Çarşamba, Nisan 19, 2006

GOL (STRIKER)


Japon futbol çizgi filmleri ekolünden izlediğimiz ikinci çizgi Gol idi. Bunun kahramanı Benjamin diye İtalyan-Japon kırması bir çocuktu. Bu çizgi filmin en önemli özelliği, sürekli Tsubasa ile karıştırılan , maagnuum vuruuşuu, aakuulee vuruşuuu, cart vuruşu, curt vuruşu teknikleri idi, kahramanlarımız magnum vuruşu diye bağırır, sonra bacaklarını anatomiye tamamen aykırı şekilde havaya kaldırıp, zavallı topa bi tane geçirirlerdi. Top topluktan çıkar, şirazesi kayar, yamulur, bir elips haline gelerek ağları delerdi. Sayısız Türk çocuğu mahalle maçında bu vuruşları yapayım derken pantolonlarını yırtmış, bacaklarını ayırmışlardır.

50 yorum:

JSCrst dedi ki...

Tusubasa'dan önce striker vardı.Hala karıştırılmalarını anlamam.
Ayrıca kartal vuruşu uğruna nice yan iç diz baldır vs. lifleri gitmiştir :)

tomwood dedi ki...

Striker hala favorimdir,İtalya'da başlayan o serüven çok plastik top patlatmamıza ve belki daha da fazla kabuk tutan diz kapağına neden olmuştu.Eric favorimdi. =)

Adsız dedi ki...

ya striker aslında çok daha büyük bi çizgiydi micro genius atarilerde oyunu vardı altta japonca bişiler yazardı falan sonra benjamin büyük rakibi ve sevgilisinin abisi eric çok kral maçlar yapmışlardı ayrıca magnum vuruşunu benjamin değil cesar adlı ki bu karakter tusubasada huyuga kalemindedir şahıs yapardı eric in ayaanı kırmıştı sonra kral kaleci şeker duvar da bu çizgi filmdeydi

Adsız dedi ki...

küçükken bu çizgi filmi izler kaşlarımı çatar sokağa inerdim, Komşulardan 4-5 kişiyi toplar tek kale maç yapardım. Ve top bana geldiğinde çizgi filmdeki gibi hepsinin durmasını ister ve aaauukulaaaaa vuruşuuuuuu diye topa abanırdım. Gerçektende o plastik topun gidişine kurban oldurdum. O ne giderdi? Sonrada baldırıın ağrısını hisseder ve kartal vuruşu için güç depolardım. Sonra maçı kazanıncada topu malum şahıs gibi koltuğumun altına koyup emin adımlarla yürürdüm :) Yaşasın çocukluk...

Adsız dedi ki...

erik favorimde, sen o topu nasıl görünmez yapıosun yaa :S heueheu bu yaşıma geldim hala yapamadım!! bide bunların sahası düz değil yuvarlaktı, koşarlerken sanki yokuş çıkıyorlar, bi şut çekerlerdi film bi haftada bitmezdi, ne günlerdi yahu!! :))

tesla dedi ki...

İyi hatırlarım. Maçın bitmesine 10 saniye var. Sanki basket maçı. :) .. ama o 10 saniyede dünyalar kadar olay olur. Yine de Tsubasa dan iyiydi.

Adsız dedi ki...

bi de kaleci vardı bi tane.
her sutu durdururdu. bi keresinde de magnumu durdurmustu galba. Sut o kadar kuvvetliydiki, kaleciyi geri geir ittirmişti de ayakları sahanın cimlerini kazımıştı

Adsız dedi ki...

O her topu durduran kalecinin ismi de " Şekerduvar " idi.

Bu tip çizgifilmler, mahallede canlandırılacağı zaman herkes esas karakter için kapışacağından, direk 2. karakteri seçmek hep taktiğim olmuştur. Sarışın olduğum için de Eric bana kalmıştı, fakat televizyonda kızkardeşimi Benjamin olan kankamla oynaşırken görmek ve bununla dalga geçilmesi-kızkardeşim olmamasına rağmen- akşamki mahalle maçlarında bol bol " serap " vuruşu yapmama neden olmuştu.

Bir de TRT'nin çevirisinden olsa gerek, Eric ilk başlarda " serap vuruşu" yaparken,sonlara doğru bir karışıklık olmuş, Eric "akula" vuruşu yapmaya, Benjaminse "kartal" vuruşu yapmıştır.

Oysa ki vuruşlarının animasyonları hiç değişmemiştir.

Çocukluk ne güzeldi...

Adsız dedi ki...

ya ne günlerdi beaa...ben bunu cine 5 te izlerdim...o zaman şifrede yoktu tabi...pepe vardı brezilyalı ..sonra gol yemeyen şeker duvarr...daha sonra aynı takıma geçtiklerinde delik teşik olmuştuu..acayipti ...sonra mahallece ericin kardeşine aşıktıkk..

Adsız dedi ki...

ya arkadaşlar bu çizgi filmi indirebileceğim bir adres var mı acaba internette.. bilen varsa yazabilir mi??

Adsız dedi ki...

unutulmaz çizgilerden biri daha.
ama ben büyüdüğü zamanları izleyemedim . :(

Adsız dedi ki...

Ya bende Eric`i daha çok severdim ama bunlar sonradan 3 tane aşmış golcü oluyorlardı.

biri Benjamin`di kartal vuruşu yapardı - zaten benjamin forvet arkası gibi oynuyordu o dönem


diğeri Eric`ti, daha fuleli olanları diyelim ;) Tıop görünmez oluyordu

bir de uzun siyah saçlı bir eleman vardı adını unuttum bile varsa yazsın sevinirim. Bu eleman da birdumu top kırmızı iz bırkaıp giderdi (akuma dediğiniz bu galiba)


ama bir ara gol yemeyen kaleci olayında sanırım, bunlar teknikleri birleştirmişlerdi. Eric vurdu kendi vuruşuyla top benjamine gitti, benjamin kartal yaptı gelişine diğer elemana yolladı. O eleman da gelişine kendi vuruşunu koydu kaleci yamulmuştu. Süper ötesi bir komboydu yarılmıştım zevkten :D

---Shevarash---

Adsız dedi ki...

hey gidi gunler
okurken gozumde canlandi.
bir bolumde yine bir takımla mac yapacaklardı
rakip takım bizim esas takımın vuruslarini incelemislerdi
ve taklitlerini yapmışlardı
garip bir ikili vardı
topa beraber vururlardı
magnum vurusunu taklit etmislerdi
hey gidi hey
:) cok severdim bu cizgi filmi

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bu çizgi filmi izlemeniz sadece hayalinizde kalmasın.bende bütün bölümleri var ama fransızca.en son bunları upload etmiştim ama linkler çöktü.benjamin hakkında bütün doğru bilgileri benden öğrenebilirsiniz.
siteme üye olursanız bütün bölümlerini izleme şansına sahip olursunuz.bunların türkçelerinide bulmaya çalışıcam.Tam olarak 49 bölüm.sitemin adresi:
http://tsuturkey.funpic.de
hepinizi bekliyorum !

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar Benjaminin 1. Bölümünü sizin için upload ettim.Görüntü kalitesi iyiydi fakat ben boyutu çok fazla oluyo diye formatı .avi den .wmv ye çevirdim.Boyut üçte birine düştü fakat görüntü kalitesi biraz düştü diyebilirim.Yine bunu özleyenler severek izleyeceklerdir bundan eminim.Dili Fransızcadır.Beğenirseniz diğer bölümleride upload edebilirim sizin için.Fransızca bilenleriniz varsa bunun için türkçe altyazı falan yapabilirler :)
işte ilk bölüm .wmv formatında 34731 KB (33.9 MB) Windows Media Player ile izleyebilirsiniz.Eğer izlemekte sorun çıkarsa söyleyin yardımcı olurum.

http://rapidshare.com/files/3676333/Benjamin-1.wmv.html

Adresinden ilk bölümü indirip izleyebilirsiniz.iyi seyirler :)

Adsız dedi ki...

ah ne diosunuz siz ya!bu dizi başlıcak die bekler dururdum.
hala dizinin başlangıcı bile aklımda ya!walla türkçesini bulursanız süper olur.gol den sonra tsubasayı pek sevemedim.hep ilk göz ağrım olarak kaldı.keşke salak salak çizgi filmler yerine tekrar verseler

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bence pek ümit etmeyin derim yani herhangi bir kanalda gösterilmesi benim için pek olası gözükmüyor ama yinede belli olmaz.Elimde Türkçe bölümleri yok ama Fransızca olarak bir çok bölümü mevcut.Bence bunu bulduğunuza bile şükretmelisiniz :) Bir aralar kendi sitemde karakter tanıtımını falan bile yapmıştım ama sitemi kapatalı çok oluyor.Isterseniz ben sizin için burdan bölüm uploadlarını yapabilirim.Bu arada bende koyu bir Eric hayranıyım.Bu Animedeki tek yenilgisiz oyuncudur kendisi :)

Adsız dedi ki...

karttaalll wurusuuuuuuu !!!! :)
aah ah simdi verseler varya..
isi birakirim yemin ediyorum evime gider kolami pancomu alirim
gecer tv karsisina sabaha kadar izlerim izlerim we izlerim..

Adsız dedi ki...

dediğim gibi bende Fransızca bölümleri var.eğer idare ederim diyosan burda yayınlayabilirim

Adsız dedi ki...

turkiyede striker ismi, shun godai'nin oynadigi cizgi film icin kullanilmistir. benjamin ve cesar'in oldugu cizgi film gol ismiyle yayinlandigi gibi orjinal ismi l'ecole des championsdur. striker ile bir alakasi yoktur. bilginize.

Adsız dedi ki...

benjamin akula yada agila kartal vurusu Eric in mirage vurusu sezar in super magnum vurusu gercekten bir donem damgasini vurmustur.
bu ucu rakipti en sonunda j wings diye bir takimda bir araya geldiler ve gol vurusu icin guzlerini birlestirmislerdi ortayada manyak goller cikmisti :)

Adsız dedi ki...

indirebileceğimiz adreslsr varsa buradan verebilir misiniz?
"fransızca bölümleri upload edebilirim"diyen arkadaş bu konuda yardımcı olursa sevinirim.
şimdiden teşekkür

Adsız dedi ki...

BEN DE BİLİRİM TSUBASA SONRADAB TÜREDİ BU BİR KLASİKTİR ARKADAŞ SENİN SİTENE UYE OLACAM MERAK ETME Bİ KERE KARTAL VURUŞU YAPMIŞTIM :):p ŞAKA GİBİ BENDE DUMUR OLDUM OFF OFF NEYDI BEA

Unknown dedi ki...

tsubasadan önce oynardı bu film. kahramanın adı benjamin en büyük rakibi eric ve sezar(filmin son bölümlerinde milli takım için aynı takımda dünyaya karşı oynuyorlardı) eric benjaminin sevgilisinin abisi. hatta benjamin ericin ayağını kırmıştı futbol hayatı bitmişti:)canım görünmez vuruşunu daha vuramaz olmuştu.sezar ise magnum vuruşu yapıyodu. hatırlarmısınız bunlar milli takımdayken gol atmaları gerektiğinde ama atamadıklarında hepsi birbiriyle bölümler boyunca bakışır sonra orta saha gerisinden sezar önce magnum vuruşu yapar topu erice gönderir ve topun öünde kim varsa yere yığardı, ericte görünmez vuruşunu yapıp benjamine gönderirdi oyuncular topu göremeyip aptallaşırdı, en sonda bizim benjamin kaleciyle karşıkarşıya artisliğini yapıp topu dikerdi tavana :D çok komikti ya keşke tekrar verseler.

Unknown dedi ki...

abi bu bölümleri indirmek istiyorum yokmu bilen birisi ?

Adsız dedi ki...

bi kere oradaki vuruşun adı kartal diil albatros vuruşuydu..bi de meşhur makas pası vardı.dedesinin yanında kalan bu çocuk aslında dev bir şirketin varisiydi..dedesi onun futbolla uğraşmasını istemiyordu.bunun anası zamanında bi admı sevmiş ama dedesi yüzünden boşanmıştı kadıncağız.sonlara doğru çocuğun babasının meşhur bir futbolcu olduğu ortaya çıkıyordu.BU ARADA KONULAN RESİM BU ÇİZGİ FİLME AAİT DEĞİL

Adsız dedi ki...

benjamin > tsubasa

benjamin ilktir en güzelidir. yaşı yetmemişler tusubasa izlemiş, daha sonra tekrar yayınlanan benjamini de tusubasa zannetmişlerdir.

Adsız dedi ki...

evet arkadaslar son yazan arkadas dogru soyluyor.
Tsuba ilk yayinlandi. cook daha sonra en az 3 yil sonra falan benjamin yayinlandi tabi tsuba ikinci kez ekranlarda yayinlandigi icin bazi arkadaslar benjaminin ilk yayinlandigini saniyorlar...

Adsız dedi ki...

ben benjamine aşıktım ya. küçükken hayallerimdeki beyaz atlı prens oydu. hatırladığım kadarıyla eric buna çok çektirmişti. kendi çapımda sinir olurdum o çocuğa:D

Adsız dedi ki...

arkadaslar bende tsubasanın 50 bolumkuk cizgi dizisi var

hakan dedi ki...

iki çizgi filminde yapımcısı aynı ama tsubasaya rakip bile olamaz sonucta bir animeden uyarlama diildi...bence tsubasa cok daha güzeldi zaten ikisinin yapımcısıda aynı o yuzden hepimizde karıstırıoruz ya....

hakan dedi ki...

ayrıca bu çizgi filmin adı striker ya da gol diil....l'ecole des champions dur (şampiyonlar okulu) ve bu yuzden her yerde fransızcasını bulabilioruz...

Adsız dedi ki...

konuya açıklık gelsin diye arastırdım tsubasa tam 11 yıl once yapımışbr anmedir bu yuzden L'ecole des championsun taklid olması da imkansızdır sadece tsubasadan daa once türkiyeye gelmiştir...

Adsız dedi ki...

yauv arkadaşlar bu animenin tüm bölümlerini bulabileceğimiz yegane adres olan tsubasatr.org bir süredir görüntülenemiyor bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi?.. ya da varsa farklı bir adres.. ayrıca yan favorimdir. herif bi geldi takdirimi kazandı sevdim kendisi.
sakin sakin bölümleri yıllar sonra indirip izlemeye başladım ki merak ve heyecanla beklerken yan a gelemeden kaldım öyle ara ara hiçbir yerde de bulamıyorum

erdem dedi ki...

YA BEYLER MADEM BURAYA YAZIYOSUNUZ BU SHOW TV KANALINA MESAJ YOLLAYIN HEPINIZDE ISTEYIN YENIDEN KOYSUNLAR BU KADAR ZORMU BENDE HASTASIYIM BENDE COK DENEDIM O VURUŞLARI AMA İNANIN BIR DEFA O MAGNUM VURUSU OLDU KALECI TOPLA ICERI GIRDI ARTIK NASIL VURDUYSAM SINIF MACLARIYDI HERKEZ BANA KITLENMISTI GERCI YENILDIK AMA GUZEL GUNLERDI

Adsız dedi ki...

Tsubasa veya Gol(striker)'ı indirebileceğimiz veya satın alabileceğimiz bir yer varmıdır ?

kralcan dedi ki...

kesinlikle ve kesinlikle bu çizgi film efsanedir..yaşı yetmeyenler tsubasayı hatırlar ama karakter özellikleri bakımından gol en iyisiydi..heyt be..şehir karması oluşturulurken benjamin ve luca(tam bi görev adamıdır robertonun sırtına basıp çakar kafayı bu da onun özelliği),sonra futbolu bırakan eric (ya ark.ın biri broline benzetmiş)bütün iknalardan sonra geri döndürüldü..favorim kesinlikle ericti çünkü hem beyefendi hem de en süper vuruş tekniği ondaydı..hey gidi eric gibi vurucam diye çocukken az mı tek başıma görünmez top çalıştım..çocuk yaşta lifimi esnetmiştim be..ve sonradan rakibe geçerek bunlara rakip olan sezar var..o nası bi vuruştur allahım bi sahnesinde topun önüne 8 kişi geçti de alayını birden kaleye sokmuştu..top deil sanki atmosfere giren meteor be..tabi o topu kurtarabilen tek kaleci şekerduvar...ne günlerdi be..ya kalkıp bi de tsubasa daha iyi demezmisiniz öldüreceksiniz beni..şu an yayınlanmaya başlasa yemin ederim işi bırakırım bu çizgi film için..önce benjamin sonra tsubasa...

kralcan dedi ki...

kesinlikle ve kesinlikle bu çizgi film efsanedir..yaşı yetmeyenler tsubasayı hatırlar ama karakter özellikleri bakımından gol en iyisiydi..heyt be..şehir karması oluşturulurken benjamin ve luca(tam bi görev adamıdır robertonun sırtına basıp çakar kafayı bu da onun özelliği),sonra futbolu bırakan eric (ya ark.ın biri broline benzetmiş)bütün iknalardan sonra geri döndürüldü..favorim kesinlikle ericti çünkü hem beyefendi hem de en süper vuruş tekniği ondaydı..hey gidi eric gibi vurucam diye çocukken az mı tek başıma görünmez top çalıştım..çocuk yaşta lifimi esnetmiştim be..ve sonradan rakibe geçerek bunlara rakip olan sezar var..o nası bi vuruştur allahım bi sahnesinde topun önüne 8 kişi geçti de alayını birden kaleye sokmuştu..top deil sanki atmosfere giren meteor be..tabi o topu kurtarabilen tek kaleci şekerduvar...ne günlerdi be..ya kalkıp bi de tsubasa daha iyi demezmisiniz öldüreceksiniz beni..şu an yayınlanmaya başlasa yemin ederim işi bırakırım bu çizgi film için..önce benjamin sonra tsubasa...

cuneyt dedi ki...

abi benjamin fovrorimdi okulda top oynarken o şutu bi kaç kez bende dendim ama son sefer göhsüme alıp bacaklarımı o anatomiye aykırı şekle getirdim vurdum topa ama top patladı daha 17 yaşındaydım yıllar geçti ne çizgi diziydi be o son maçta eric ve benjamin ve sezar üçlüsünüğn vuruşunu unutamam asla yaaa tusubasa bence okadar güzel değildi

Adsız dedi ki...

abi benjamin fovrorimdi okulda top oynarken o şutu bi kaç kez bende dendim ama son sefer göhsüme alıp bacaklarımı o anatomiye aykırı şekle getirdim vurdum topa ama top patladı daha 17 yaşındaydım yıllar geçti ne çizgi diziydi be o son maçta eric ve benjamin ve sezar üçlüsünüğn vuruşunu unutamam asla yaaa tusubasa bence okadar güzel dedildi

Adsız dedi ki...

ben tsubasatr.org sitesinin sahibi junmisugi84.Sitemiz bir kaç ay bazı problemlerden dolayı kapalı kalmıştı.Kısa bir süre önce tekrar açtık.Benjamin'in tüm bölümleri elimde var.Tekrar upload eder,siteye koyarım sorun olmaz ;)

Adsız dedi ki...

bu yorumu niye buraya yazdım bilmiyorum ama bi çizgi film daha vardı kırmızı giysili çiko diye bi basketçi çocuğu anlatıyodu çocuk hafiften niyeti bozmuştu showda çıkıyodu zannedersem..yine bi çizgifilm daha vardı basketbol oynayan köpeklerle alakalı..adlarını hatırlayamadım ama =D

Unknown dedi ki...

bu harika bir çizgi filmdi hala rüyalarını gçörürürm

Benjamin dedi ki...

Maxi T geri döndü inşallah yayına koyarlar yeniden

Adsız dedi ki...

ben de bu çizgi filmin hastasıydım ne günlerdi be benjamin kikirawaydı adı erik serap vuruşu yapardı... sezar magnum vuruşuyapardı.. bir de luka vardı... sonradan hepsi bir takımda oynadı çok güzel bir çizgi filmdi... Bunun türkçe versiyonu bulan arkadaşlar varsa yazsın buraya...link atsın...

Monte Kristo dedi ki...

Bu Striker değil. Striker, Ashita he free kick adıyla olan çizgi film, Shun godai diye bir karakteri vardı albatros vuruşu filan vardı.

speak1N4 dedi ki...

ya arkadaşlar karıştırıyorsunuz . Benjaminli olan serinin asıl adı '' L'ecole des champions'' tur. Dier bi adı da '' Moero ! Top Striker '' dır. Bunu türkçesi hiçbir yerde yoktur. Bazı sitelerde war fransızcası. bulabilirsiniz. Ama jenerik ve bitiş müziği kesilmiş.
Bu seriyi hala ( eğer uydularınız varsa :) ) MANGAS kanalından izleyebilirsiniz. orda veriyolar hala. Gol adıyla yayınlanmıştır Türkiye'de.

Ben de Benjaminin hastasıyım . Ama serap vuruşunu daha çok severim . Gerek topun kaybolması gerek topun çıkardığı ses çok hoşuma gitmiştir hep. Show tv ye yüklenmemiz lazım ki yayınlasınlar çünkü ben 2 defa msj attım onlara ama bana dönmediler. O yüzden herkes birşeyler yapmalı bu konuda :) .

Adsız dedi ki...

bu çizgi filmi nasıl izleyebilirim

Brain Damage dedi ki...

az cam kırmadık bunları izliyip:)

diyarhan dedi ki...

Artık Youtube de bölümleri var izleyebilirsiniz :)