Pazartesi, Mayıs 01, 2006

SYLVANIAN AİLELERİ


Haftada bir gün akşamüzeri TRT'de izlediğimiz öğüt verici, birbirimizi sevelim, birbirimizi öpelim temalı çizgi filmlerden biri de bu Sylvanianlar'dı. Bunlar büyülü bir ormanda yaşayan minicik ayıcık, tavşancık vb hayvanatlardı. Her bölümün başında bizim dünyadan çok dertli bir velet ağlayarak uykuya dalar, sonra hooop sihirli ormancının yanında uyanırdı. Ormancı buna aynen Alis gibi acayip bir şerbet içirir, bizimki bir anda cüceye döner, Sylvanianlar'la aynı boya (bkz.bamya boy) inip kocaman bir ağacın dibindeki minicik kapıdan geçerek bunların yanına koşardı. Sylvanianlar bu çocuğun derdine derman olurlardı. Tabii burada kötü tipler de yaşardı, tipsiz bir yarasa ile gerizekalı bir timsah Sylvanianlar'a gıcık olup bunları ormandan atmaya çalışsalar da beceremezlerdi. Her bölümün sonunda çocuk kahraman dersini almış şekilde kös kös evine dönerdi.

5 yorum:

elmagnifico dedi ki...

işte benim en çok sevdiğim çizgi film. siteyi okumaya alttan başladığım için başka bir balşık içinde bu çizgifilmi tanımlayıp adını sormuştum demek ki buymu. bu çizgifilmde süper sesli bir adam bi giriş bölümünü sunardı. "bu bölümde küçük john... bilmem ne bilmem ne..." süperdi yaw off off. bayramda el öpüp şeker topladığım günler geldi aklıma. ağlamadan ayrılmam lazım bu siteden !!

siyahimsi dedi ki...

evet evet hatırlıyorum ben de... çok severdim... siteniz harika...

Adsız dedi ki...

bu çizgi fime bayıldım

Adsız dedi ki...

harika bir çizgi filmdi.kocaman oldum ama yayınlansa yine izlerim hem de hiç kaçırmam sabahın köründe bile olsa kaçırmam!

Adsız dedi ki...

Yaaaa süper ötesiydi; hümanizmi bu çizgi film aşıladı bana dost canlısı olmuştum bu ayıcıklar yüzündeeenn:)Emeği geçenlere çooookkk teşekkürler gerçekten