Pazartesi, Nisan 17, 2006

NİNJA KAPLUMBAĞALAR

teenage mutant ninja turtles
Türk gençliğine pizza sevgisi aşılayan çizgi filmdir. Bu dizide Japon Sensei Splinter, 4 tosbağası ile yeraltında saklanırken Shredder'ın mutasyon ışınlarına maruz kalıyor ve en son lağım faresine dokunduğu için fareye dönüşüyordu. Tospaalar da insana benziyorlardı. Splinter bunlara en sevdiği Rönesans sanatçılarının isimlerini takıyor ve Shredder'in üzerine salıyordu. Bunlar hep yeraltında lağımda yaşıyor ve sürekli ama sürekli pizza yiyorlardı. Bunlara yardım eden bir de televizyoncu kız vardı, April. Bu April'in sarı bir tulumu vardı ve başka hiçbirşey giymezdi. Severek izlerdik biz bu kaplumbağaları.

21 yorum:

JSCrst dedi ki...

Teenage mutant ninja turtles kısmı tamamdı da,sonrasındaki sözleri herkes bi sallardı,ooyyy oyyy.
Hala daha da bilmem ne dediklerini :D

Adsız dedi ki...

Shredder hastasıydım ben. Herif, elbisesi felan acayip karizmatikti.
Nasıl olur da 4 kaplumbağa ile bi fareyi yenemezdi, bi de o yanındaki gergedan bozması aptalları yanında tutardı, hiç anlamazdım.

Adsız dedi ki...

Kabul ediyorum kendimi April Oneal sanardim, en sevdigim cizgi filmdi o zamanlar, kaplumbagalardan da favorim de Leonardoydu.

Adsız dedi ki...

ya inanılmaz yan karakterler vardı herdaim boyut kapısı açan beyin krang yabandomuzuyla gergedan mutant. teknodrom vardı ki bu isim ilerde bi dükkan açarsam koycağım tek isimdir:)kabavangaa

tomwood dedi ki...

unutulmaz,leonardo oyuncakları yuzunden kavgalar cıkar,splinter oyuncakları için milliyet gazetesine kupon gonderilir,her aksam ustu cıt cıkarmadan izlenir sonra da sokaklarda ipimizi koparırcasına ucan tekmeler atmaya calısırdık.ilk sinema filmi de fena degildi.hatta ufak bir rolde vanilla ice'ı da gorebiliyorduk,"go ninja go!" diye bagırırken.technodrom oyuncagımı(devasa) hala saklarım cocuguma vermek uzere.

Adsız dedi ki...

leonardo leads ,donatello does machines,rafael is cool but rude, michalengelo is a party tool :):) kimliklerini şarkıda zaten dökmüşlerdi.. :)

Adsız dedi ki...

Crank mi Frank mi öyle bir beyin vardı bunun kullandığı bir robot vardı. Dahası beyinin gözleri ağzı vardı. Paso Shreddera laf sokardı. Bunların gemisi falan çok muntazamdı ufuk açardı. Hele bir oyuncak furyası başlamıştı hiç sormayın...

Adsız dedi ki...

Az kosusturmadik ilkokul bahcesinde "Ninja Kaplumbaaaa!!!" die.5 arkadas yapmadigimiz bitirimlik kalmadiydi.(4 kaplumbaa+splinter)(ha bide sevmediimiz 2 cocuk vardi sınıfta onlarıda rakstediyle bibap ilan etmistik :) cocuklarin haberi yok ama).Rafael dim ben.Pek severim :)

Adsız dedi ki...

nijet minbır ninja törtııııls
ııjet zımbırt ninja törtııııls
kada koda majyirs hevi tayyym ...

diye bir müzik mırıldanırdık küçükken :) ne ki acaba orjinali

:@

Adsız dedi ki...

Yaa resmen efsane çizgi filmdir bu ninja kaplumbağalar... Bence o dönemin en populer çizgi filmiydi.
Şimdi tam hatırlamasamda bende size bir kaç eksiği tamamlamakta yardım edeyim.
-krang denen mahlukat x boyutundan gelmiştir.
-garip askerler vardı, onların isimleri foot askerleriydi, hatta üzerlerinde birde ayak resmi vardı. O sanırsam japonyadaki foot klanından kalma bir isimdi.
-yaban domuzu rocksteady
diğeri (hangi hayvandı hatırlayamadım)bebob
-bexter stockman diye birisi vardı oda mucitti, ama shredder yüzünden sinek adam olmuştu.
-birisi vardı,onunda buz hokeyi takımı vardı, ama ismini hatırlayamadım.
-april o'neil ın çalıştığı kanalın ismi kanal 6 ıydı. :))
-bide bunların aynısı kurbağa tayfası vardı. Onlarıda shredder yetiştirmiş, kaplumbağalara kafa tutsun diye... ama sonra onlarda yola gelip, iyiliği seçmişlerdi.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...
Ama kafama takılan bir kaç soruda var, bunlar nasıl bu kadar cihazı yapıyorlardı, nasıl pizza yiyorlardı (para nerden kazanırlardı) tabi çocukken bu tip ayrıntıları hiç düşünmezdik. :))

Adsız dedi ki...

ilk gittigim sinemaydı ilkokula gidiyodum.cizgi filmlerini izlerken bi gun şredırın yuzunu gorme umudunu tasıyodum:))agzını kapatan demirden bi maskesi vardı hep

Adsız dedi ki...

ninja kaplumbağalar diye grup bile kurmuştuk.ben mikelanjeloydum. ayrıca şarkısına da hastaydım ama bir türlü eşlik edemezdim malum o zamanlar dil bilmiyoduk gerçi hala daha şarkıyı anlamakta güçlük çekiyorum.

Adsız dedi ki...

pizzanın ne olduğunu öğrendiğim ve "kavabanga" gibi bir sözü unutamadığım bir filmdi.. hatta bu çizgi film sayesinde ressamları öğrenmiştim :)

_________________________

Nerde o eski günler.. şimdi katır kadar olduk. ve düşünüyorumda şimdiki çizgi filmler hiç bir zaman bizim eski çizgi filmlerimizin tadında olmayacak.

onlar hep çocukluğumuzu renklendiren şeylerdi, o zaman ki çizgi filmler.. her çizgi film izleyişimizden sonra çocuk kalma ve oyunlarımıza olanca neşemize devam etme arzusu ile dolardık...

şimdi ise her çocuk şiddet içerikli çizgi filmler ve filmlerle ve hatta genel anlamda programlarla büyüyerek, daha çabuk büyümek, çocukluktan kurtulmak ve şiddet dolu dünyaya kendi şiddetini katarak yaşamak ve dünayayı olanca güçleriyle daha yaşanmaz, kişilerde olanca kuvvetleri ile yaşatmaz olmaktadırlar...

halbuki bizim şeker kız candy'imiz öyle miydi? ya da heidi yahut buggs bunny?

hep dediğim gibi dünya hiç bir zaman iyi bir yer olmayacak... görebileceğiniz en güzel gün bu gündür. çünkü dün bu günden ne kadar güzelse, yarında bu günden o kadar kötü olacak... yaşamaya değen her anı yaşamaktan çekinmeyin... hoşçakalın...

Unknown dedi ki...

arkadaşlar ukalalık algılamaz iseniz bir düzeltme yapayım.

splinter fareye falan dönüşmedi , zaten fareydi.kafesinde ustasını ( sahibini ) seyrederek dövüş sanatlarını öğrenmişti.ustası shredder tarafında öldürülünce evden kaçmıştı.ninja turtles'ın maruz kaldığı maddeye o da maruz kalmış , bu sayede ebadı büyümüş ve insanımsı özellikler ( konuşma falan ) kazanmıştı.

Adsız dedi ki...

ben cemal bencde ninja kaplumbağalar çok güzel bir çizgi film

Adsız dedi ki...

Ya unutulur mu bu çizgi film. Çocukluğumda en sevdiğim çizgi filmlerden birisiydi. Odamda defterden kestiğim posterleri afişleri bile vardı hep onlardan biri olmak isterdim :D. Shreddera uyuz olur, öldüresim gelirdi. Aslında oda karizma adamdı ya neyse. Hey gidi günler hey şimdi bakıyorumda. Çocuklar bile çizgi film izlemez oldu. Warsa yoksa pc pc oyun ps2 vs :S:S:S

Adsız dedi ki...

shredder'ın yüzünü gösterdiği bir bölüm vardı, maskesini çıkarırken bakamamıştım korkunç bir yüz çıkacak diye ama gayet normal bir insan olduğunu gördüğümde artık ondan nefret etmeyi kesmiştim niyeyse..

başka bir bölümdede bibapla rakstedi eski hallerine dönmüştü çok temiz çocuk olduklarını görmüştük.. shredderı rakstedi ve bibapı kötü olmaya zorlayan o beyindi zaten..

Adsız dedi ki...

En çok michalengelo'nun: ancuezli pizza aşkına, sözüne hastaydım.
Az biraz bende onların devrini yakaladım.. April'ı çok severdim. O zamanlarda beni etkileyen en sevdiğim çizgi film karakterlerinden biriydi. :))))

Shredder'ın yanında ki iki avarel tipte komediydi.. birinin adı rocksteary vs..gibi bir şeydi yanlıs hatırlamıyorsam.
Ama güzellerdi. Şimdiki çizgi film anlayısı bile değişti. Teknoloji ilerledi ama sanki etrafındaki bir çok şeyi daha da hissizleştirdi:( Artık günümüz çizgi film kahramanları unutulup gidiyor, etkisi bir iki gün sürüyor. Gerçi çizgi kahraman mı kaldı...

Tekrardan hatırlanmasına vesile oldugun için teşekkürler.:)

Adsız dedi ki...

Herkes İçidnen Birnde Kendiini Bulurdu Ben Donetollo olurudm Akıllı Zekiydi O olmasa O güzel Araçları olmasdı .. Bide bunun daha İleir yaşlar Olanı Çıktı Son Zamanlarda O tutlmadı bu sempatik yüzlü versiyonalrı KADAR .. !!

Adsız dedi ki...

bizde severek izlerdik ama artık ninja kaplumbağalarçıkmıyor

Adsız dedi ki...

mavili olan leonardo,kırmızılı olan mikelenjelo,mor olan rafael,yeşil olan donatello.Bakın hepsini ezberledim