Pazartesi, Nisan 17, 2006

VİKİNGLER

erselik  viking
Bir Viking kabilesini maceralarını anlatırdı. Bunlar boynuzlu şapkalar takar, HAYDİ YALLAH HOP HOP HOP, HAYDİ YALLAH HOP HOP HOP diyerek küreklere asılır, maceradan maceraya gemilerini zıplatırlardı. Buradaki asıl hikaye kaptanın Vicki isimli küçük çocuğuydu, hünsa bir karakterdi, erselik yani, kız mı erkek mi ben hiç anlayamazdım. Bunun da aklına hep olayı çözecek fikirler gelirdi ama önce burnunu karıştırır sonra buldumm! diye bağırırdı, sonra da kafasının etrafında yıldızlar uçuşurdu. Bu çizgi film güzel Türkçe'mize tatak kelimesinin eklenmesine vesile olmuştur. Bir de "haftayaaa buluşalım haftayaa" diye bir şarkısı vardı ki biz evde ailecek söylerdik bunu. Çok şükür sonradan iyileştik!!!

26 yorum:

Adsız dedi ki...

bu kız mı, erkek mi hiç anlayamadımkısmıile ilgili olarak şunu söyleyebilirim ki, izlediğim zamanlardan 26 yaşıma kadar vikiyi, kız olarak düşündüm. belki de ben de tanıştığımda küçük bir kız olduğum için. geçen sene bana vikinin erkek olduğunu söyledi bazı arkadaşlarım. olamazdı. çok büyük bir hayalkırıklığı yaşadımönce. sonra onlara vikinin kız olduğunu ispat etmek istedim. ama söyleyecek birşey bulamadım. ama erkek olduğu da ispat edilemezdi. viki benim için hala kız.

Judy Abbott dedi ki...

aynen ben de kız sanıyordum, erkek dediklerinde şoke olmuştum, benim için bir muammaydı.

Adsız dedi ki...

o ha ha ha haftaya buluşalım hafta ya adlı şarkı Mine kürkçü oğluna aittir...

Adsız dedi ki...

sevmezdim pek bu diziyi. hatta gicik olurdum. strikers'dan once ya da sonra yayinlandigini hatirliyorum bir noktada..

Adsız dedi ki...

Viki unisex bir karakter.

Adsız dedi ki...

Viki kızdır. Beta kasetlerim ömrünü tüketmeseydi kanıtlıyabilirdim.
Viki bir bölümde babası ile sefere çıkmak istiyor, ama reddediliyordu. Sebeb olarakta kızlar denize gelemezdi (aha) sonra viki babası ile taş taşıma yarışı yapmak istiyor, babası gülerek kabul ediyordu. Ama sonuçta 2 tatak 1 bıyık yaparak viki birşey bulmuş, taşları mancınık vari bir cihazla taşınması gereken yere fırlatarak yollamıştı. Devamını net hatırlamıyorum ama birşey oluyordu ama bunu almıyolardı buda bi fıçının içinden giriyodu gemiye. Yada ben 2 farklı hikayeyi karıştırdım. Hafızam kötü benim:(.

Adsız dedi ki...

bu çizgifilmin daha sonraları tekrarlarını izlemiş biri olarak ben de vikinin kız olduğunu net bir şekilde hatırlıyorum. hatta vikinin babasıyla erkek gibi denize açılmak istemesinin nedenlerinden birisi de evde kalırsa çeyizini hazırlayan ablasına benzemekten korkmuş olmasıdır. garibe annesi de hep bu yönde baskı yapmıştı zaten. erkek gibi davranmak hemcinsleri zevkli bir iş yapmayınca pek de zor olmasa gerek. evkızı olacağıma denizci olurum daha iyi diye düşünmüştü.

Adsız dedi ki...

Bi defa Viki kesinlikle erkektir. Sefer dönüşlerinde onu bekleyen bir kız vardır bazı bölümlerde ve ondan çok hoşlandığını belli eder her fırsatta.Ben bu diziyi seyretmiş olan en yaşlı izleyicilerdenim. İlk kez 70lerin bşlarında Almanya'da izledim.Oradaki seslendirmede de oğlan sesi kullanmışlardı.

Adsız dedi ki...

'Haftaya Buluşalım' 70lere ait bir latin şarkısıdır.Orjinalini bizzat dinlemiş biriyim.

Adsız dedi ki...

evet bende bu cizgi filmi 70 li yıllarda siyah beyaz seyrettiğimi hatırlıyorum Vikinin bi kız arkadaşı vardı. Sırf bundan heralde erkek olduğunu düşünmüştüm hep. Ama o küçük bir cocuk cinsiyet tartışmasına ne gerek varki. Sarkısını arkadaşlar hep beraber bagıra bagıra söylerdik. Hatırlattıgınız icin tesekkürler.

galactica dedi ki...

Sıkıntı anında vikiye basvurulur. O da burnunu kasir sonra da parmaklarini siklattiginda yildizlar belirir buldum diye bagirirdi. Mahallede ki arkadasim olayi biraz abartir. Burnunu falan da karistirdi :)

haydi yallah hop hop hop ...!
haydi yallah hop hop hop...!

Haftaya bulusalim haftaya, vikingler geliyor. Devami haftaya ..

Adsız dedi ki...

kız erkek her neyse ama seslendirmeler müthişti...ya nasıl bi seslendirme yapmıslar kardesim bu vikingler boyuna bizim atasözlerimizi falan soylerdi:)ama işte onun için cok guseldi:)ben hatta bu seslendirmesi yuzunden bunun turk yapımı oldugunu sanardım...sanki bizimkiler doru duzgun cizgi film yapabilirmiş gibi...

Adsız dedi ki...

süper site çocuklugumu anımsadım ...

Adsız dedi ki...

Hayatım boyunca hiç unutamayacağım vede hayran olduğum çizgi film idi
umarım yeni yetişen nesil de bu ve buna benzer çizgi kahramanları olur

Adsız dedi ki...

hehehe
koptum
müslüman vikinler "yallah"
:D
ya bende yeni ögrendim erkek oldugunu şu an şoklar içerisindeyim
neyse hayırlısı öncemli olan icraatlarıydı
az öretmenden azar işitmediğim dersleri yapmadıgım için
canın saolsun viki ;)

Adsız dedi ki...

Benim oğlum burnunu öyle de yapsa böylede karıştırsa olmuyor.Şarkısını türkçe dinlerken 'aaa türkçe söylüyorlar yaşasın 'derdim.Başı hey viki hey viki hey diye başlar ya...Tanrım ne kadar safmışız.

deniz uslu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

bana vikinin tam boy resmini nerden bulabilecegimi söylermisiniz

Burak dedi ki...

Viki ERKEKTİR! http://www.youtube.com/watch?v=YlLb3h3MjGI
de de duyacağınız gibi "benim oğlum tam bir korkak " diyor babası viki için(babasının adını hatırlayamadım şimdi)

zavazingo dedi ki...

vikinin babasina bayilirdim keske benim de babam olsa falan gibi naif cocukluk romantizmi yasatmistir bana o karakter....hey gidi...:P

Adsız dedi ki...

Kızmı Erkekmi die Çözmeye çalıştığım ama bu bi kız dediğimde sanırsam 23. bölümde oğlum dediğinde babası yıkılmıştım :D çok zeki ve pratik bi çocuk :D

Adsız dedi ki...

yav siz gene erken farkına varmışsınız kız mı erkek mi diye be koca eşek olduktan sonra tekrar yayınlarında anladım erkek olduğunu.

Adsız dedi ki...

yalnızca çizgi film değil, seslendirmeler de orijinaldir..."canım şefim benim!" şeklinde bir sözü hatırlarım hala, söyleyen bile gözümün öününde. bir de ayı yogi'nin teknesinin güvertesinde o boğuk sesiyle "abooneyim aboone bileetlerim cebimde" diye şarkı söyleyip top sektirmesine çok gülmüştüm...

commodore64 dedi ki...

burda adını hatırladığım tekdiş ve çene adlı sürekli birbirleri ile didişen iki viking kalmış aklımda
ayrıca adlarını hatırlayamadığım bi tane iri ve şişman, bi tane beyaz sakallı yaşlı dede, harp çalıp zıplayan ve topuklarını havada vurup kafiyeli bi şeyler diyen biri daha vardı:)

Ozan dedi ki...

Ben burdaki çoğu kişiden küçük olmama rağmen trt'de izlemiştim bunu.Baya da severdim.

Şu an sevmem için bir neden daha var.Türkiye'de Lastik Çocuk olarak yayınlanan One Piece'in mangakası Oda bu çizgifilmden etkilenerek yaratmış One Piece dünyasını.

One Piece benim çocukluğumun en sevdiğim çizgi filmiydi.Bu yaz az birşey araştırıp adını bulmak kısmet oldu da bir çırpıda 400 küsür bölümlük animeye yetişip üstüne mangasını okudum :)

Adsız dedi ki...

Harika bir çizgi filmdi. Çocukluğuma döndüm birden, süperdi, muhteşemdi! hep izlerdim yine olsa yine izlerim...