Pazartesi, Nisan 17, 2006

TONTONLAR

tontonlarrr
İşte bu Tontonlar, benim hayatta ilk fanatiği olduğum çizgi filmdi. HOP HOP HOP, DEĞİŞ TONTON diyerek biçimden biçime giren, form değiştiren, hamur gibi yaratıklardı bunlar, belki de o yüzden sevmişimdir. Ne var ki benim için büyük utanç kaynağı oldular, çünküm bu tontonlar bitince saatlerce ağladığım, ortalığı ayağa kaldırdığım, yıllarca bütün aile toplantılarında anlatıldı. O kadar fanatikmişim ki, tontonlu yastığım bilem varmış. Sarısı vardı bunların yastığın üzerinde, şimdilerde Aymar'ın reklamında kullanılan yaratık ta bize tontonları anımsatmaktadır.

38 yorum:

Adsız dedi ki...

benim de tontonlu yastığım vardı. çok severdim... bu çok güzel bir dönemdi...
gamze

Adsız dedi ki...

Benim de wardi tontonlu yastigim :)
Oyle guzel oldu ki Tontun'u gormek, tam 'eklemeyi unutmuslar' diyordum...

Adsız dedi ki...

çok güzel bir çizgi filmdi. Geçtiğimiz günlerde KRTL de gördüm , en ufak bir şiddet, en ufak bir olumsuz mesaj yoktu. Saygıyı, sevgiyi, yardımlaşmayı, mutluluğu vermeye çalışan bir çizgi dizi. Biz çok şanslıymışız o dönemde , doğru davranış ve yaşamla ilgili öğeler içeriyormuş. Çocuklarımız için şimdilerdeki çizgi filmlerin şanssızlık olduğunu düşünüyorum..

Adsız dedi ki...

ton tonlu yastık bişeymi pijamalarım hatta yorganım bile tontonluydu.taş devrinin sonradan yapılan bölümlerinde vardı polis olarak bi tane beyaz tonton hatta çok kızmıştım ve üzülmüştüm adı başka bişeydi orada herkese söylüyodum o aslında bi tonton diye

Didi dedi ki...

aman allahim benim de tontonlu yastagim vardi. hatta hala da duruyor. :s

Adsız dedi ki...

benimde tontonlu battaniyem vardıııı...ben şu an gösterseler gene seyredebilirim 24 yaşındayım ama...:D olsun!!

Adsız dedi ki...

Orijinal adı Barbapapa dır bu çizgi filmin...
Fransızca da pamuk helva anlamına gelir Barbapapa...

Adsız dedi ki...

uzun zamandır bu çizgi filmi sayıklıyordum ama neyazıkki bulamadım.Sanırım burda da eklenti olarak yok. Evet bu çizgi film eğlendirici olduğu kadar yaratıcı yönüne de güçlü bir destek veren özelliğiyle gönlümüze taht kurdu. TVde bunca şiddet görüntüleri içinde bir oksijen olabilir sabırsızlıkla yeğenlerimin de bu çizgifilmi izlemelerini bekliyorum.HOP HOP DEĞİŞ TON TON :)

Adsız dedi ki...

benim de tontonlu nevresim takımım vardı. şu an 28 yaşındayım ve o günleri büyüğk bir özlemle anıyorum. Şu anda bana göre tontonlu nevresim takımı var mı acaba? :))

Adsız dedi ki...

haha öyle mutlu oldum ki nerdese çevremdeki herkes unutmuş bu çizgi filmi acaba ben de uyduruyormuyum demeye başlamıştım ilaç gibi geldi. keşke müziği vs. bi şeysi olsaydı.

Adsız dedi ki...

Ben de bunu sayilar dururdum. Buradaki arkadaslar 24, 28 yaslarinda olduklarini yazmislar. Ben 34'um ve hayal meyal hatirliyorum, hatirlayana da cok rastlamiyorum. Neyse. Bence en guzel tarafi, insanin hayal gucunun sinirlarini zorlamasiydi.

Adsız dedi ki...

ne guzel bisiydi bu tonton yaa.Ben de daha once yazan arkadas gibi bunun benim uydurmam olduguna inanmak uzereydim ki artik burada gordum.. huzunlendim bir yandan da ne guzel gunlerdi yav..:)

Adsız dedi ki...

31 yaşındayım benimde battaniyem vardı:)Hakikaten orijinal ve çok güzel bi çizgi filmdi.

Adsız dedi ki...

demek ben çok şanslıymışım. benim tontonlu kırmızı renkte bir hacı yatmaz vardı. yaş 33

Adsız dedi ki...

Barbapapa ismi dogru bu ismi google ladiginiz zaman website i cikio tonton ailesinin..benimde cocuklugum tontonlarin maceralarini izlemekle gecti ama en net hatirladigim 1 yangin cikiyor ve sanirim baba tonton merdiven sekline girerek binadakielri kurtariodu..yas 30 oldu ama bunlar unutulmaz....

Adsız dedi ki...

Daha bu sabah kizimi uyandirirken "HOP HOP HOP Degis Ilus" dedim:) Kizim bir sey anlamadi tabii, ona ton tonlari anlatmaya calistim. Okula biraktiktan sonra maillerime bakmaya basladim ve maillerden birindeki link beni Ton Ton'larla karsilastirdi!:) Ne buyuk tesaduf!

Adsız dedi ki...

ya nerede satiyorlardi bu tontonlu yastiklari...benim niye yoktu:)
ben de cok hayal meyal hatirliyorum..ama hep aklimda degis ton ton kelimeleri..bi de kolyesi mi vardi kiz olanin.

lerzankara dedi ki...

AYY EVET BENİMDE FAVORI CIZGI FILMIM BUYDU
GENE YAYINLANSADA GENE SEYRETSEK AILECEK

Adsız dedi ki...

bende zannederdimki bir tek ben hatırlıyorum meğer ne çok seveni avrmış bu çizgi filmin.))) eğer türkçesine ulaşabileceğim bir yer varsa ve haber verirseniz çok sevinirim. Bu arada yaş 35 :)) mailim cozsarac0@yahoo.com

hasan dedi ki...

nasıl kullanabiliriz proğramları açamıyorum

Adsız dedi ki...

çizgi filmi hiç hatırlamasam da küçükken yatağımın başucunda duran yastıkta desenleri vardı ve bu tipleri asla unutamam
5-6 sene beraber uyuduk ne de olsa:))

Adsız dedi ki...

Yorumları okudukça içim burkuldu. Ben de çok severdim ve her çocuk gibi onları beklerdim.Şimdi anlıyorum ki bizim zamanımızda daha başkaymış tatları.Şimdiki çizgifilimlerde şiddetten başka birşey yok.38 yaşındayım.Tekrar karşılaşmak güzel oldu:)

Adsız dedi ki...

HİÇ BU KADAR SEVİNDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM.ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA VE ÇEVREME SORDUĞUMDA HATIRLAMADIKLARINI SÖYLÜYORLARDI.BENDEN BAŞKA HATIRLAYAN YOKMU DİYE ÜZÜLMEYE HATTA TONTONLARIN BENİM HAYAL ÜRÜNÜM OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYE BAŞLAMIŞTIM.BENİM GİBİ FANATİKLERİN OLDUĞUNU BİLMEM BENİ NE KADAR SEVİNDİRDİ BİLEMEZSİNİZ.5 YAŞINDA OĞLUM VAR VE ÇİZGİ FİLMERİ BAZEN BİRLİKTE İZLİYORUZ KULLANILAN KELİMELER VE DAVRANIŞ BİÇİMLERİNİ GÖRDÜĞÜMDE DEHŞETE KAPILIYORUM.BİZ TONTONLARIN SEVGİSİ VE ÖRNEK DAVRANIŞLARI İLE BÜYÜDÜK.TONTONLARI SEVEN HERKEZE SAYGILAR...SENEM

Adsız dedi ki...

33 yaşındayım ve benim de fanatiği olduğum çizgi film di. son zamanlarda çok bahsediyodum , bir yerlerde görsem, keşke tekrar yayınlansa diye. burada görünce nasıl mutlu oldum anlatamam

hop hop hop değiş tonton , yeniden yayılansın

özLem dedi ki...

benimde tontonlu yastığım çarşafım hatta perdelerim vardı..resimlerde tabi hatırlmıyorum :) Ben o günleri geri istiyoruumm

Adsız dedi ki...

annemden duydum ben bunu,çocukluğunu yadederken bu çizgifilmi de anar muhakkak..hep merak ederdim nası bişeydi acaba diye..teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=MUjpNdOBImc

Adsız dedi ki...

hayatımda seyrettiğim en güzel şeylerdiler
Tontonlu çarşaflarımın yıkandığı hafta kabus gibiydi, başka çarşafta yatmayı redderdim.
keşke yeniden olsa hiç utanmadan hepsini seyrederim

Adsız dedi ki...

nçarşafı da yastığıda yoktu bende ama her gece rüyamda onlarla biyerlere gider onlar gibi değişir dudurdum. beni büyülemişlerdi. çok ilginç gelirdiunutmuştum ama şimdi görünce inanılmaz keyif aldım.kesin bu gecede rüyamda onlarla olucağım....

Adsız dedi ki...

o kadar beğenir ve onlarla yaşardım ki bazen ben de değişebileceğimi hayal eder evde 'değiş tonton 'diyerek dolaşırdım

Adsız dedi ki...

33 yaşındayım ve bu çizgi filmi hiç unutmadın. Trt ye çok teşekkür ederim. Eski günler çok güzeldi. Şimdi nerde o günler.tontonlar ve bonbonlar diye hatırlıyorum. Şekilden şekile girerlerdi.Ve gözümün önüne hep gelirler eski günleri andıkça.

Adsız dedi ki...

Benim ne yastigim, ne yorganim oldu Tonton'lu ama onlari hic unutmadim. 42 yasindayim, kac yasimda seyrettigimi bile hatirlamiyorum acikcasi, belki de blug cagimda :)) Bazan hala, keske Tatli Cadi olsam ya da bir Tonton olsam da su isi kolayca hallediversem diye hayal ediyorum. Ne cizgi filmmis ama!.. Bu tur cizgi filmler sayesinde hala sevgi ve umut doluyuz. Ve bu kadar cok oldugumuza inanamiyorum :)) Hepinize sevgiler..:)

Adsız dedi ki...

32 yaşında bunu söylemek garip ama bayılırdım tontonlara....Hop hop hop değiş tonton....

zavazingo dedi ki...

ben de tontonlari sevrdim cok.ve benim de yastik yorgan kilifim ve carsafim vardi tontonlu..belki de hayatimin en rahat uykularini uyudum o yatakta..tekrar cocuk olmak cok istiyorum sanirim hem de cok....

Adsız dedi ki...

ben 35 yaşındayım çocukluğumunda ilkokul öncesi siyah beyaz tv de seyrettiğim en çok sevdiğim çizgi film di daha sonra yayınlandığını hiç görmedim ve duymadım.24 ve 28 yaşındakiler nasıl seyretmişler çok merak ettim.hop hop hop değiş tonton

Adsız dedi ki...

Hey gidi günler... 33 yasındayım ve halen bu şirin yaratıkları çok severim...

ben bunların biblosunu, kumbarasını , nevresim takımlarını uzun yıllar aradım.. En sonunda fransadan çokta ucuza bir çoy şey aldım onlara ait...artık Türkiye'de de var ama çok pahalıya satıyorlar.

Bunları bir araya getiren arkadasa teşekkürederim...

Unknown dedi ki...

Ne kadar güzel bir çizgi filmdi. Sayfada ısrarla aradım görünce de çok sevindim. Beni çocukluğuma götürdüğünüz için çook teşekkür ederim. Hop hop hop değiş TONTON.

Adsız dedi ki...

benim de tonton ailesinin olduğu oyun kartlarım vardı.Ne yazıkki bir yastığım yada battaniyem olmadı.