Pazartesi, Nisan 17, 2006

PORTAKAL YOLU

love is a summer mirage
(KİMAGURE ORANGE ROAD) : 1987 yılında Japonya'dan çıkarak tüm dünyada fenomen olmuş bir çizgi diziydi. Biz de 1991 yazında TRT'de izlemiştik. Kahramanımız Kyoske Kasuga, yeni taşındığı şehirde Madoka diye bir kıza ilk görüşte aşık oluyordu. Ancak Madoka'nın çocukluk arkadaşı, saftirik Hikaru da Kyoske'ye aşık olduğundan Madoka aradan çekilmeye karar veriyordu. Bu dizide işte bu üçlü aşk öyküsü ekseninde liseli gençlerin maceralarını izlemiştik. Kyoske'nin esrarlı telekinetik güçleri vardı, eşyaları hareket ettirir, zamanda seyahat edebilirdi. Ama çok kararsızdı, büyüleyici Madoka mı, çıtır Hikaru mu, bir türlü seçemezdi. Harika bir çizgi filmdi, müzikleri de çok güzeldi.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Hastasıydım. Ama uzun süre yayında kalmadı diye hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

Gelmiş geçmiş en baba çizgi filmdi.3 kız kardeş hastasıydık. Şimdi olsa hiç gocunmaz yine izleriz. Maduka gibi bi kişilik çizgi film alemine daha gelmemiştir, gelemez de. Jenerik parçaları mükemmeldi ve en cok da bu şarkılar için verilen linklere sevindik. Bu arada DVD sini alıp tüm bölümlerini izlemekten söz etmişsiniz ki bu bizim de cok istediğimiz bir şey. Nereden nasıl edinilir bilgilendirirseniz cok seviniriz. Biz cok sanslıymışız,şimdiki cocuklar uyduruk çizgi filmlerle büyüyo. Site harika,herkese cok teşekkürler. N-N-N mail:nilayiz@gmail.com

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar portakal ylu yayından kaldırılıdı çünkü, ol miktarda cinsel öğe içeriyordu..

Adsız dedi ki...

hayır arkadaşım KOR hiçbir zaman cinsel öğe yada erotik bir unsur içermiyordu yalan yanlış konuşma
http://www.portakalyolu.com bu adresten öğrenebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

ben buna bayilirdiiim ay o maduka midir nedir karizma sey bi saksafon uflerdi saclari booollle dalga dalga ucusurdu falan
ilk genckizlik gunlerimin tatli sicak pembe yanakli gunleri
icim bi hos oldu
hay allah mustehakkinizi vere ...

Unknown dedi ki...

Maduka ya ailecek hastaydık :) hatta bir siir bile yazmistim ,reklam olmasin diye paylasmiyorum :)

nerkn dedi ki...

yaf yıllar sonra bi arkıma anlatınca tekrar bulmuştum, şimdide ne roadtı diye bi sürü kafa patlatırken buldum.

ama çok kısa bi süre yayınlanmıştı. Ve nasıl bağımlılık yapmıştı.

Cinsel öğe içeriyomuş, sanırım trt kesmekten bıkmıştır. Açıkçası yıllar sonra izlediğimde youtube'dan hani cinsel değilki estetik ki.

Adsız dedi ki...

ASılnda dönemine göre biraz fazla bir animeydi. Şimdi yayınlansa garipsenmez. Yani özel kanakın biri card captor sakura'yı yayınladı ki orada bir erkek diğerinden hoşlanıyor, bu kimagure orange road (portakal yolu) da görülen aşk romantizim temasının ne derece aşar tartışmak gereksiz olur sanırım. 48 bölüm , 8 yada 10 bolumluk oav ve iki sinema ile sona eriyor portakal yolu ve muzikleri cidden harika açılış ve kapanış muzikleri ile içinde çalan jenina parçasını çok severim:)

rock lee dedi ki...

91'in yaz kuşağında çizgi filme boşmuşlardı bizi ne güzel. Hatta gazetelerde aksi görüşte yazılar çıkmıştı "biraz da kadın programı olsun ayol" diye.

makpialuta dedi ki...

nasıl da geçmişti bütün bir yaz..her gün değildi değil mi ben çarşamba saat 12:00 diye bir program anımsıyorum ama yanılıyor da olabilirim tabi..ama çok çok iyi hatırladığım bi şey var ki o da portakal yolunu kendi aramızda canlandırarak oynamamız..ben maduka(madoka) idim :) ne kadar mutlu olurduk canlandırırken bile..üstüne ne çigi filmler geldi geçti bu kadar içimi ısıtan bir başka çizgi film anımsamıyorum..
portakal yolunun erotik olduğu konusuna katılmıyorum ..trt nin gösterdiği tavır özellikle son yıllarda benim için saçmalık boyutunu da aştığı için henüz herşeyin içini (cinselliğin bile) boşaltmadığımız o yıllarda televizyonda iyi bile yer etmiş diyorum portakal yolu için..bir çizgi filmin erotiklik sınırı nne kadar olabilir ki ayrıca ( tabi japonların mangasından bir örnek değilse ki portakal yolu çocuk animasyon grubundandı yetişkinlerin mangasından değil).. velhasıl-ı kelam muhteşem bir çizgi filmdi..yine olsa yine izlerim..yine oynarım..:))

Adsız dedi ki...

Trt'nin yayın kuşağının adı Tatil ekranı idi çok hoş çizgi filmler ve çocuk sinemaları yayınlanırdı.

Adsız dedi ki...

bu çizgifilmden en iyi hatırladığım şey "Işıkosan...Umosan..."diye birbirine sarılan aşık çift...bütün bölümlerde ara ara bu ikisi sürekli aynı şeyi sölediği için hafızama kazınmış..:))