Pazartesi, Nisan 17, 2006

AFACAN AYILAR


Bunları ilk çıkartmaların, kartpostalların falan üzerinde tanımıştık. Sevgi böcüğüydüler. Bulutların üzerinde yaşayan pek pofuduk şeylerdi. Herbirinin göğsünde özelliğini gösteren bir sembol bulunurdu. Hayatta tek dertleri derdi olana yardım etmekti.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

içimdeki büyülü tılsımları harekete geçiren,toz pembe rengini bana ilk öğreten,bulutların üstünde uçmak öyle değil böyle olur dedirten yegane çizgi filmimdir o benim...

en çok karnında gökkuşağı taşıyanını severdim,ne güzeldir ki bu çizgi filme ilk yorum yazan kişi olma şerefine erişmişim:)

kimbilir,belkİ de italyancası rinascimento,türkçesi rönesans olan ve yeniden doğuş anlamına gelen bu sözden yola çıkararak edindiğim Italya'ya gidip iyi bir kostüm tasarımcısı olma hayalimin bilinç altında gökkuşağı simgesini taşıyan ayıcık yatmaktaydı,YAŞASIN AFACAN AYILAR ve içindeki afacan çocuĞu öldürmeyen YETİŞKİNLER!

Adsız dedi ki...

peoples degil miydi bunun orjinal ismi ?

Adsız dedi ki...

yaş 27 oldu, hala severim bu ayıcıkları.

Adsız dedi ki...

göbüşlerindeki resim neyse ona gore davranırlardı sonra kötu bişey oldummu bööle el ele tutusup o resimden ısıklar cıkarırlardı.dizi seklinde yayınlanıyodu galiba hbbde.ama sinema gibi olanına da rastladım.cizimi harikaydı renkler falan gel beni izle diyodu resmen:)

Adsız dedi ki...

yaw çok tatlıydı bunlar çok sewiorum hepsinin göbeğinde farklı bi resim olması flm süperdi hala islerim görsem...

Korhan Korman dedi ki...

Bunların çizgi filminden çok şunu hatırladım. O zaman böyle kitapçıklar olur ama içlerinde etiket boyunda bosluklar bulunurdu. Siz o çikartmaları yapıstırarak onu tamamlamak için histerik bir çaba harcardınız.. Bu ayılı ve bir tane daha kitabım vardı ama neydi acep..

Adsız dedi ki...

Care Bears idi bu filmin orijinal adı.

Adsız dedi ki...

İlk kitap ciltlerimde tanımdım onları sonra tv da.Harika mutluluk veren ayıcıklardı.Çok özledik bunları...

Adsız dedi ki...

bide Ne alakaysa Başlarında Bi aslan vardı Bide yüzünü göremediğimiz bi kötü ve onun Çığırtkan Yeğeni + Gerizaklı bi kıllı tip vardı acaip bi bisikleti vardı uçan cinsten :D:D

İyilerdi ama ya :D

Adsız dedi ki...

ayy anne bana kasetini almıştı bunların tabi o zamanlar cd fln nerde vıdeo kasetleri vardı yaa çok hüzünlendim =( keşke o günlere geri dönebilseydim

Neşe dedi ki...

nasıl özledim!

Serkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.