Pazartesi, Nisan 17, 2006

JUMBO JET SET

jumbo jet set
Bu da Yakari ve Musti gibi "Uykudan Önce" programında yayınlanan çizgilerden biriydi, Jumbo isimli çok şeker bir yavru uçağın (?????) maceralarını anlatırdı. Çok ta gaza getirici bir şarkısı vardı, bu eleman uçarken aşağıdan koyunlar, öküzler Jumbooo diye bağırırdı, tabii ben de hemen gaza gelir söylerdim. İşte ben uzun yıllar Jumbooo Juumbooo diye bağıra bağıra dolandım ortalıkta.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Küçük büyük herkes Jumboo derdi.. bazen ailecek tv izlerken çizgi filme denk geldiğimizde ailenin en büyük çocuğu olarak benim zamanımda çizgi filmler daha güzeldi demeyi ihmal etmiyorum elbet:) annem Jumbo yu çok severdi.. hala bazen Jumbooooooo diye bağırır:)

Adsız dedi ki...

Bu Jumbo'yu izlediğim yıllarda uzaya karşı karşı konulmaz bir şekilde merak duyuyordum. Bir keresinde hiç unutmam, Hürriyet'in TV ekinde Jumbo'nun o bölümde bir uzaylı ile karşılaşacağı yazılmıştı ve ben de aslında o gün çok uykum olmasına karşın, "uzaylıyı nasıl çizmişler acaba" merakım yüzünden oturup beklemiştim:) Nasıl çizcekler işte, çiziktirivermişlerdi öyle bişeyler, artık ben de o zaman için bilimkurgu mu bekliyordum ne Jumbo'dan..:)
burak şaklr

Adsız dedi ki...

filmin kahramanı olan sevimli uçağın adı "Jimbo", filmin gerçek adı da "Jimbo and the Jet Set" idi.
İnternette ararsanız da sadece bu şekilde bulabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

ayiptir herseye yorum yazmayayim diyorum ama sabrim zorlaniyor. bunu da bildim yahu. yasamamisiz sanki, replicantmisiz da beynimize yuklenmis gibi hepsi. gunde kac saat cizgifilm seyrettim de boyle oldum bilmem ki. doyamamisiz. o zamanlar uyduruk cizgifilmler yokmus, bakinca daha iyi anladim.

Adsız dedi ki...

kacırmazdım!!
masum ucak
:)

Adsız dedi ki...

oley oley Jumbooooo

Adsız dedi ki...

Kahramanımız olan uçağın adı Jumbo değil "JIMBO" idi. Jenerikte de sürekli bu ismi söylerlerdi. Hatta giderek yükselen bir tonda tekrarlarlardı, en sonunda da bizim Jimbo kontrol kulesinin içinden geçerken (belki de sadeceçok yakın geçtiği içindir) oradaki bıyıklı amca, ki kendisi Jimbonun en yakın arkadaşıydı, cam kırılma sesleri arasında uzun uzun Jimbooauaouoooo.. diye bağırırdı :)

Adsız dedi ki...

şimdi bu jimbo isminin hikayesi şudur ki, yeni jumbo jetin tasarımında ölçüler (inç ve cm) ters alınmış o yüzden uçak küçük çıkmıştı. ona da "jumbo" jetliği yakıştıramadıklarından jimbo diyorlardı.

Adsız dedi ki...

But God wow gold is going to do wow gold it His own wow gold way. (Is. 33:8; 59:7; nike shoes Lev. 26:22) You rolex have put off buy wow gold the calamitous buy wow gold day and brought near buy wow gold a reign of terror. jordan shoes (Amos 6:3) There cartier is no Gad cheap wow gold damn tomorrow! cheap wow gold 8/14 Every one cheap wow gold of you probably sport shoes had Bush Nazis omega disabling your opponents! world of warcraft gold Whether they world of warcraft gold thraxed them, broke world of warcraft gold their bones, poisoned casual shoes them, or falsely rolex watches condemned them; cartier watches you have been omega watches chosen to represent replica watches the USA. (1 Peter wholesale watches 2:9) Is that the cheap watches United Sh*thead Army?