
Benim çok sevdiğim bir dönemde, Üç Silahşörler ve Kardinal Rişliyö döneminde geçen bir Fransız çizgi filmiydi. Kahramanımız küçük akrobat Quentin, meşhur Moliere'in sevgisini kazanıp gezici kumpanyasına girmiş ve tiyatrocularla seyahat etmeye başlamıştı. Tabii her gittikleri yerde maceralara bulaşırlar, gerektiğinde kılıçlarını çekip coşarak olaya girmeyi ihmal etmezlerdi. Her Fransız çizgi filmi gibi bunun da çok güzel bir şarkısı vardı.
8 yorum:
Bu dizide bir Bruno-Sanchez yapımıdır. Kimdir bu adam derseniz Clementine'i de yapan adamdır kendisi. Molierissimo'nun açılış videosu da buradadır
http://www.generiquestele.com/dl_id-283_n-0.htm
Özge
bu da çok güzel bir senaryoya sahiptir. ancak başrol karakteri + omzunda şempanze klişesi geçerli olmuştur. adamların filan öldürüldüğü, yanlış hatırlamıyorsam fransız ihtilali dönemlerinde filan geçen bir hikayedir.
en sevdiğim çizgi filmdi. özellikle şarkısına bayılırdım :)
Bende şarkısından nefret ettiğim için izlememiştim hiç bir zaman :)
---Shevarash---
:):) çok severdim. Tamamen unutmuştum.. Süper oldu!
bir turlu isinamamistim bu cizgifilme ama maalesef fazla altarnetif olmadigi icin izliyordum aklimda da zaten buna iliskin fazla bir sey kalmamis
ben severdim baya bu Molierissimo'yu..Bu çizgi dizide kullanılan renk skalası falan bence cok güzeldi.izlemekten zevk alırdım cok..Fransız ihtilali çocuklugumdan beri ilgimi çekmiştir zaten ne hikmetse. :P olsa yine izlerim hem yanına sütlü bebe bisküvisi ezmesi hazırlayarak..
Beğenmeyen beğenmez ancak bana göre günümüz TV'lerinde yayınlanan saçma sapan sihirli,büyülü çizgi filmlere de on basar. Bir kere senaryosu muhteşemdir. Gerçi şimdiki mankafa nesile bu çizgifilmi izlettiremezsiniz. Hem konusu bayar hem de o zamanlarda kullanılan teknikle yapılmış çizgifilmler izlerken sıkar bizim yeni yetmeleri. Şimdi düşününce o zamanki imkansızlıklarımıza hiç üzülmüyorum. Şimdiki genç arkadaşlar her imkana sahipmiş gibi gözükseler de aslında onların hiçbirşeyleri yok. ufacık bir dünya içinde yaşamaya mahkum bırakılıyorlar. Aslında zamanında bizi biz yapan herşeye sahipmişiz de çocuk aklımızla bunu idrak edememişiz.
Yorum Gönder