Cuma, Mayıs 05, 2006

CONAN


Barbar Conan ile hiç alakası olmayan, fütüristik çigi filmler ekolünden bir diziydi. Bu çizgi filmde 2008 yılında korkunç bir nükleer silahın patlamasıyla dünyamız sulara gömülüyordu. İnsanlar uzay gemileriyle kaçmaya çalışırken kötüler bunları engellemiş, gemiler sularla kaplı dünyaya dönüp kaybolmuşlardı, yalnızca bir gemi dünya üzerinde kalan küçük bir toprak parçasına inebilmeyi başarmıştı. Bizim ufaklık Conan bu adada yıllar sonra doğmuş ve dedesiyle yaşarken, birgün sahilde Lana diye bir kız bulmuştu. Sonra kötüler bu kızı kaçırınca, kızın peşinden gidip diğer insanları aramaya koyulmuştu.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu resimdekiler Heidi ile Peter değil mi?

Adsız dedi ki...

supersin peksimet ve tabi bu sitenin sahibi, nihayet kavusuyorum cocukluguma cok dramatik oldu biraz

Adsız dedi ki...

saolunn ben cok aradımmda bulamıyordum tesekkürler

noglories dedi ki...

Selamlar,

Harika bir derleme olmuş.

Benim de çok sevdiğim ve ilk kez HBB kanalında izlediğim bu çizgifilm, Future Boy Conan, 1978 yılında Hayao Miyazaki tarafından 26 bölüm olarak hazırlanmıştır. Miyazaki'nin ilk yönetmenlik denemesi olan bu mihenk taşı çizgifilmden sonra Isao Takahata ile birlikte Ghibli Studios'u kurdular. Miyazaki daha sonra tüm dünyada tanınmış: Princess Mononoke, Sprited Away (Ruhların Kaçışı), Howl's Moving Castle (Howl'un Yürüyen Şatosu) gibi başyapıtlara imza atmıştır.

Future Boy Conan ve genel olarak Miyazaki karakterlerinin Heidi ekolü çizgifilmlere benzemesinin sebebi Hayao Miyazaki'nin Heidi ve birçok benzeri çizgifilmde Karakter Tasarımcısı ve Geriplan Çizeri olarak çalışmış olmasıdır.

Selamlar, Mert.