Pazartesi, Nisan 17, 2006

LADY OSCAR


Artık bu çizgi dizi yayınlandığında ben çocuk falan değildim, üniversiteye gidiyordum. Heyecanlı bir jenerik müziğine sahip bu dizi Fransız devrimi ile sona erecek olan aşk, savaş ve kahramanlık öykülerini anlatıyordu, kahramanımız Oscar Fransua dö Jarjaye, erkek gibi yetiştirilmiş çok güzel bir kadındı. Kraliçe Marie Antuanet'in korumasıydı, kraliçenin İsveçli sevgilisi Fersen'e aşık olmuş, Fersen kraliçeyle al takke ver külah kralı boynuzlarken, Paris'in karanlık sokaklarında isyanları bastırmak için çarpışıp durmuştu. Sonunda yıllardır kendini seven seyis Andre ile mercimeği fırına vermiş, İhtilal'in patlak vermesi ile Bastille'i havaya uçurup, tüm kahramanlarımız topluca Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

56 yorum:

Adsız dedi ki...

hayatımın çizgi filmi!!! Ortaokul yıllarımda izlediğim Sihirli Kurdeleyle beraber kişiliğimi oluşturan 2 çizgi filmden biri.. Şu anda bazen accaip neşeli, hayat dolu sempatik bi kız, bazen de cool, hatta soğuk bi insan oluyosam, Oscarla Himekonun yarattığı kişilik bölünmesindendir!! (Anne babalara duyurulur: Çocuklara izlettiğiniz çizgi filmler konusunda dikkatli olunuz lütfen..)

Adsız dedi ki...

inanamıyorum ya. aynı benim gibi düşünen birisi. ben sihirli kurdele ve Lady Oscar'ın hayranıyım. Benim gibi bir başkası olduğunu bilmek çok güzel. Karakterlerimiz etkilenmiş olabilir ama tabi bu işin şakası sayılmalıdır. Çünkü bunlar olumlu etkilenmeler. keşke şimdi tekrar yayınlasalar. Sihirli Kurdele'nin son bölümlerini izleyemedim. Siz izleyebildiniz mi? Bana bu konuda yazarsanız çok sevinirim. serapcaymaz@yahoo.com
Teşekkürler

Judy Abbott dedi ki...

ya ben bunu tv'de izlerken bazı bölümlerini kaçırmışım haliyle. Şimdi DVD'den izlerken resmen ağladım, çok dramatik, çarpıcı ve güçlü bir anime, kesinlikle çocuklar için değil, resmen her gece ikilere kadar Oscar seyrediyorum, pes pes pes!

Adsız dedi ki...

Judy bende yakında DVDlerine kavuşacağım inşallah Lady Oscar'ın. o zaman bende ağlayacağım eminim. Hoş ben çocukkende ağlıyordum Lady Oscar'a. benim talihsizliğim son bölümlerini izleyememiş olmam. Son bölümlerde Andre de Lady Oscar da ölüyormuş öyle mi? Andrenin öldüğünden eminim ama Lady Oscar ölüyor mu bilmiyorum. yakın zamanda DVDlerini izleyince öğreneceğim inşallah.
Herkese mutlu günler :)

Judy Abbott dedi ki...

maalesef tüm kahramanlarımız rahmetli oluyor sonunda, ama bu durumun en acı tarafı Oscar'ın Andre'yi sevdiğini çok geç anlaması, ancak bir güncük mutlu olabiliyorlar üühhühühüh
acaba bir de Oscar&Andre sayfası mı yapsam???

Adsız dedi ki...

Judy, Böyle bir sayfa yaparsan en büyük desteği benden alacaksın emin ol. elimden ne gelirse yaparım :) Lady Oscar çizgi film değil ya sinema da değil bir şaheser. Başka bir alemden gelmiş birşey sanki :) kısaca insanı gözyaşlarına boğan mükemmel birşey...

Adsız dedi ki...

www.youtube.com sitesinden arama kısmına rose of versailles yazarak, Lady Oscar'la ilgili çok sayıda videoyu izleyebilirsiniz. Videoları bile insanı ağlatmaya yetiyor.

Adsız dedi ki...

bende hastasıydım oskarın sırf izlemek için okulu kırardım . off ya ne günlermiş

Adsız dedi ki...

Bende bu çizgi filmin hastalarındandım. Bir yandan deli gibi hayrandım Oscar'a bir yandanda üzülüp duryordum mutlu olamıyor diye. Birde nedense tüm kadınlar Oscar'a hasta olurdu çizgi filmde. Lezbiyenlik kavramıyla biraz o sayede tanışıklık kazanmışımdır. Herkes bu kadar güzel bir kadını erkke sanıyoedu. En kötüsü ise Andre bir gözünü kaybediyordu, galiba Oscar yüzünden olmuştu. DVD'yi nerden buldun??? Bu arada bir kaç farklı çizgi fil daha vardı. Aklıma gelenler(isimlerini hatırlamıyorum): Bir grup gelecekten gelen insan geçmişe gidiyordu ve dinazorları kurtarmaya çalışıyorlardı. Bir tanesindede gelecekte yine bir topluluk vardı, bunlar dünyadaki son güneşli toprağı arıyorlardı. Bulutların üzerinde bir kentte ejderlerle yaşıyorlardı. 5 kardeş galiba, bunların anneleri yeni bir gezegen arayan bir gemiye binip gitmişti. En küçükleri sonunda bir geçitle tam gemiye gidip annesini görüdğü anda birşey unu geri getirmişti, çok üzülmüştüm. Birde cüceli bir çizgifilm vardı. Yüksek konik şapkaları vardı ve hepsi tombuldu. Bunlar doğayı koruyup garip gulyabani tipli yaratıklardan saklanırdı. Şirinlerin ,nsanımsı versiyonu gibiydiler ama kadın erkek sayısı eşitti:) Birde burunlarını sürterek selamlaşırlardı eskimolar gibi... Hatırlayan var mı bunları???

Adsız dedi ki...

oscar dışıncaki nereyse tüm karakterleri geçmişte yaşamış insanlardan oluştuğu için süper gerçekçi çizgi filmdi.
DVDlerini nereden buldunuz? ben çok aramama rağmen bunu ve clementine'i bulamadım.

Adsız dedi ki...

hgokturk@hotmail.com MSN adresindeki şahıstan temin ettim ben dvdleri. internet bankacılığı ya da postahaneden ücreti gönderdiğiniz takdirde ertesi gün elinizde oluyor dvdler. Lady Oscar 3 dvd. (her dvd 7 ytl)
Ayrıca aradığınız birçok animeyide temin edebilirsiniz.
Ama Türkçe değiller. İngilizce altyazılı. Öyle olmasına rağmen ben yinede aldım ve izledim. Anlaşılması çok güç değil zaten.
Ayrıca Lady Oscar gerçek DVD kalitesinde. Görüntü mükemmel.
Bence herkes alsın ve izlesin. Gerçektende sonunda ağlamamak elde değil...

Adsız dedi ki...

Selam Judy,

Gecenlerde Oscar fan-page'imin(http://pegasus.trap17.net)guestbook'un da senin yazini gorunce cok sasirdim, "From Istanbul with love!" yazmissin. Hit'leri hep izliyordum hangi ulkeden diye, ve turkiyeden ilk hit'im sensin. Ben artik umudu kesmistim.

Bunun disinda, Oscar cok farklidir. Fazla lafa gerek yok:)

Adsız dedi ki...

yorumlarınızı da okuyunca emin oldum ki, oscar çizgi filmi gerçek bir sanat eseri. zaten filmde detayların atlanmayışındaki ciddiyetten, üzerinde ne kadar hassasiyetle çalışıldığı da anlaşılıyor. sonuç bir FETİŞ.

bir arkadaş kişiliğini ne kadar etkilediğini yazmış. çok doğru.
zaten çoculuktan hayatın sillesini yemişliğe çıkıncaya kadar bu tip karakterlerin etkisinde kalmamak imkansız.

oscar hayranlarına sevgiler...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben de oscar hayranıyım ne zaman verseler tek bi bölüm bile kaçırmadan büyük bi beğeniyle izledim. gelmiş geçmiş en anlamlı en güsel kurgulanmış bi çizgi dizi bence. izlerken çok ağlamışımdır. Oscar'a hayran olmamak elde diil zaten, dvd'sini nerden bulabilirm yol gösterirseniz çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

Bir arkadaşım vasıtasıyla bu güzel blog' un adresini öğrendim. Sayfayı görünce gözlerim doldu. Özellikle Lady Oscar' ı görünce çok mutlu oldum. Çünkü sonunu izleyememiştim. Hemen www.youtube.com sitesinden Lady Oscar video' larını indirdim. Ama bu kadar hazin bir şekilde öldüklerini bilmiyordum. Gerçekten çok güzel bir anime. Çoçukluğumda en çok iz bırakan, Judy ve Uzunbacak olsa da bu anime' deki çizgilerin mükemmelliği ve hissettirdiği duyguların derinliği tartışılmaz. Yanılmıyorsam o zamanlar TRT' de Dağ Gülü adıyla yayınlanıyordu. Tekrar teşekkürler Judy Abbott!

Adsız dedi ki...

Merhaba, bu siteyle daha yeni tanıştım ve doğrusu Lady Oscar'ın hatırlanması-hatta bu kadar izlenmiş ve sevilmiş olması- beni çok duygulandırdı. Lady Oscar'ı ilk seyredişim trt'deydi ve henüz ilk okula başlamamıştım. Yıllar sonra trt'de bir daha yayınlandı, bir süre sonra da ctv'de rastlar oldum. Hatırlıyorum bir bölümde Oscar kadın kıyafeti giyip Versailles'daki baloya katılmıştı. Gizli bir kimlik altında ve de çok güzeldi. Fersen'le dans ettiler, Fersen onu tanıdı...Bu tpi küçük detayların dışında Fransız Devrimi öncesini çok iyi verdiklerini hatırlıyorum. Amerika'ya Fransa'nın gönderdiği birlik, Marquis de la Fayette, Etats-Generaux Meclisi, Dalton- Robespierre, Avusturya-Fransa ilişkileri...Sanırım tarih konusundaki merakımı Lady Oscar'a borçluyum. Hatırlattığınız için çok teşekkür ederim.

crapp dedi ki...

selamlarr.. gerçekten lady oscar ı bu kadar çok izleyen ve seven birilerini görmek beni de çok sevindirdi. çünkü kime sorsam bu çizgi filmi duymadığını söylüyordu. DVD lerden bahsetmişsiniz. acaba nerden ulaşabilirim??? tekrar izleyebilmeyi o kadar çok isterim ki.. bunun için kanallara mailler bile attım:) tabi ki bir sonuç çıkmadı ama:) eğer yardımcı olursanız çok sevinirim..

Adsız dedi ki...

bu cizgi filmin en güzel yanı herhalde son bölümlerinde andre ile oscar ın beraber olmasıydı..ahh ahhh

Adsız dedi ki...

ban nu filimi cok severim

Adsız dedi ki...

merhaba ben irandan yaziyorum.dogrusu lady oscar konusunda bir turkce siteyle karsilastim icin cok mutluyum cunku kandi dilimdan baska dogru durust okuya bilecegim tek dil. bande lady oscar hastasigim 10 yil once bu cizgi filmi sizin Tv dan izledim ve kayit ettim ve o zamandan biri oscar karakterine asigim ve hala kayit etiklerimi izliyorum ve benim gibi baska insanlar oldunu bilmek cok guzal cunku cevramde her kes bu cizgi filmi bu kadar cok sevdim icin benimle alay edarlardi.intarnetdan gordum kadarila oscarin birbirlerine bagli 5 cizgi roman kitabi var acaba bu kitablar turkiyede varmi ve eger varsa kac YTl.eger bazi kelimeleri yanlis yazmissam affedin. sevgilerle

Adsız dedi ki...

:)
tv'de her yayınlandığında seyrettim..bir ara haftasonu sabah kuşağında yayınlanırdı hem de sabah kuşağının ilk çizgi filmi olarak saat 7:00de..sabah sırf oscar seyretmek için uyanır,çizgifilmi seyreder uyurdum:)
her çizgi film bana birşeyler kattı ve onları bende bıraktı..hala çizgifilm tadında yaşayıp çizgifilm tadında rüyalar görüyorum hem de sonunda(çocukken en çok istediğim şeylerden biri) çizgifilm karakteri olarak..hem de 21 yaşında kazık kadar bir hatun olmama rağmen:)
bana en çok şey bırakan rose of versailles idi.belki kısmen benzer bir yaşam olduğu için...kendisinin de verdiği bir gazla uzun süre asker olmayı bile istedim:) heheheh
Oscar François de Jarjayes...My Woman!!!!
bu arada satılan dvdlerinden bahsetmişsiniz.bir kaç internet sitesinde tüm bölümler var.ben arkadaşın yardımı ile hepsini şimdi film tadında tekrar seyrediyorum....
Sevgiler Oscar hayranları...
Oscar'ın son kelimesiyle:
Adieu!

Adsız dedi ki...

yasasın.sımdı buldum bu sıteyı bende dvd sını ıstıyorum.bırı bana yardımcı olsun.

Adsız dedi ki...

vayyy beee , ben kadar oscar hayranları varmıs, hic bi arkadasım bilmiyo bu cizgi filmi ( arkadaslarımı dogru secmiyorum galiba :P)her defasında tv basına kitleniyordum . ayrıca lise de tarihi nasıl gectim sanıyosunuz , bizim hoca tamamen fransız ihtilali döneminden sormuştu , o kadar dıkkatle izliodum ki tarihtenn gectim :)) evet bende youtube dan izledim tekrar tekrar , itiraf ediyom yine izlerim , her zaman izlerim bugun itibari ile 24 yasındayım 44 yasımdada izlerim , o gunlerı gorursem 88 yasımda daizlerim , ahh ahhh

Adsız dedi ki...

evet arkadaşlar bende oskar hayranıyım asil duruşu,o erkek kıyafeti içinde hapsolmuş zerafeti,güçlü karakteri herşeyi muhteşemdi az ağlamadım izlerken
25 yaşımdayım
bugün izlesem yine ağlarım
bid bişey sourcam türkçe dvd bulunamazmı?

Adsız dedi ki...

irandan tekrar merhaba. ben yaklasik 3 ay once burada bir comment birakmistim ve bir soru sormustum ama hala bu sorumun cevabini lamis deglim lutfen biri sorumu cevablasin artik sorum su: oscarin cizgi romani turkiyede varmi eger varsa kac YTL. sevgilerle

Adsız dedi ki...

çocukluğumun unutulmaz çizgi filmi oscar.hep konuşurduk arkadaşlarla.fransız ihtilalini tanıdığım ilk filmdi.filmdi diyorum çünkü gerçekten çok öğreticide buluyordum.şimdi şu yaşımda tvye yine verseler tekrar tekrar izlerim.ya çok romantikti ya....

Adsız dedi ki...

bildiğim kadarıyla kitapları türkiye de yok internette var ama satılıp satılmadığı konusunda bilgim yok ama youtube da birkaç tane türkçe video su var. birde lady oscar için hazırlanmış bir türkçe site olsa....

Adsız dedi ki...

yaaaa biri lütfen bana oscar dvdlerine nasol ulaşıldığını söyleyebilir mii?

zyzzyva dedi ki...

bende şu anda Rose of Versailles in tüm bölümleri mevcut! Yıllar sonra baştan sona tekrar izleyebildiğime inanamıyorum :)

zyzzyva dedi ki...

bu arada Lady Oscar'la hemen hemen aynı dönemde bir animenin daha etkisi altında kalmıştım. Belki de o da Fransa'da Marie Antoinette dönemini anlattığı içindi. İçeriği kısaca şöyledi: Çiçekçi bir kız vardı. Yine çiçekçilikle uğraşan bir ailenin çocuğuydu ama yıllar sonra onların gerçek kızları olmadığını anlıyordu çünkü sarayda doğmuştu. Marie Antoinette'nin kız kardeşi olduğunu öğreniyordu. Babası onu bu aileye veriyordu falan filan. Sonra bu kızcağız boş durmuyordu elbette. Yüzünde bir maske ve bir pelerinle, Siyah Lale isimli bir diğer kahraman eşliğinde kılıç kuşanıyor ve Marie Antoinette'yi canı pahasına koruyordu. Aaaah aaaahhh...Pazar sabahları saat 6da uyanırdım onu izliycem diye tüm bölümlerini de yakalayamamıştım üstelik ama hala hatırımdadır ve eskrim öğrenicem diye tutturmam hep bu dönemlere tekabul eder. Animeyi çeşitli isimlerle taradım ancak ne adına ne de kendisine ulaşabildim. Eğer Judy sen ya da bir başka hatırlayan varsa lütfen buraya haber bıraksın. Tekrar izlemeyi o kadar çok istiyorum ki...uffff!!!

Adsız dedi ki...

bon nuit a tout les monde:)
cocukluğumda öyle sevdim ki bu kahramanları bu diziyi..aklıma koydum..fransızca ögrenecek ve fransaya gidip versailles'ı görecektim..
çok şükür bir çoğu oldu: fransızca öğrendim..fransaya gittim.. bastille dahil parisin bir çok yerini gördüm..ama yazık ki versailles'a gitme fırsatım olmadı..artık kısmet diyorum:)herneyse..burda çocukluğumdan kopup gelmiş birşeyler buldum..hatırlatan ve hatırlayan herkese sevgi ve selamlar..

Adsız dedi ki...

Benim yaşamımın klasiği..Siteye girerken tek umudum onu bulmaktı.Sayfa uzadı ,uzadı bir türlü gelmiyordu ümitsizliğe düşüyordum nerdeyse..bu çizgi filmi bilen nerdeyse hiç arakadaşım yok.çizgi film demek bile istemiyorum nerdeyse ,pek çok filme taş çıkartacak kadar kaliteliydi.karakterlerin iç dünyasını sergileyen psikolojik anlatımı harikaydı,tabii bu güzel teknik oscar gibi büyüleyici bir karakterle birleşince muhteşem birşey çıkmıştı ortaya bence filmi çekilmeli,keşke sitede bir fragmanı olsaydı ,ben aslında bu dilekle tıkladım mausu.son bölümlerini ben de izleyemedim ,izleyenler paylaşırsa çok sevinirim.Çizgi filmlerin kişiliğimize etkisi olduğu yorumuna katılıyorum,kesinlikle benim karakterimi de etkiledi farkettim ki küçük yaşta güçlü olmak için kendimi baya zorlamışım.sizi tanıdığıma çok sevindim .sevgiyle kalın..

Adsız dedi ki...

benim de çocukluğum Oscar,Sihirli Kurdela ile geçti. arkadaşım sayesinde şu yaşımda tekrar animeye merak sarınca hayatımı etkileyen bu iki çizgi film aklıma geldi.o zaman da muhteşem diyordum hala öyle diyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar ben de zamanında seriyi bölük pörçük izleyebilmiştim ve açıkçası tam olarak anlayamamıştım kimi yerleri çocuk olduğumdan,tekrar gösterimlere de yetişemedim ama burda yeniden rastlayınca küçük bir araştırma yaptım ve aşağıdaki linkte seriyi İngilizce altyazılı olarak buldum,tüm bölümler bulunuyor bu torrent de,ama sanırım bu mesaj kaldırılacak adminler tarafından,yine de siz bir deneyin:)

http://www.mininova.org/tor/174828

herkese iyi seyirler.

antitoksin dedi ki...

AH AH .. orta okulda okurken dersleri asarak kaçtığım ve annemden azar işittiğim trtnin şimdiye kadar yayınladığı en güzel animesi .... her bölümünde kalbimin küt küt attığı tek çizgi film diyebilirim..
Bu kadar hayranı olduğunuda bilmiyordum .Yanlız değilmişim.

Adsız dedi ki...

andrenin oscara olan askina hastaydim hayalimde hep bu tarz bisi isterim derdim :P

Adsız dedi ki...

hmm ben de izliyodum bunu yeni yetme zamanlarımda.. andre yi az kıvrandırmadı yaff.. allahım bu kız ne zaman aklını başına alacak da şu çocuğun aşkına karşılık verecek diye hayıflandığımı hatırlıyorum.. güzeldi gerçekten.. 24 yaşındayım, bugün olsa yine izlerim..

Adsız dedi ki...

lady oscar ı bilen insanlar varmış demekki bende hayranıydım deli gibi ,paki aranızda şapkadan babam çıktı adlı diziyi bilen varmı.trt de yayınlanmıştı,fikret kuşkan,müşfik kenter,oynuyordu süper bi diziydi.....

Adsız dedi ki...

ben de oscar a bayılırdım lise 1 e filan gidiyordum sanırım.ama tüm bölümlerini izleyememiştim.ama sanırım son bölümünü yani oscarın öldüğü bölümü izleyebildim .son bölüm olduğunu da ertesi gün oscarın küçüklüğünü gösteren bölümü görünce anlamıştım.son bikaç bölüm gerçekten çok acı vericiydi.oscarın atının ölmesi. andreyi kaybedişi...mutlaka o dvd leri ben de bulmalıyımm

Adsız dedi ki...

harika bi çizgi filmdi
çocukken manyak etkilendim
hala etkisindeyim desem yeridir

Adsız dedi ki...

10 of us senin sozunu ettigin anime La Seine no Hoshi ve yine Antuanette ve bi kara sövalye hikayesi var, lady oscar' a hayşi benziyor

Adsız dedi ki...

ya ben çocukken acayip özenirdim oscara hala erkek gibi bi kız olamaya çalışıyosan nu çizgi film yüzündendir hayatımın anlamıydı ya benim...

Adsız dedi ki...

Sarışın gencin gay olduğunu görünce iğrenmiştim bu çizgifilmden yaa, küçücük yaşımda beynimi bulandırmıştı.Filmin yapımcılarını kınıyoruuumm:P:)

Adsız dedi ki...

oscar...çocukluk ne kadar müthiş bir dönem değil mi.insan hiç bitmesin istiyor.bu çizgi filmi önce kanal 6 da sonra strda sonra trt 1 de izlemiştim.tamamen farklı bir dünyaya geçiyordum izlerken.huzur ve mutluluk dolu.enfesti gerçekten.daha düne kadar rüyalarıma giriyordu çizgi filmdeki bazı bölümler.tekrar izlemeyi çok isterim.yine yayınlansa keşke.bu arada lezbiyenlik imalarına katılmıyorum.çok saçma!çizgi film bu ya her şeyde bir kötülük aranmasın.bir ara bu nedenle yaından kaldırıldığı bile söylenmişti.gereksiz bence bu tür suçlamalr.

Adsız dedi ki...

tarihten nefret eden bir kişi olarak beni bile fransız devrimini araştırmaya iten, sabaha kadar soluksuz izlemeye kalkıp işe geç kalmama sebep olan bu mükemmel başyapıtı asla unutmayacağım.
tüm oscar hayranlarına sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben de hastasıydım bu filmin.hiçbi bölümüünü kaçırmamışıdır.bir bayan olarak oscar'ın o vakur ,soğuk,etkileyici,erkeksi ve cesur hali benim de kişiliğimi etkilemiştir.
bir japon çizgi dizi daha vardı hani,ne zaman yayınlandığını hatırlamıyorum ma bayağı eski,TRT de gösterilmişti.tenisçiler vardı,herkesin hayran olduğu uzun sarı saçlı mükemmel tenisçi ,soğuk nevale bir kızvardı.ama esas kahraman kızımız amatör siyah kısa saçlı neşeli ve güvensiz bir karakterdi. eğer hatırladısanız bunun sonunu herzaman merak etmişimdir.bulursanız güzel olur.

Adsız dedi ki...

merhabalar oscar hayranları .bende derdimki bir çizgi film de benden başka ağlayan olurmu diye ....bana dvd lerine nasıl ulaşacağımla ilgili bilgi verirseniz çok sevirnirim :)dilmenelif@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Lady Oscar ve Judy'i bende hiç unutamadım. bu siteye giripte yorumları okuyunca çok duygulandım. tenisle ilgili çizgi filmin adını hatırlamıyorum. ama çok iyi tenis oynayan soğuk tenisci bayan sanırım "madam butterfly" dı.

Adsız dedi ki...

10 of us, iki yil aradan sonra buraya bakiyor musun bilmem ama bahsettigin cizgi filmi la tulipe noire seklinde aratirsan bulabilirsin..

Adsız dedi ki...

şu tenisli çizgi filmi hatırlayan varsa yazsın nolur, ben de sadece "madam butterfly" ı hatırlıyorum. bu filmin sonunu da izleyememiştim ayrıca.

Adsız dedi ki...

elimde kağıt kalemle izlerdim ben oskarı..çizgi filmde geçen bütün isimleri araştırır sonunda oskarı da bulmaya çalışırdım ki oskar ve andre diye birilerinin var olmadığını öğrenince hayal kırıklığına uğramıştım..onun dışında dizideki bütün karakterler gerçek..sayesinde fransız ihtilal dönemini zehir gibi biliyorum..filmin sonunda da andre ve oskar halkla beraber ihtilale katılıyor, andre vurularak ölüyor..oskar da bastille kalesini alırlarken bir sürü kurşunla ölüyor..marie antoinette nin bile idamı vardı çizgi filmde..saçları bir gecede bembeyaz olmuştu kadının..oskarın zaten veremi ilerlemişti ölecekti o da ayrı ya..

Adsız dedi ki...

"Adsız dedi ki...
Sarışın gencin gay olduğunu görünce iğrenmiştim bu çizgifilmden yaa, küçücük yaşımda beynimi bulandırmıştı.Filmin yapımcılarını kınıyoruuumm:"

Lady oscar'dan bahsedıyoruz. Orada sarışın Gay bir çocuk mu vardı?

Adsız dedi ki...

Yukarda tenisçi bır kızı konu alan anime sorulmustu. Sanırım sorulan anime Ace wo Nerae! olsa gerek.

Adsız dedi ki...

merhaba. Ben bir çizgi film hatırlıyorum.dizinin ismi dağ gülüydü galiba. çokda güzel bir müziği vardı? rosen.... diye brişeydi . br kont vadı ona aşık olan. leonardo diyemi bir piyanist vardı şarkılarıyla mest olduğum. kont ve piyanistte ona aşıktı. bu arada ben ismini hep judy diye bliyordum. trt de judy ve uzunbacaktan önce yayınlanmıştı. bu aynı çizgi filmmi? cevap yazarsanız sevinirim

Adsız dedi ki...

den istenilen çizgi dizileride yayınlamıyorsunuzki anlamıyorum bu kadar çok izleyicisi olan çizgi dizileri kendi isteginize göre vermemezlik yapamazsınız.lütfen sizden ricam yayınlarsanız çok seviniriz

Nilüfer'in Koleksiyonu dedi ki...

Biz göz atın Oscar severler! <3
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.629438460417790.1073741835.173426359352338&type=3