Pazartesi, Nisan 17, 2006

KAPTAN MAĞARA ADAMI


Yeni nesil Taş Devri'nin süper kahramanıydı. Wilma ile Betty gazeteci olmuşlar, her işe burunlarını sokuyorlardı. Bu yüzden ne zaman kötü adamı kızdırsalar adam bunları kaçırtıyor, kızlar "İmdaaatt kaptan mağara adamııı yetiişş" diye bağırınca bu dayı zopasını alıp uçarak kızları kurtarmaya gidiyordu. Yolda benzini biter, motoru tekler, arada yere düşerdi. Fena değildi, eğlenceli bile sayılırdı. Bu dayının en büyük özelliği, baştan ayağa kılla kaplı olmasıydı.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

"Kaptan Mağara adamı geliyor anacıımmm!!" cıglıklarıyla zart diye gelir zort diye cozerdi sorunları anında..Superman'in telefon kulubesine inat, bi elbise askısının ardında hazırlanırdı ucmaya. Azcik saf falandi ama iyi kalpliydi :)
Bu arada, niye benim soyadım dogru duzgun cıkmıyor burda yahu,soyadım ŞAKIR, noktasız olcak:)

Judy Abbott dedi ki...

artık çok geç, Burak şakir olarak meşhur oldun:)

Adsız dedi ki...

Valla yıllarca soyadımın doğru okunmasının mücadelesini verdim gerek uzun okul yıllarım gerekse kısa askerliğim süresince, o yüzden de burda da mücadele ruhumdan birşey kaybetmiş değilim:))
Ama "olsun be" deyiveresim geliyor bazen. İşte tek tesellim de Shakespeare'in etmiş olduğu bir kelam. Der ki; "İsmin ne önemi var, biz gülü başka bir isimle çağırsak o gül yine güzel kokardı". Şöyleydi unutmadıysam İngilizcesi de; "That which we call a rose by any other name would smell as sweet.."
O hesap yani, siz öyle deseniz de olur, dert değil :)) Sizin buraya koyduğunuz şarkılar yeter de artar bile bana, hatta artık "gori gori mogu mogu" diye imzalıyorum e-maillerimin sonlarını, uygun görürseniz öyle de hitap edebilirsiniz. Dostlarım bana artık GoriGori diye sesleniyorlar. (bu cümle de çeviri mi koktu ne?:))
Hadi kalın sağlıcakla, eylemlerinizin devamını dört gözle bekliyor olacağız.
Saygılarımla
GoriGori MoguMogu BURAK ŞAKlR

Adsız dedi ki...

Ne kadar cirkin bi canavarimsi bir tip aslinda ama o zamanlar bir o kadar da sempatik gelirdi, kaptan magra adami geliyor anaciigim hala kulagimda cinlar :)

Judy Abbott dedi ki...

"anaciiğim" yerine orijinalinde ne diyordu acaba? işte bir dublaj harikası daha.

Adsız dedi ki...

jenerikte de kaptan magaraadamInIn buyuk bir ozelliginden bahsediyor olmasI gerekir, kendisi dunyanIn ilk super kahramanIdir.

Adsız dedi ki...

Bu adamım o kılla kaplı vucudundan neler çıkardı neler...
Bir keresinde bir rekora imza atmış, kendisinden nerdeyse 20 kat büyük bir dinazorvari bir hayvan çıkarmıştı... İçine nasıl sokmuşsa...hehehe :))
hey gidi günler hey...

hgdjgdhjgdjhgdhd dedi ki...

kaptan mağara adamının sopasının ucu acılır ateş cıkardı:D:D:D

Adsız dedi ki...

En sevdiğim olay sakallarının (yoksa koltuk altı kılımı bilemiycem :P) arasından şak diye birşeyler çıkarmasıydı :D


---Shevarash---

Adsız dedi ki...

off ya şimdi okuorumda kaptan mağara adamı ne yaaa
ehehehee kopardı beni kim bulmuş bu ismi yaaa

Adsız dedi ki...

SÜPER BİR ÇİZGİ FİLMDİ...

______________________

Nerde o eski günler.. şimdi katır kadar olduk. ve düşünüyorumda şimdiki çizgi filmler hiç bir zaman bizim eski çizgi filmlerimizin tadında olmayacak.

onlar hep çocukluğumuzu renklendiren şeylerdi, o zaman ki çizgi filmler.. her çizgi film izleyişimizden sonra çocuk kalma ve oyunlarımıza olanca neşemizle devam etme arzusu ile dolardık...

şimdi ise her çocuk şiddet içerikli çizgi filmler ve filmlerle ve hatta genel anlamda programlarla büyüyerek, daha çabuk büyümek, çocukluktan kurtulmak ve şiddet dolu dünyaya kendi şiddetini katarak yaşamak ve dünayayı olanca güçleriyle daha yaşanmaz, kişilerde olanca kuvvetleri ile yaşatmaz olmaktadırlar...

halbuki bizim şeker kız candy'imiz öyle miydi? ya da heidi yahut buggs bunny?

hep dediğim gibi dünya hiç bir zaman iyi bir yer olmayacak... görebileceğiniz en güzel gün bu gündür. çünkü dün bu günden ne kadar güzelse, yarında bu günden o kadar kötü olacak... yaşamaya değen her anı yaşamaktan çekinmeyin... hoşçakalın...

Adsız dedi ki...

bence bu çizgi filmin vurucu iki noktası vardı. birincisi burak şakir'in de belirttiği gibi o klasik cümleleri...bu konuda da seslendirmeyi yapanlara buradan kocaman bir aferin ve teşekkür borçluyuz. ikincisi ise bu tip vücudundan ne isterse çıkartırdı...müthiş bir yaratıcılıktı...

Adsız dedi ki...

taş devri en sevdiğimiz çizgifilmdi.kaptan mağara adamı da favori kahramanımızdı.bizim sınıfımızda da aynı kaptan mağara adamına benzeyen birisi var bize hep onu hatırlatıyo.ona kaptan mağara kadını diyoruz:)(bys)

zavazingo dedi ki...

ben bu kaptana uyuz olurdum nedense...wilma ve betty'nin de ona gösterdikleri saygı ve sevgiyi hic anlamazdım..annem cok severdi bu çizgifilmi,bunu da anlamazdım...şimdi bir zamanlar babamla evlenmiş olmasına bir anlam verebiliyorum..