Pazartesi, Nisan 17, 2006

VARYEMEZ AMCA

duck tales whoo ho!
Bu çizgi filmin kahramanı bizim Donald Duck'ın Ördekkent'te yaşayan zengin, pinti ve de nekes amcası Varyemez'di. Donald birgün küçük yeğenleri Cin, Can ve Cem'i Varyemez'in evine bırakıyor ve de maceralarımız başlıyordu. Bu benim en sevdiğim çizgi filmlerdendir. En güzel sahnesi de Varyemez'in çizgili mayosunu giyip altın para dolu hazine kasasında yüzdüğü andı. Yüzüstü, sırtüstü, kurbağalama yüzer, ağzından para püskürtürdü. Ördekkent'te yaşayan Mucit bunlara türlü türlü aletler icat eder, Varyemez'in hayatta ilk kazandığı şanslı parasını korurlardı. Bi tane kötü tip vardı, büyü yapmak için Varyemez'in uğur parasının peşindeydi. Çok eğlenceliydi, müziği de pek neşeliydi.

25 yorum:

Adsız dedi ki...

varyemez amcanin o "altin denizinde" yuzmek en buyuk hayalimdi. Biraz gicik bir amcaydi ama tutumlu olmayi ogrendik.

Adsız dedi ki...

çok gıcık bir amcaydı...eminim çogu izleyenini cimri yapacak kadar etkilemiştir...bu sitede gezmekten müthiş keyif aldım bu arada

Adsız dedi ki...

o bir efsane onsuz bir cocukluk düşünemiyorum ben.kendi sitemdeki nikimde varyemez pcteknik.net de :)

Adsız dedi ki...

Varyemez amcanın o altın denizindeki yüzüşünü ve yerde bi para bulduğunda bastonunun altındaki mıknatısla o parayı alışını hatırlıyorum sadece...

Adsız dedi ki...

can cem cin yav.

Adsız dedi ki...

vay be, bende yüzmek isterdim çizgi film i izleyince para havuzunda.Güzel çizgi film di.

Adsız dedi ki...

bunların bi bölümünde bizim varyemezin altınlar bi depremle yerin dibine gömülme tehlikesi altındaydı böyle rengarenk toplar yuvarlanarak depremi oluşturakcaklardı da onları engellemeye çalışıyolardı
neyse öle bişiydi işte ama çok severim ben onları

Adsız dedi ki...

Değişik bir ses tonu vardı sanırım yavrulardan birinin o hoşuma giderdi, bir de varyemez amcanın altın içinde yüzüşü

Adsız dedi ki...

amcanın bir kere altınları o kocaman kasa binasının altından bir yerlere gitmişti ama nereye gittiğini şimdi hatırlayamadım...
Varyemez amcada hergünki gibi atalayışını yaparken, altınlar gidince, gagasının üstüne düşmüştü... İlginç bir andı...

hgdjgdhjgdjhgdhd dedi ki...

1 bolumde de cocuklar erken harclık almak için waryemez amcanın ewindeki tum saat takwim gbi şeyleri 1 gün ileri almıstı..sonra waryemez amca günü şaşırmaz doğru biliordur die tüm dünya 1 gün ileriye geçmişti:) wall street, mısır falan filan cok komikti..aklımda o bolum kalmış!

Adsız dedi ki...

Benim aklımda iki süper bölüm var. Bunlardan birisi bütün dünyanın altına dönüşmeye başlaması idi. Bir ördek vardı bu ördeği fıskiyeli bir havuza koymaları gerekiyordu. Bu sayede dünya kurtulacak idi.

Diğer bölüm ise mucit ördeğin yapmış olduğu zaman makinesi ile geçmişe gitmeleriydi. Algida'nın Max dondurmasına benzeyen 2-3 tane buzlu çubuk zaman makinesinin enerji ihtiyacını karşılamaktaydı.

Hafta içi hergün trt1 kanalında saat 15:00 veya 15:30'da yayınlanıyordu.

Şu anda hiç kaliteli çizgi film olmadığını düşünüyorum. Eski çizgi filmleri yayınlasalar daha sağlam olur bence.
jovannimistelroy@yahoo.com

Adsız dedi ki...

Paragözmüydü varyemezin ezeli rakibinin ismi?

Adsız dedi ki...

maceralarini yasayarak izlerdim cok guzel bir cizgi diziydi

Unknown dedi ki...

Gercekten cok guzeldi , varyemez amca baslasin diye dort gozle beklerdik ne guzel gunlerdi onlar :)

Adsız dedi ki...

en sevdiğim
bu arada site harika olmuş çok buyuk keyif aldım

Adsız dedi ki...

gerçekten harika bir site olmuş. ne diyeceğimi bilemiyorum çok duyguluyum şimdi. bu varyemez amcada bir de çılgın pilot vardı, yoksa başka bir yerde miydi.

Adsız dedi ki...

çılgın pilot tabi....bu arkadaşın çakılmadan indiği görülmemiştir. dünyayı dolaşır hazine ararlardı...hatta bilgisayar oyunu da vardı.

bu arada bir de yogi ve hanna-barbera karakterlerinin hazine aradıkları bir çizgi film vardı, hatırlarsınız herhalde :)

Unknown dedi ki...

ARKADAŞLAR VARYEMEZ AMCA ÇİZGİ FİLMİNİN SERİSİNİ ALMAK İSTİYORUM FAKAT NASIL VE NERDE BULACAĞIMA BİLMİYORUM. BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLSUN BANA, BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ...
alpererdal@hotmail.com'a yazarsanız sevinirim...

Adsız dedi ki...

keşke varyemez amca tekrar yayınlansa.bizim çocuklarımızda seğretse

Adsız dedi ki...

nasıl seyredeceğimi öğreten varmı bana

Adsız dedi ki...

varyemez amcanın hiç bir bölümünü kaçırmadan seyrederdim. güzelmiş demek

Adsız dedi ki...

BENCE BU TÜR ÇİZGİ FİLİMLER Bİ 'ONLAR' POLİTİKASI....YANİ BİRSÜRÜ FARKLI ŞEY GÖRDÜK 90 LI YILLARIN SONUNA KADAR VE ŞU AN HİÇBİRİ YOK....NEDEN SİZCE 80 LERDE DOĞANLAR İÇİN ÇOK ŞEY VARDI BUGÜNKİ GENÇLİK HİÇBİŞEYE SAHİP DEĞİL OKULDA DA HİÇBİŞEY ÖĞRETİLMİYO BENCE EĞİTİM POLİTİKALARI BİLE DEĞİŞTİ YAVAŞLATILDI ÇOĞU DURDURULDU BOŞVERİN VARYEMEZ AMCAYI ÇOCUKLARIMIZ ELDEN GİDİYO....GELECEĞİMİZİ SATIYOLAR YAPTIĞIMIZ TEK ŞEY BURDA YAZI YAZMAK OLMASIN..

okorkmaz dedi ki...

Ben de bu çizgi filmi arıyordum.Geçenlerde bir dvd kiralayan yere girdim ve adama sordum.
-Varyemez Amca çizgi filmi var mı?
-Dur bir dakka hemen soralım.
Telefonu eline aldı ve birini aradı.Telefondaki konuşmayı aynen aktarıyorum.
-Abi Varyemez Amca çizgi filmi var mı?
-...
-Yok abi Kemal Sunal'ın Varyemez filmi değil.Bu çizgi film.
-...
-İi tamam,sağol

Adam yüzünde komik bir ifadeyle Kemal Sunal'ın filmi var istersen onu verim dedi.Ben de üzgün üzgün ayrıldım.Ama şimdi bu çizgi filmi bulduğuma seviniyorum :)

Adsız dedi ki...

bi bölümde çocuklar amcalarından habersiz işler çeviriyorlar sonra iflas ediyorlar hazine boş. çocuklar çalışıyo parayı toplamak için. anca bi kaç kuruş. amca tatilden dönüyor. para havuzuna bi atlıyo tabi küt. sonra efendim çocuklar 18 ine gelmedi diye o harcamaların hepsi iptal oluyo. para geri geliyo. hukukta okurken ehliyet (tam, sınırlı falan) konusu geldiğinde kafamda hep bu film vardı. haaaa bitmedi bir de iktisat konusu var harika .

varyemez ilkel bir topluluğa gidiyo uçağı mı ne düşüyor. bi tane gazoz kapağı var o çok değerli oluyor falan. bakıyor kabile bu para (gazoz kapağı) için karışacak üzülüyor falan. sonra uçağıyla kabilenin olduğu yere uçak dolusu gazoz kapağı falan atıyor. ahliyle gazoz kapağının yani paranın önemi kalmıyor. al sana parayla ilgili en iyi ders konusu. yemin ediyorum iktisatın bu konusunu bu filmi aklıma getirerek oturtuyordum.

Adsız dedi ki...

SÜPER Bİ ÇİZGİFİLMDİ BEN HER BÖLÜMÜNDEN AYRI ZEVK ALDIĞIMI HATIRLIYORUM... MÜZİĞİ ÇOK İYİYDİ.. BİDE O HAVUZ SAHNESİ SANIRIM HERKESİN AKLINDA O KALMIŞ... BOŞ HAVUZU BENDE HATIRLIYORUM :-)))