Pazartesi, Nisan 17, 2006

YAKARİ

küçük kızılderili yakari
Allahım ne kadar eski ve iç bayıcı bir çizgiydi bu. İlkokuldaydım, her akşam köftemi yer, Yakari'yi seyreder, sonra da yatardım. O kadar sıkıcı olmasına rağmen herhalde geç yatayım diye izliyormuşum? Bir atı, bir de yakarikikuuu yukurikikuuu diye öte öte dolaşan bir kartalı vardı. Herşey ağırçekim gibiydi bu çizgide, fenalık basardı insana. Çabucak ta biterdi, gayet embesil bir şeydi, işte bir nesil bunu izleyerek uyudu

88 yorum:

Adsız dedi ki...

bayılmak için sebep aramayın Yakariyi izleyin yeter:P

Adsız dedi ki...

a yakariye laf yok
hayvanlarla konusurken biz anlayalim diye onlarin soylediklerini de tekrarlardi. oyle uyduruk bi dille konusurdu onlarla. bi de sarkisi vardi ayni dilden..sadece sonundaki ya-kari yi anlardim. gerisini naynay nanana diye soylerdim. kisa surerdi bi de.

Adsız dedi ki...

arkadaşlarım bu siteden bahsettiklerinde ben, yatmadan önce mutlaka izlerdim dedim önce. sonra da çok yavaş ve sıkıcı bir çizgi filmdi dedim. kesin geç yatabilmek için katlanıyordum dedim. benimle bu kadar aynı duyguları paylaşan birilerinin olduğunu bilmekçok hoş. müziği hala aklımdadır. only ya-ka-ri !
gamze

Adsız dedi ki...

iyyaaa takkaaaşiii.. diye dalgamızı da eksik etmezdik.. büyük insandı

Adsız dedi ki...

Bu yakari mantar yiyip dev pembe bir tavşanla konuşuyordu.O zamanlar yorumlayamamışız ama aşmış bir çizgi filmmiş meğer.Şimdi yayınlansa Fear and Loathing in Las Vegas niyetine izlerim.

Adsız dedi ki...

"oppey vilivon" falan diye basliyodu sarkisi, sonra da "ooh dı yakkari oh dı yakkari" diye de bitiyordu, iste o zamandan aklimda bu kadari kalmis sarkisina dair..

Judy Abbott dedi ki...

pembe tavşanla mı konuşuyordu??? oaoaahahahah aahahahaaa

Adsız dedi ki...

evet bu çizgi filmin jeneriği kendisinden uzun sürüyodu
yakari atıyla konuşur, sonra üstüne binip 20 metre gider, atından inerdi ve bitiş müziği başlardı. sıf çizgifilm olduu için izlerdik. hiçbi ifadesi olmayan oyuncak suratı beni acaip korkuturdu


Bora

Adsız dedi ki...

Arıza bir çizgi filmdi ama müziği çok yer etmiş aklımda duygulandım gerçekten.

Adsız dedi ki...

gerçekten çok bayıcıydı ama hiç kaçırmadan izleme sebebimi bulamıyorum bir türlü allah allah atları seviyorum ondandır belki

Adsız dedi ki...

hey hey de heyy..burada yer alan çizgi filimlerin hepsini izlerdim ufakkene.meğer ne kadar çok boş vaktimiz varmış.ama buradaki çizgi filimlerin en eskisi dir yakari ve ben aralıksız izlerdim onu.
ya burada gerçekten çok hoş çizgi filimler var.keşke şimdi de tv de yayınlansa. vallha oturur başına hepsini yine izlerim. KALİMERO,AYAKKKABILAR,DENVER,HOLLYWOOD,GADGED,CESUR AYILAR,UNGA BUNGA(K.M.A)ALVİN,VUCUDUMUZU TANIYALIM,MUPET SHOW,MESELA BİRAZ BİBERLEYELİM :P,KARAKANAT(RÜYAM DA HEP O ROBOT OLURDUM :D )MOCK VE SWEET VE SONUNCUSU DA HAYALET AVCILARI.....bu arada siteyi hazırlayan eler dert görmesin
__sek__

Adsız dedi ki...

"Haydi yakkariii" diye bi müziği vardı galiba.

Adsız dedi ki...

ben de 'sallu yakari' diye hatirliyorum, ne demekse, hadi bakalim.
ben mantar yiyip trip'e girme olayini hatirlayamadim bi turlu, iyiymis ama anamiz babamiz nasil seyrettirmis zamaninda belli degil. gerci cizgifilmin kendisinin bi uyusturucu etkisi vardi ayri.
emre

Adsız dedi ki...

ya ben de izliodum her akşam bunu
ama nedenini ben de bulamadım
ama onca sene geçmiş üzerinden unutmamışım
eski çizgi filmler diyince hemen yakari yi aradı gözlerim
demek ki bunu yayınların varmış bi bildikleri helal olsun
bi kez daha saygı duydum

Adsız dedi ki...

ben de o pembe tavşani hatirlayamadim ama bilge bir kizilderili amca vardi, onu hatirliyorum,sönmüs bi atesin önünde, öööle otururdu;yakari de her bölümde, aksatmadan, muhakkak, gider konusurdu onunla.
hakkaten çok ağır ve o nedenle de sıkıcıydı yaw

Adsız dedi ki...

yakariye laf yok!

Adsız dedi ki...

goigo goigo gogoigo yakariye laf yok.

tomwood dedi ki...

son zamanlarda jenerik müzigini sık sık dinledigim cizgi dizi.fazla kısaydı ama keyifliydi.sütlü yakariiii..

Adsız dedi ki...

sey du yakari sey du yakari diyerekten kısa yayı ve namı değer atı gölge yele ile akardı ortamlara hatta ordaki kunduzların yaptıkları barajları şimdi okulda arch dams diyerekten yad ediyorum ama bu çizgi filmi sadece kuzenim yüzünden hatırlıyorum çok ufaktım ama bilinçaltı olmuş bende

Adsız dedi ki...

yaa çok pardon atın adını yanlış yazdım gandalfın atıydı gülge yele aman ama yakarininki gümüş yele :)

Adsız dedi ki...

ahhaha ya yorumlarınızda yakari kadar komik valla...

Adsız dedi ki...

listede Sailor Moon - Ay Savaşçıları nı göremedim. Ki bu çizgifilm dünyanın en çok izlenen animesi olmuştur.

Yazan:
Smokinli Şovalye

Adsız dedi ki...

Yakarinin müziğini ben de baya bi aramıştım ama hiç bir yerde bulamamıştım. Hatta bazı arkadaşlarım böyle bi çizgi filmin olmadığını bile söylüyolardı. Ama var işte :D Çizgi filmden hatırladığım şey sadece bi nehir, yakari ve atı.. Ama müziğini unutmamışım, çok severdim.. :)

ELİF

Adsız dedi ki...

doktor Sidney Zidbeck diye bi çizgi vardı. Transilvanya da geçiyodu.onu eklememişsiniz.

Adsız dedi ki...

HATIRLIYORUM
HATIRLADIKCA COCUKLUGUMU ISTIYORUM

Adsız dedi ki...

yakariyi bende çok severdim.Ama lütfen atmayın.ahanda dinliyor ve söylüyorum;uydurma deil müziğin sözleri fransızca:Dbide kum perisi die bi çizgi flim vardı trtde konuyla alakası olmasada.onu kime sorsam bilmez.sadece ben izlemişim galiba...

elmagnifico dedi ki...

yakari bir kere en sevimli ve aklı başında yerinde karakterlerden biriydi. ayrıca en güzel çizgifilm soundtrack i buna aittir, fransızcanın yakıştığı tek şarkıdır ve vuröalı çalgılar çizgi filmin etnik havasına bire bir uymuştur. benm de en sevdiğim ve saygı duyduğum çizgi filmler arasındadır, didaktiktir.

ayrıca bir de cumartesi sabahları masallar anlatılırdı ama gerçek karakterlerle filan kızıl ve kıvırcık saçlı bir kadın masalı anlatılmadan önce özet geçerdi. hatta güzel ve çirkin masalını anlatmışlardı bir kere tırsmıştım, hala hatırlarım o aslan yüzü. lütfen bunu hatırlayan birisi varsa beni uyarsın, herkese soruyorum, ben de izledim diyen yok, ben bile öyle birşey olmadığına inanmaya başladım.

elmagnifico dedi ki...

ben trt'ye bir kere bir programı için mail attım 2 gün sonra cevap yazdılar bence önemsiyorlar böyle şeyleri. hatta topluca bişeyler yapıp tekrar yayınlatabiliriz bile bunları. herkes istiyorsa mail adresini buraya koyarım.

Adsız dedi ki...

evet sabah 8 de kalkip televizyonda cizgi film seyredersem oglum ve karim hakkimda ne dusunur acaba.
Bu arada bir cizgi film daha vardi.bi cesit gaz insanlari zombi gibi birsey yapmisti. bir grup insan bunlarla savasiyordu. liderlerinin araci tek bir buyuk tekerlek seklindeydi.ustundede bi lazer topu vardi. ortasinda adam oturuyordu bacaklari disarda kaliyordu. hatirlayabildiniz mi.

Adsız dedi ki...

Hakkaten ne boktan cizgi filmdi...

Adsız dedi ki...

ya doğru soyluyosun o masal programını bende hatırlıyorum. böyle basında bi külah olan bi amca vardı galiba. bi keresinde garip bir masal anlatmıştı belki hatırlarsın, çocugu ejderha mı ne kovalıyodu cocukta elindeki kırmızı mendille beyaz mendilden birer iplik koparıp atıyodu, kırmızı alev oluyodu beyaz da su, oyle bşeylerdi tam hatırlamıyom belki sen bilirsin. ama süper büyüleyici bişeydi ya.

Adsız dedi ki...

gerçekten çok sıkıcıydı... sanirim , atinin soylediklerini tercüme etmesiyle devamli dalga gecerdik.

Adsız dedi ki...

yakariciyiz
sevmeyeni yakariz allahimaa

Özgür Ünlü dedi ki...

anımıyorumda gerçekten çok sevdiğim bir çizgiydi

Adsız dedi ki...

benekli atı cokkkkk güseldiiii...

ya tüm cizgifilmlere bişey yazasım geliyo tutuyum kendimi diyorum bu sefer ayıp diyorum yokk durduramıyorum:))ama hepsi birbirinden güsel cizgifilmlermiş yaa harbi
bu arada ay savasçıları da gercekten süper bi çizgifilmdi tabii bi de çiko vardı o da süperdi eger eklemeler devam ediyosa diye not düşiim istedim

herşey cok güseldi son cizgifilme hiiç gelememek istedim ama bitti galiba:(
inşallah hatırlayamadıgımız baska cizgifilmler falan yeni bişeyler eklenir.TEŞEKKÜRLER

Adsız dedi ki...

Yakariyi sevenler 6 yaş ve altı, sevmeyenler 7 ve üzeri idi ozamanlar sanırım. Musti gibi bebek zihin fonksiyonları gelişimi için planlanmış bir çizikfilm olmalı. Günümüzde gençlerin arasında kanser oranının artmasında Çernobilden sonra en önde gelen faktördür. SEZER

Adsız dedi ki...

Hakikaten çok sıkıcıydı. O zamanlar seçme şansımız yok diye her önümüze gelen çizgi filmi izleme zorunluluğunda hissederdik kendimizi.

Atın konuşması ise iğrenç ötesiydi. Babam bazen taklidini yapardı, çizgi filmi izleyen de hesapta benim ya, benim izlediğim şeyle dalga geçiyor diye acaip kızardım. Gerçi çok sevmediğim için çizgi filmi "baba yapma ya" diyemezdim de :D çelişkiye bakın, çocuk aklı işte :D:D:D

(Bu arada Sezer her şeye sallama zorunluluğu yok burada herkes eğleniyor bir tek sağa sola laf atma ihtiyacı "ben sizden üstünüm" deme ihtiyacı gösteren sensin. Rahat ol, bizler gibi yeniden çocukluğna dönmenin tadını çıkar)

---Shevarash---

Adsız dedi ki...

İyi ki bu site hazırlanmış, iyi ki bu forum oluşmuş. HAYATIMDA DAHA İĞRENÇ Bİ ÇİZGİ FİLM SEYRETMEDİM. 82-84 cıvarıdır tahminen. Neden izlediğini bilemeyenler için; "Uykudan önce" sevgisi, geleneği ve Tek kanal zorunluluğundan, o saatte yapacak başka bişeyimiz olmadığından katlanıyoduk. Gene de herşey için teşekkürler TRT.

Adsız dedi ki...

Bu kadar kalitesiz ve içi boş bir çizgi film görmedim hayatımda. TRT ye bu çizgi filmi alanları Allah davul etsin emi :))

Heba olan çocukluk dakikalarıma yanıyorum. 2 dklık jeneriğe 10-15 sn çizgi film veriyolardı.

Adsız dedi ki...

Açılış vidyosu ve müziği bende mevcut...

Msn: bennytunc@hotmail.com

akserbest dedi ki...

hocam süper bir arşiv olmuş. ellerinden öpmek lazım. gerçekten o günler geldi aklıma..

Adsız dedi ki...

Yakari'ye embesil denmez!!!! harika bir cizgi filmdi, muzigi bile yeter.. yilalr sonra jenerigini izleidm Makina'da, duygulandim, fena oldum.. Guzeldi!

Adsız dedi ki...

cocuklugumda ki herseyi ozlerimde bu cizgifilmi ozlemem kesinlikle.
kukuri ku ku diyerek omrumuzu yediler.

kelRapunzell dedi ki...

Evet çizgi film kötüydü ama müziği çok güzeldi.dam tam ta tam ta tam ..şimdi bir sürü kızılderili müziği şili peru bolivya ezgisi dinlememi yakariye borçlu olabilirim.

Coldmarch dedi ki...

Perşembe günleri öğleden sonra 16.15'te yayınlandığını hatırlıyorum.İnanç Dünyasın'dan önce.Yakari desenli kırmızı iğrenç bir eşorfman almıştı annem makbule geçsin diye.Uyuz ötesi uyuz müziği ve oldukça heyacanlı temposuyla bizi heyacandan heyacana sürüklerdi!!!!!!Ben bu dizinin ne amacını ne de mesajını anlıyamamışımdır.Aranızda anlıyan varsa bana da anlatsın:))

coşan dedi ki...

sıkıcı olmasının sebebi, otistik çocuklar için yapılmış bir çizgi dizi olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Adsız dedi ki...

çocukluğumun güzel anıları''vay!'

Adsız dedi ki...

- agarabugarabagara
- bay kartal köyde yangın mı var
- agarabagarabugara
- hemen köye dönmeliyim

Unknown dedi ki...

ya bu korkunctu yaaa. bu ne beeaa diye izlerdim.bir de bin kere ayni bolumun yayinlandigini hatirliyorum artik yetmişti!

Unknown dedi ki...

Hayvanlarin konusmasi ozellikle atinin konusmasi cok komikti hala taklidini yaparima rkadaslara :)

lerzankara dedi ki...

coook eskidendii:((
simdiki uzayli kavgali seylerdense bunlari tercih ederim

Adsız dedi ki...

yakari yi haya meyal hatırlıyorum..çizgifilmler arasında göremediğim bi tanesini de ben hatırlatmak isterim..thundercat ler diye bi çizgi film vardı..hatırlayanınız var mı??90'ların başında star da oynardı..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

senem bende hatırlıyorum kum perisini trt 3te yayımlanırdı çok severdim kime sorduysam hatırlamadı sarı küçük bi şeydi, ya senin yorumunu görünce çok sevindim hayali bir kahraman mı diye düşünmeye başlamıştımm yaşasın kum perisiiii.....

Adsız dedi ki...

atı süperdi, şarkısı da güzeldi be arkadaşlar o kadar da diil..

Adsız dedi ki...

bence de berbatti.. benim seyretmemin tek sebebi trt'den baska kanal olmamasi sebebiyle, tv'yi acinca o an seyredilecek tek seyin o olmasiydi.. tipki her gun okuldan gelince once anadoludan manzaralar gibi abuk bi koy/tarim programini, ardindan da susam sokagini seyretmem gibiydi bunu da seyretmem...

faticosa dedi ki...

ya "mogu moguu" diye müziği olan=) 3 tane köstebeğin oldugu bi çizgi film vardı onu hatırlayanınız varmı. cok severdim o çizgi filmi. bilen varsa noolur=)

faticosa dedi ki...

mog ve sweet =)=)(tıfıllar diye de geçiyo) buldum onları sonundaa
http://www.youtube.com/watch?v=kdUWy_dDxMQ bu da videosu dediğim müzik 1:38 de baslıyo:D cok mutlu oldumm hahahaa

özLem dedi ki...

Yorum beni bitirdi..koptum..bugulu bugulu yazmama ramen o günleri çok özledim.. :(

Adsız dedi ki...

cocuk olmak ısterdım nelerle ugrasıyormusuz be yakarı hemen voltran ne varsa eskıde var valla saolun bole bır arsıv yapmısınız cok cabuk buyumusuz coooook :(

Adsız dedi ki...

mukemmel bıssıı ya bı an gerıye dondum cabuk buyumusuz valla ne dıyım saol un boyle bır arsıv yapmıssınız

senem dedi ki...

aysun sonunda bir başkasının da kum perisini benim gibi hatırladığına inanamıyorum:)evet haklısın böyle sarı süpürge gibi bişeydi.başında büyücü şapkasıyla dolaşırdı huysuz kaprisli bişeydi.3 arkadaşın dileklerini gerçekleştirir,başlarını belaya sokardı.sonra akşam oluncada herşey eski haline dönerdi.orjinal adını bilmediğim içim çizgi filmle ilgili hiçbirşey bulamıyorum.bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

o dönemin çoçukları arasında yakariyle dalda geçenlerle geçmeyenler arasında şimdi olduğu gibi çok fark var.ERSAN'A KATILMAMAK ELDE DEĞİL.DEMEKKİ BİZ BİRAZ DAHA AZ YOZLAŞMIŞIZ.ÇÜNKÜ NE VARSA ESKİLERDE VAR.ŞİMDİ SADECE ŞİDDET VE HANGİSİ YILLAR SONRA AKLIMIZDA KALABİLİR??...JÜLİDE

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar demekki "yakari" nin müziği bizi hipnoz yapıyomuş ki biz izledikten sonra uyuyakalıyomuşuz.Oyüzden yayınlanıyodu belki :) Bu arada 80'li yıllarda Türkiye'de daha çok fransız çizgi filmleri yayınlanmış sanırım."Clementine" de bir fransız çizgi filmiymiş ve fransa'da hiç tutulmamış böyle duymuştum.(Müziğini hala ezbere bilirim:)

Adsız dedi ki...

Arkadaslar , su samurunu hatirlayan yok mu? Surekli cali cirpi toplar evini yapardi , sonra evi yikilirdi. Yakarinin arkadasi. Gidip agaclari disiyle keserdi :))

Adsız dedi ki...

pembe tavsan alise harikalar diyarındaydı

Adsız dedi ki...

Yakari san ki benle beraber yaşayan bir karakterdi. ben dışardaykende o yaşıyordu sanki. O kadarda hakarete gerek yok bence. Beni o düşünceye sevkeden bu diziydi. doğru sıkıcıydı. ama çocukların zihninde gerçek gibi bir izlenim oluşturuyordu. neyse sonuçta yakari yani

Adsız dedi ki...

only yakkari gibi bi şeydi dimi

Adsız dedi ki...

:)) her akşam köfte yeniyordu demekki (yazan kişiye)

ben bayaca küçüktüm ama çok net hatırlıyorum..abim ablam izlerdi sağolsunlar,ben de onların sayesinde :)) şimdikiler anca sihirli annem,selena vs gibi saçmalıkları izlesinler.yeğenlerime sevdiremedim Şirinler'i :((

carmine dedi ki...

bu çizgifilm türkiyede yayınlanan ilk çizgifilmdir arkadaşlar.ben çok küçüktüm hayal meyal hatırlıyorum.sözsüz ve garip sesler çıkarılarak anlaşırlardı sanırım.

Adsız dedi ki...

sarki soyleydi "salut yakari" (salü yakari diye okunur) yani meali fransizca selam yakari, naber lan yakari'dir.

Adsız dedi ki...

yakariyi çok özlemişim.çok uzun zamandır görmemiştim.ben tekrar istiyorum yakariyi yaaa.trt de olsun ama yine.şimdikilerden bin kat daha keyifli komik yakari bide çokda sevimli.ben yakariyi tekrar istiyorum.şimdiki çocuklar bilimyo ki.onlarada tanıştıralım.LÜTFEEEEN YAKARİ GERİ GELSİN... burcu

Adsız dedi ki...

bu yakarinin kayalarla çevrili gizli bir yeri vardı. Atıyla koşturur dururdu orda... aklımda bu kalmış... bi de barış çubuğu içen bi tip vardı sanki...

Adsız dedi ki...

cocuklari hipnotize etsin diye yapilmis bir cizgi, bizim beynimizi yikadilar ebnce yakari falan izleterek, ne uyuz biseydi yine de izledik

Adsız dedi ki...

işte size o gunlere donmenızı saglayaca bır sıte www.cizgifilmsaati.net.tc

Adsız dedi ki...

SU HANGI CiZGi FiLM iDi?
Hatirlayan var mi ,
bir cocuk boyle orman cocugu gibi bicagini cevirirdi ve o yone dogru giderdi her seferinde yeni bir macera baslardi.
Bi de hatirladigim Self-control musigi calardi arkadan bunlar hangi cizgi filmlerdi var mı ozamanlara takılanlar.

senem dedi ki...

bahsettiğiniz çizgi filmin adı RAHAN dı bıçağını çevirirdi.hangi yönde durursa o yöne giderdi sarışın böle ormanda yaşayan biriydi:)

zavazingo dedi ki...

ben müziğini cok severdim Yakari'nin...eheh ilginç bi şekilde köfte yediğimi hatırlıyorum ben de...o zamanlar moda bi yemekti heralde anneler cocuklarına köfte kakalayıp duruyodu...benim icin de şarkı seydü yakariyyy....seydü yakariiiyy...bi de ayrıca hayvanlarla konuşuyo olması cok süper gelirdi bana...hep istemişimdir hayvanlarla konuşmayı..şimdi bile istiyorum

Adsız dedi ki...

www.cizgifilmsaati.net.tc çzgi film izle , çizgi film müzikleri , çizgi film resimleri

Adsız dedi ki...

çocukluğumun en unutulmaz anılarından biriydi siyah beyaz televizyonumuz vardı köyün bütün çocuklarıyla bizim evde izlerdik.. selam olsun o günlere:)

anticop dedi ki...

yine mziğini hala dinlediğim bir yapıt.

Adsız dedi ki...

birkere yakariye laf söliyen arkadaşlari esefle kiniyorum :D en güzel müziklerden bisi yakari ye aittir... dessin animé - yakari (générique) ismiyle areste aratirsaniz ulaşabilirsiniz.. ama cok fazla cocuklunuza dönceksizi müziği duyunca demedi demeyin :(

Adsız dedi ki...

yakkari benim arkadaşım gibiydi onu çok severdim onlar basit çizgilerdi ama kalbimizde yer ettiler yok sa otuz sene sonra burada yakkariyi sormazdım ensevdigim çizgi jenerikler yakkari kayıp dünyalar clementine red kit he man alis harikalar diyarında ben özer durmuşoğlu benim biryanım hala çoçuk kaldı be

Adsız dedi ki...

obaaa kartala hastaydım ben

Adsız dedi ki...

bir çizgi film vardı ancak bi türlü ismini hatırlıyamadım. Sebze ve Meyvelerden oluşan bir şehir vardı. Birde küçük bir kız sanırım sarı eteği vardı. Ananas adam muz adam falan vardı. Bu çizgi filmin adını hatırlıyabilen var mı?

Adsız dedi ki...

I can get ro zeny cheaply,
Yesterday i want to buy ragnarok zenyfor my brother.
i hope him like it. i will buy iro zeny for him
as birthday present. i like the ragnarok online zeny very much.
I usually buy cheap zeny and keep it in my store.
I can get Metin2 gold cheaply,
Yesterday i want to buy Metin2 yangfor my brother.
i hope him like it. i willBuy metin2 gold for him
as birthday present. i like theCheap metin2 gold very much.
I usually buy Cheap metin2 yang and keep it in my store.

cicos dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Bir de şarkısı vardı: Yakkaaaariiii diye haykırırdı. Ama sondaki iiiii ler, gırtlağın değişik değişik bölümlerinen canhıraş çıkacak. At kişner gibi. Hadi hep beraber bi deneyelim: Yaakkkaariii iiii iiii!!!!!!!!!!!!!!!