Cumartesi, Nisan 22, 2006

UZAY ŞÖVALYELERİ


(SABER RIDER AND THE STAR SHERIFFS) 21.yüzyılın sonlarında insanlığın tüm kainata yayılacağını varsayarak yapılmış uzayda geçen çizgi filmlerden biri de Saber Rider idi. Kahramanımız siyahlı beyazlı üniforması ve robot atıyla, İskoçyalı bir sövalye idi. Ekibindeki şeriflerden biri Şumi her yarışı kazanan bir şoför, ötekisi de attığını vuran bir kovboydu. Bir de April diye baştan ayağa kırmızılar giyen, uzuuun sarı saçlı bir kız vardı ekipte. Bunların gemisi robota dönüşüyor, kahramanlarımız gezegenleri kötülere karşı koruyorlardı.

26 yorum:

Adsız dedi ki...

süperdi bu ya zevkle izlerdim.

Adsız dedi ki...

Ya nereden yazacağımı bilemedim ama yarı biyonik dört uzay şerifi vardı bir de. Birisi acayip güçlüydü, diğerinin tetrahedral bi aleti vardı bilgisayarları hackliyordu. Tabi bir de uzayda geçen odyssey destanı var. Babası, robotu, uzaylı arkadaşı ve bir gemi dolusu uyurken uçan uzay gemisi mürettebatı olan bir gemiyle yolculuk ediyorlardı. Dur bak şimdi hatırladım, bi de boğalardan oluşan şerif ekibi vardı. Bi eleman kızınca inanılmaz güçlü oluyordu.

Adsız dedi ki...

benim en favori cizgi filmim. bolumlerini bulabilsem hemen indirecem ama yok ki. bi almancalarini bulabiliyorum. ingilizcesi olur hatta japoncasina bile raziyim.

Adsız dedi ki...

Her çocuk gibi bende bunların hastasıydım ama ben çizgi filmin ilerleyen bölümlerinde ekipteki hatun , atlı şovalyeye değilde şöföre yanaşınca uyus olduydum :D

Adsız dedi ki...

bu animenin soundtrackine bi arkadaşın mp3 playerinde rastlamıştım tekrar tekrar dinlemiştim. insan burda görünce bi garip oluyo.

Adsız dedi ki...

koboy olanın adı colt du galiba. kartondan ve köpükten onun aracını yapmıştım kaskınıda yapmaya çalıştım ama en sonunda vazgeçmiştim o zamanlar malatyada koboy şapkası satan yer yoktuki...şimdi varmı onuda bilmiyom neyse.. çizgifilmsaatinden sonra kahvaltı yapardık tabi sonra sokaa çıkardık akşama kadar izlediğimiz çizgifilmleri konuşurduk bi nevi kültürel bi olaydı yanii. o günlerde bazıları misket der bazıları bilya işte ondan oynardık yaw ne nostalji beaaa

Adsız dedi ki...

Colt ciktiginda ona ozel bi muzik gelirdi..cold dit dini falan tarzinda..

Adsız dedi ki...

Burda görünce hatırladım yoksa aklımdan çıkmış baya bi izlemiştim bunu:DVoltrandan transformerstan oluşan boşluğu doldurmama yarıodu:D
Şövalye olan elemanı çok severdim:D

Adsız dedi ki...

vay be harika bi çizgi filmdi bu.
Eskidik biz yahu

Adsız dedi ki...

Ya hatunun o şöföre yanaşmasının sebebi şöförün japon olmasıydı :) Çizgi filmde japon işi olduğu için kendi karakterlerini bira ön plana almış namussuzlar :D

---Shevarash---

Adsız dedi ki...

ya bunun bölümleri olan varsa lütfen atsın ya varya yemin ederim çok büyük iyilik yapmış olur... bulunca resmen ağlıyodum geçmişe gittim abi tanıtımdaki resim de sanırım çizgi filmin saatini verirken kullanılıyodu kanalda (star dı sanırım teleon falan da olabilir) dediğim gibi indirebileceğim bi yerler falan biliyosanız buraya yazın lütfen ya bununla beraber voltran , transformers , tsubasa falan gibi çocukluğuma çocukluk diyebilmeyi başardığım diğer çizgi filmleri de atarsanız çok güzel olur ... zamanında bunları izleme şerefine erişebildiğimiz için çok şanslıyız şu anda çocukların izlediklerine çizgi dilm demeye 1000 şahit ister... misket (ya da bilye) mevzusuna da katılıyorum "kuyu" oynamakla geçti yıllarım !!! zırlayacam :)

Adsız dedi ki...

Bu tarz çizgifilmlerin popüler olanlarını torrent sitelerinden indirip izleyebilirsiniz zaten. ;)

Adsız dedi ki...

atlı süvari liderleriydi hatırlıyorum heeey be ne guzel gunlerdi

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar size şöyle ifade edebilirim hayranlığımı,bu çizgi diziye olan hayranlığımdan pilot oldum,şuan havayollarında pilotum.Uzun süredir çizgi filmin adını hatırlamaya çalışıorum çünkü dvd vs. alıcam yeğenime izleticem.Dayısına benzesin kerata :)

Unknown dedi ki...

bu dizideki kullandıkları robotun adı renbrant'tı sanırım,şu ressam olanın adı gibi.bu robota dönüşme işlemi şoför bir düğmeye basınca olurdu.gemi açılır,bi yandan da dev robota dönüşürdü.silahı falan vardı robotun onu da kovboy kullanırdı.rakibini zayıflattıktan sonra göğsünden bir sürü lazer namlusu çıkarıp,yoğun laser saldırısı ile düşmanını hallederdi.
ben şahsen şoförün arabasına hastaydım.değişik bir tasarıma sahipti.
düşmanları ölünce buhar olurdu.baş kötünün ismi ise nemesis'ti yanlış hatırlamıyorsam

Adsız dedi ki...

guzel bir muzigi vardi halen mirildanabilirim. Fakat oyle ayila bayila izledigim bir cizgi dizi degildi.

Adsız dedi ki...

pgs737, çizgi filmin orjinal ismi Saber Rider`dı...

Adsız dedi ki...

Yorumları cevaplayayım efendim hemen, çok sıkı bir SRatSS hayranı olarak..

1- saber Rider (siyahlı kostümlü liderleri) iskoçtur doğru, April baştan beri aslında saber rider'a aşıktır fakat aşağı yukarı 60. bölüm gibi artık saber gentilmenliği yüzünden april'a yüz ermeyince yavaş yavaş fireball (yarış arabası süren eleman) april'in kalbini kazanmaya başladı.

2- evet, bounty hunter olarak çalışan arkadaş Colt idi, gördüğü her kadına yazmasına rağmen bir adet bile düzgün ilişkisi veya başarısı olmamıştır, ne zaman karizma bir hareket yapmaya çalışsa kendine özel müziği çalardı

3-Robotlarının adı Ramrod idir, tarihte güneyli aksanıyla konuşan tek robot olduğu için benim saygımı kazanmıştır.

4- DVD'leri var, fakat eşek herifler sadece 2 volume çıkamrışlar ve inanmayacaksınız ama her volume'da sadece ve sadece 2 bölüm var. Saçmalık.

5- Müziklerinin tamamı bende var, isteyen olursa torrent'den bulabilir...

6- Kesinlikle izlenmesi gereken bir çizgifilmdir, espri anlayışı olmayısyla öne çıkar diğer robotlu animelerden...

Adsız dedi ki...

bnm en sevdigim buydu 22 yasindayim ama yine olsa yine izlerim

Adsız dedi ki...

İşşteee çocukluk aşkıımmm, buldum en sonunda onu:):):)Sarışın çevik bir gennç; atına bile aşıktım yaaa hahaha:)Elinize sağlık

Adsız dedi ki...

mayak bi çizhgi filmdi hastasıydım çok karizma çizmiş japon amcalar..özenti yaratan yan etkileri içerisinde geçti çocukluk yıllarımıss

Adsız dedi ki...

Hayatım boyunca en sevdiğim çizgi film .ne günlerdi.Hep saber rider ın sevgilisi olduğumu hayal ederdim.onu çok seviyordum.bir bölümde o öğretmen bir kıza aşık olmuştu.tesadüf ben de büyüyünce öğretmen oldum.ayrıca april e sinir olurdum.çok duygulandım resmini görünce..

Adsız dedi ki...

Buna benzer bi çizgifilm vardı, yine şerif ve korucu misali ama onların arabaları birer söfr tahtası benzeri uçan birer makine dönüşüyordu.
yine 4 kişilerdi ve kovboy edası var.
hata düşmanları arasında greneader (kendini batlatan devasa bi el bombası şeklinde) bi elemana var..

bu filmisin ismini bilen varmı acaba ?

why so serious? dedi ki...

gecenin bi yarisi, googleda ariyordum. buldum valla.
benim favorimdi bu elemanlar.

Adsız dedi ki...

PEKİ ÇİZGİ FİLMLERİ NASIL İZLEYECEZ? BİR BİLGİSİ OLAN VARMI?

rock lee dedi ki...

bunun müziği hala mp3lerimin arasında. Yarışçının hastasıydım.
Can you feel the thunder inside, saber rider....