Cuma, Mayıs 05, 2006

NADIA, MAVİ SUYUN ESRARI


TRT'de yayınlanmış ve çok sevilmiş çizgi filmlerden biriydi. Ayrıca pek çok Türk genci bu dizinin kahramanı Nadia'ya da aşık olmuştur. Nadia 14 yaşında sirkte çalışan yetim bir kızdı. Boynunda işte bu meşhur Mavi Su denen kolyesi vardı. Birgün hırsızlar buna saldırıp kolyesini çalmaya kalkışmışlar, Nadia'yı Jean adında çok akıllı bir çocuk kurtarmıştı. İkilimiz hırsızları takip ederek okyanusa ulaşmışlar veee inanılır gibi değil ama çocukluğumuzun unutulmaz denizcisi, Denizler Altında 20000 Fersah'ın kahramanı, Nautilius'un kaptanı Kaptan Nemo ile tanışmışlardı. Kaptan Nemo çocukları hırsızların başı, şeytani Gargoyle'dan kurtarmaya kara vermişti, çünkü Gargoyle mavi suyu kullanarak efsanevi Atlantis kentini yeniden kuracak ve dünyaya hakim olacaktı.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

yanli$ hatirlamiyorsam bunun bir yerinde hayatlarInI issiz bir adada devam ettiriyorlardI, kIz vejeteryandI, cocuk bi kere adada yaptigi yemege cok az bi et eklemi$ ama kiz onu bile fark etmi$ti. bir de deniz suyundan icme suyu damitiyorlardi. ama $imdi cIkaramadIm, ya nautilus a bi$ii oluyordu da bunlar adaya du$uyorlardI yada adadaki volkan patliyordu da bunlar denizaltiya biniyorlardi.

Adsız dedi ki...

doğru hatırlıyorsun sen söyleyince ben de hatırladım.

Adsız dedi ki...

İkisinin evlendiğini ve çocukları olduğunu htrlıyorum son bölümde. Büyümüşlerdi falan. Ağlayacaktım neredeyse. :)

Adsız dedi ki...

İlkokul 2de iken günü gününe takip eder okulda yorumlardık arkadaşla,ayrıca bölüm kaçıran olursa bu sayede öğrenirdi ne olduğunu,çok severdim Nadia'yı ve Jean'ı hala da tekrardan izlemek istediğim seriler içinde bir numaradır elinde olan varsa noolur yardımcı olsun,hastasıyım bu serinin:)...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

gercekten cok güzelbi c.filmdi en son bölümü hatırlıyorumda jean ölmek üzere idi nadia kolyesini kullanrak onu kurtarıyordu yanılmıyorsam hepsinin en son nelerle ugrastigini gösteriyorlardı
tekrardan bu filmi acaba yayınlarlarmı veya nette arasam daha iyi olacak galiba

Adsız dedi ki...

filmin sonunda olanlar şöyleydi.
jean ve nadia evleniyodu.3 lü hırsız takımından herşeye dönüşebilen robotu icad eden araba fabrikası kurup zengin oluyodu.bayan hırsız golf kulubunde zengin bekarlarla takılıyodu.nadia nın babasını oğlu vuruyodu.tabi oğlu yarı robot gibi bişeydi.sonra nadianın babası bunlara yol açabilmek için gemisiyle patlıyodu.üçüncü hırsız yani uzun boylu olan hikayeyi anlatan küçük kızla evleniyodu.o adaya düştüklerinde ada aslında nadia için tasarlanmış bir uzay gemisiydi.jean orda bir bardak suyu damıtıyodu.ve kavga ediyolardı bardak dökülüyodu.adada robot yarıştırıyolardı felan.

ju dedi ki...

ben jean'ın, (sanırım bir yandan da gitar çalarak) nakaratı "nadia, nadia" diye başlayan eğlenceli bir şarkı söyeldiğini hatırlıyorum, ki melodi de hala aklımdadır. ilkokula giderken her gün heyecanla izlerdim bu çizgifilmi :)

Ali Darbaz dedi ki...

"nadia the secret of blue water" adıyla torrentlerden bulabilirsinizz
39 bölümlük bir dizi film idi
1990 yapımıdır. Ayrıca ödül almıştır.

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=xxbAmiTmgx0&feature=PlayList&p=60DA3B5D9887F5B6&index=0&playnext=1
burdan ulaşabilirsiniz hemde ingilizce alt yazılı ben keyifle izliyorum :-)) kız kardeşim sıkı takipcisiydii