Pazartesi, Nisan 17, 2006

THUNDERCATS

THUNDER, THUNDER, THUNDER CATS HOOOOO
Muhteşem gaza getirici jenerik müziğiyle heyecanlı bir çizgi filmdi. Bunların hepsi kedigillerden insanımsı yaratıklardı. Liderleri Lyno adeleli ve kırmızı yeleli bir tipti. Pumara, Cheetara, Bengali, Tigra diğer karakterlerdendi. Bunların yanında Kit ve Kat diye iki de çömez kedigil vardı. Hep beraber Mummra'ya karşı savaşırlardı. Mummra sürekli canavarlar yaratırdı ama Lyno'nun sihirli kılıcına yenilmeye mahkum olurdu. Benim kuzenlerden biri bu Cheetara'nın greyfurt büyüklüğündeki memelerinin hastasıydı.

31 yorum:

Adsız dedi ki...

bi de yine bunlara benzeyen tigersharks diye bi çizgifilm vardı
onlar da yarı balık yarı insandı
dolph, lorca, t-ray gibi karakterler vardı, 87 yapımıydı ve oldukça hareketli bi müziği vardı


Bora

Adsız dedi ki...

"Thunder thunder thundercats" diye elimize kılıç niyetine sopa alıp az bağırmadık mahallede.

Adsız dedi ki...

iste bu cizgifilmlerin kraliydi. hergun mutlaka seyredilir, asla kacirilmaz, sonrasinda yasa basa aldirmadan tepisilirdi.
olaylar 3. dunya diye bi yerde gecerdi, thundercat'ler mutant'larla surekli kapisirdi. aslinda bu iki guruhta gocmendi; misal thundercat'ler thundera'dan gelmislerdi. lion-o omen kilicini tasirdi, kilicta thundera gozu vardi, cesitli numaralar yapardi (enerji bombasi atmak, dar zamanda sinyal gonderip yardim cagirmak gibi). o siralar artik ortaokulun basi felandi sanirim, o nedenle ikinci favori karakter elbette cheetara'ydi. cheetara tasti. sopayla doverdi herkesi. bi de biyerde hizli hizli kosup donerek orada gecmiste olanlari gorurdu. bi bolumde lion-o bi tasa masa bi yere 'liono was here' yazdiydi, e tabi ben de butun okulu 'emre was here' diye dosemistim haliylen. ah ulen ah.
emre

doruk dedi ki...

evet kesinlikle cizgifilmlerin kralıydı.
kaç tane ampul patlattım pazardan aldığım tandırkets kılıcıyla tandır-tandır-tandırkeets diye üçlemeler yapıp lambalara... aahh ah
cok fena nostalji oldu şimdi.

Adsız dedi ki...

thundercats degil de thunderbirds deyince olay kopardi. ah pazar sabahlarinin annemler uyanmadan kisik seste izlenen cizgifilmleri.. thunderbirds stop motiondi ama cizgifilmden sayilir.

tomwood dedi ki...

thundercats bi baskaydı,istanbul-izmit seferlerinde hangi kuzenin evinde alt alta ust uste kapısılacagı onceden telefonda tartısılırdı.logosu da harikaydı,gecen gun ne oldugunu asla bilmedigini tahmin ettigim bi veledin uzerindeki t-shirtte gormus olsam dahi.

Adsız dedi ki...

bencede kral çizgiydi,hep hatırlamışımdır.bu site bana hafızamı tazelememi sağladı valla teşekkür ederim hem de çok...

Adsız dedi ki...

ilkokul arkadaslarımı toplayıp grup kurmustuk.. süper bi cizgi filmdi..

Adsız dedi ki...

http://www2.warnerbros.com/warnervideo/classiccartoons/thundercatsS2V1b.html de bir çok şey bulabilirsiniz...

Adsız dedi ki...

aslında korkunç yaratıklarmış bunlar. star'da izlerdik biz bunları, o zamanlar korkmamışım. jeneriğini izleyince şimdi ürperdim :)

elmagnifico dedi ki...

iyilerin bütünü karizmatik olan tek çizgifilmdi. tipler sivri kaşlar, manyakmış bunlar ya torrentleri varmış, hemen indirmeye başlıyım da nostalji yapıyım bari.

Adsız dedi ki...

Bende bunların pastel boyası vardı...
Çizgi filmden aklımdan kalan bir sahnede, o meşhur kılıçla yapılan bişeydi, ama onuda tam hatırlayamadım :))

Adsız dedi ki...

Ya bu seride en sevidğim olaylardan biri şudur :

bir ara yerin altından başka bir kötü eküri geliyordu. bunlar hem thundercatleri hemde kötü mutantları acaip dövüyorlardı. Sonra kötü mutantların alaaksızları silinip giderken baba olanları bu gruba katılmıştı felan liderleri de bunların altına emireri olarak girmişti. Baya bir bölüm boyunca thundercatleri ve diğer kötüleri dövdüler acaip sonra sonra durum eşitlendi biraz :)

---Shevarash---

Adsız dedi ki...

aaaaaa iste benim en favori cizgi filmim 30 yasini gecmeme ragmen hala hastasiyim. Ilk kez vhs bir kasette izlemistim 87-88 yiliydi yanilmiyorsam.
1990 da star tv de yayinlanmaya basladi.
introsundaki muzik cok guzeldi su an bir kac bolumu bilgisayarimda mevcuttur ara sira acip bakarim.
hatta bir tsirt um bile var.

Adsız dedi ki...

Ben o zamanlar artistik yer cimnastiği takımındaydım okulda. Beygirin üzerinden geriye salto öğreniyorduk. Sünger üzerine ters takla atıyoduk. Hocamız merkezkaçı yenmemiz için ağırlık merkezini ortada toplayacak şekilde havada kapanmamızı söylüyordu. Ben bu layno şerefsizi yüzünden 2 sefer kafamı yarmıştım. Herif takla atarken vücudu kapanmıyordu ya. Ben de geriye doğru bi atıyodum kendimi kafa üstü çakılıyodum. Hey gidi heeey.

Adsız dedi ki...

GERCEK BİR EFSANE DİZİYDİ THUNDERCATS.
ŞİMDİKİ ÇOCUKLARA ÜZÜLÜYORUM BUNLARDAN MAHRUM KALIYOLAR :)PİKACULARLA FALAN UĞRAŞIYORLAR YAZIK ÇOK YAZIIKK.
GECENLERDE NETTE BİR AFİŞ GÖRDÜM
THUNDERCATLERİ SİNEMA AFİŞİ YAPMIŞLAR
THUNDERCATS: THE MOVIE starring Mathew McConnaughey as Liono, Tea Leoni as Cheetara, Wesley Snipes as Panthro, and David Carradine as Tigra opens Memorial Day 1998.



http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.brutesquad.com/Movies/Thundercats/thundercats2.JPG&imgrefurl=http://www.brutesquad.com/Movies/Thundercats/index_noframe.htm&h=608&w=432&sz=67&hl=tr&start=1&tbnid=kPPkjWffjPqcWM:&tbnh=136&tbnw=97&prev=/images%3Fq%3Dthundercats%26gbv%3D2%26svnum%3D10%26hl%3Dtr%26sa%3DG

Unknown dedi ki...

Mamat mıydı neydi tuhaf isimleri vardı bu elemanlarin , star tv ilk acildiginda yani ilk ozel tv nin bize verdigi heycanlardan biridir bu dizi.Cok iyi hatirliyorum karli gosteriyodu tv iyi cekmiyordu az ugrasmadim duzgun izleyebilmek icin...ayrica o kilica da hastaydim :)

Adsız dedi ki...

ah ah unutulurmu hiç ilk okulda 1.sınıftaydım yanlış hatırlamıyorsam.hastasıydım hiçbir şekilde tvde Thundercats varsa yerimden kıpırdatamazlardı.Babam bana o dönemde ne olduğunu bilmeden ışık saçan kılıçı şeklinden dolayı çok beyenmiş ve almıştı.Eve getirdiğinde kendimden geçmiştim mahalledeki havamı bi sorsanız o daha da başkaydı.Kılıcı hala saklıyorum ama artık ışık saçmıyo :(

Silencer dedi ki...

Tamamına sahip olunası DVDripler'dendir.

Adsız dedi ki...

süper yaaa.... birde gaza getiren bir nakaratları vardı "thunder thunder thundercats" gibi bir şeydi...

______________________________

Nerde o eski günler.. şimdi katır kadar olduk. ve düşünüyorumda şimdiki çizgi filmler hiç bir zaman bizim eski çizgi filmlerimizin tadında olmayacak.

onlar hep çocukluğumuzu renklendiren şeylerdi, o zaman ki çizgi filmler.. her çizgi film izleyişimizden sonra çocuk kalma ve oyunlarımıza olanca neşemize devam etme arzusu ile dolardık...

şimdi ise her çocuk şiddet içerikli çizgi filmler ve filmlerle ve hatta genel anlamda programlarla büyüyerek, daha çabuk büyümek, çocukluktan kurtulmak ve şiddet dolu dünyaya kendi şiddetini katarak yaşamak ve dünayayı olanca güçleriyle daha yaşanmaz, kişilerde olanca kuvvetleri ile yaşatmaz olmaktadırlar...

halbuki bizim şeker kız candy'imiz öyle miydi? ya da heidi yahut buggs bunny?

hep dediğim gibi dünya hiç bir zaman iyi bir yer olmayacak... görebileceğiniz en güzel gün bu gündür. çünkü dün bu günden ne kadar güzelse, yarında bu günden o kadar kötü olacak... yaşamaya değen her anı yaşamaktan çekinmeyin... hoşçakalın...

Adsız dedi ki...

thundercats are thunderous, thundercatsareous deri müziğinde:))

Adsız dedi ki...

Mumra'nın sinirlenince geçirdiği metamorfozla devleşirkenki ifadesi üzerine oluşturduğumuz replik arkadaşlar arasında hala sıkıldığımız zaman kullandığımız bir höykürme biçimidir. Şöyle ki, "Hayat mı lan bu, MUUMRAAAAA!!!"

Silencer dedi ki...

www.youtube.com/silenc3r4ever

Thundercats için

Adsız dedi ki...

Thunder thunder thundercats... Vayy bea :D Torrentten dalıyorum hemen kaçar mı ;)

Adsız dedi ki...

ben en çok duncan ı severdimm nedense onun bide tankı vardı haa bide bunun bir bölümde excaliburla savasytı thunder sword ama excalibur yednii

Adsız dedi ki...

hem tandırketleri hem de mutantları döven ekuri grubun ismi "lunatekler" idi. Son bölümlere yaklaşırken ortaya çıkmışlardı, hatta liono'nun kılıcını da kırmışlardı. O bölümlerde tandırketlere lynkso isimli yaş kör bir adam, bengali adlı bi demirci ve pumara diye yeni bir hatun da katılmıştı. Bengali uğraşıp kılıcı yeniden dövmüştü. Lynkso da kadayıf madayıf ama, iyi dövüşüyordu. Milletin boynuna dokunup bayıltırdı bu herif.

Adsız dedi ki...

kehanetin kılıcı esrarın gücünü göster bana Thunder thunder thundercats"ah be üstüne tanımam anadolu liseleri sınavı vardı onu bile iplemiyordum bunun için ama ne sürükleyici konulu biseydi ya...annem her evin içinde thundercats diye bağırıp sağa sola saldırmamdan sonra izle bunları izle bunlarmı hayatını kurtarcak senin derdi liono gelir sınavda soruları çözer derdi.ama şimdi hiç de pişman değilim iyiki izlemisim yine olsa yine izlerim hava kuvvetlerine girip savas pilotu oldum çok da mutluyum.bizim tüm nesile tüm thundercı dostlara ve basta liono abimiz olmak üzere tüm ekibe sevgiler.....

Adsız dedi ki...

iz bırakan çizgi filmimdi.hala thundercats ismini duyduğumda heyecanlanıyorum...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bu kadar thundercat hayranı olduğunu bilmezdim. vay be. tüm söylenenlere katılıyorum.ne çizgifilmdi ama ... bi bulamadım bölümleri Türkçe olarak bulabilen varsa - peksimet o torrentten nasıl edecez ki onu ya. Türkçe mi bari onu da yaz...

Serdal dedi ki...

Arkadaşlar bu çizgi filmi bir arkadaş upload ediyor türkçe alt yazılı gömülü kaçırmayın
http://www.morsayfa.org/forum/thundercats_4_sezon_130_bolum_efsane_cizgi_dizi_1985_1990_yuksek_kalite-t10947.0.html

rock lee dedi ki...

Shevarash sen sorduktan 6 sene sonra yazıyorum kusura bakma biraz geç olmuş. Hem Thundercatleri hem de mutantları döven tiplerin adı Lunatec'lerdi. Liderleri de menopozlu, arıza bir kadındı. Hatta Liono'nun kılıcını kırmıştı da, yeni gelen kedigillerden Bengali, çekici ile döverek onarmıştı kılcı. Chetara Bengali'nin manitasıydı. Bir de bunlarla beraber Lynxo isimli kör bir dede de gelmişti. Kör mör ama diğer hisleri çok kuvvetlidi. Mutantın boynunu elledi mi bayıltıyordu :)