Pazartesi, Nisan 17, 2006

HEIDI

yamuk ağızlı haydi
Kara saçlı ve domates yanaklı bir kızdı, kırmızı gömleği, pembe eteği ve kocaman bir poposu vardı, bu Heidi ne zaman dağlardan bayırlardan yuvarlansa eteği kafasına geçer, biz de bunun kocaman beyaz donlarını seyrederdik. Donlarını fora eden ilk çizgi karakter herhalde buydu. Keçi çobanı Peter'le dağbaşlarına çıkar oynaşırdı. En dikkat çekici bir diğer özelliği de yamuk ağzıydı. Bu kızın ağzı yanağından açılırdı. O da inadına o yamuk yandan ağzıyla "büyüükkbabaaa, büyüükbabaa" diye çığlıklar atar, büyükbaba da sussun diye buna keçi peyniri kızartırdı. Ah o peynirden nasıl canım çekerdi anlatamam. Sonradan Heidi büyük şehire inerek Clara ile arkadaş olmayı da ihmal etmedi. Ama peynirsiz yaşayamayacağı için dağlara geri dönmüştü.

93 yorum:

Adsız dedi ki...

en sevdiğim çizgifilm heidi idi. hatta şöyle söyliim ben ilk okumayı öğrendiğimde bana heidi'nin kitabı hediye gelmişti. okurken hayal ettiğim bu sevimli kahramanı televizyonda görünce ne kadar sevindiğimi anlatamam size. şimdiler de de zaman zaman televizyonda tek bölüm kıslatılmış hali ile verior ama eski tadı yok ya çoçukluktan ya da bir sonra ki bölümü beklememin heyecanından..

hatırlayan var mı bilmem; ama heidi'nin Frankfurt'a gittiğinde beyaz ekmekleri yemeyip ninesine götürmek üzere biriktirdiği bölüm vardı ne kadar duygulu ve ince bir davranış..

tubatita dedi ki...

27 yasinda hala gece yatarken bir bolum heidi okuyorum...neden mi? cocuklugun en ozgur en masum en insancil cizgisiydi heidi benim icin. simdi buyudukce insan en cok o saydamligi, buyukbaabaaaaaaa, peteeeerrrr diye cani istedigi gibi bagirarak kosmayi ozluyor. bir de gece basini yastiga koyunca saman yatakta gozlerin yildizlara dalarak uyuyabilmeyi, aklinda hayat takili olmadan...

Adsız dedi ki...

muziginin almanca versiyonu daha guzel, ah bi bulan olsa...

Adsız dedi ki...

ya benim heidili beslenme cantam vardi; ilkokulda mi anasinifinda mi neydim. kim aldiydi hatirlamiyorum ama ailece sevilen bi sahsiyet olmali ki annem zorla kullandiriyordu. olcak is mi oglan cocuguna heidili beslenme cantasi bilader. "kaybettim" ben de tabi bi sure sonra. du bi sorayim anneme hangi densiz almisti, belki hatirliyordur.
emre

Adsız dedi ki...

bu cizgifilmdeki her elbise sanki ipekten gibiydi.

Adsız dedi ki...

En sevdikleriminden bir tanesiydi Heidi..Bişiy itiraf etmek istiyorum:) Zürich'e uçarken Alplerin üzerinden gerçekten Heidi'yi görebilirmiyim diye aklımdan geçirdim bir an..Ve bakındım hangi tepelerde Peterle sürüyü otlatmış olabilirler acaba diye ve bir kulübe aradı gözlerim..

ben de müziğin almanca versiyonunun daha güzel olduğunu düşünüyorum..umarım bir bulan çıkarr..

Adsız dedi ki...

Ben acayip yemek seçen bir evlat olmama rağmen en çok Heidi'nin büyükbabasının koca tencerelerde yaptığı patatesli yemek fikrini severdim!! Ne biliim,bana çok leziz görünürlerdi :):)

Adsız dedi ki...

yaa heidi alplerde yaşamıyo mu şarkının almanca olmamasındaki sebep ne hevesim bi kırıldı ki şarkıyı dinleyince anlatamam ama yine de danke schon

Adsız dedi ki...

şarkıyı bulmanız bile büyük bi incelik ama şunu söylemeden geçemeyecem heidi alplerde yaşıyo ve jenerik müziği de doğal olarak almanca sarkının sözleri başlayınca uğradığım hayal kırıklığını görseydiniz... daha fazla konuşamicam
danke schon

Adsız dedi ki...

Yorganım, yastığım hepsinde Heidi kırlarda vardı benim... evlendim tocam oldu bigün onlarda eskileri çıkarıyolardı ki ne göriim onunda yatak takımı Heidiliymiş hani önce kıskanmadım diiil.

Adsız dedi ki...

Heidi'nin ne kadar yese de bi türlü bitmek bilmeyen ve büyük bi iştahla yediği kurabiyelerini hala unutamam. nasıl dakikalarca yemesine rağmen o kurabiye aynı boyutta kalırdı? hala kafama takılır bu soru:)

Adsız dedi ki...

Heidi'nin ne kadar yerse yesin bi türlü bitmek bilmeyen ve büyük bi iştahla yediği kurabiyeleri hatırlıyorum da... nasıl o kurabiyelerden üstüste bi sürü ısırık alsa da hep aynı boyutta kalırdı? BİTMEYEN KURABİYE:)

elmagnifico dedi ki...

bu alpler de herşey çok bereketliydi. ekmekler, sütler, peynirler bitmezdi. bi de bu dağın yamacındaki köylüler çok cahildi, heidi nin dedesi bazen, bulara da akıl vermek zorunda kalırdı. bir dağ yamacı bu kadar sıcak olabilirdi.

ulan trt ne seninle ne de sensiz!!

Adsız dedi ki...

heidi yaa favori çizgi dizi kahramanım=) hep yaşantısına özenirdim hala daha özenmekteyim.alpler,büyükbaba,peter!!kırlarda dilediği gibi koşup,o bol oksijenli havayı soluyan hayat dolu,kötülük bilmeyen birine özenmemek mümkün mü?
kitapları vardı bide bende heidinin.ay off çok özledim heidi izlemeyi..canımsın heidi ahuh=)

Adsız dedi ki...

şahane detaylarla dolu bir çizgi filmdi. bir seferinde, heidi yatağindan kalkip ters dönmüş terliğini ayağıyla düzelterek giymişti. hepimizin yaptığı gibi... çizerin hiçbir mecburiyeti yok bu tür detayları vermeye... ama heidi'ye kanimizi isindiran bu tür şeylerdi.

Adsız dedi ki...

bayan rotermayer'in aslinda iyi bir kadin olduguna inanmak isterdim. "iste simdi nedamet getirecek ve heidi'ye ebediyyen iyi davranacak" diye her bölümde heyecanla ümit ederdim.

Adsız dedi ki...

klara'nin ayaga kalkip yurume sahnesindeki gerilimi ve heyecani unutmak mümkün mü?

Adsız dedi ki...

bir çocuğa sütü sevdirmek isterseniz, peter'in, keçi'nin altina yatip ağzına süt sağması sahnesini gösterebilirsiniz...

Adsız dedi ki...

çatı katındaki odasını kıskanırdım şu incecik merdivenle çıkılan..:)azmı yalvarmıştım babama..hey gidi günler..

Adsız dedi ki...

cizgi filmin baslangıcında bu salıncakta teyyyy gokyuzune dek cıkabilen bi salıncakta sallanırdı...hatta ayaa kuslara bilem degiyodu dooru hatırlıyosam...ne gusel bişey yaa

Adsız dedi ki...

Bazen BİM de Heidi'nin ekmeklerinden görüyorum, küçük, kahverengi somunlar, nostalji olsun diye alıyorum. Hort diye ısırıyoduya o ekmekten. Sora bu çizgifilmin filmini yapmışlar, Peterle Heidi büyük tabi, peter isviçre ordusuna katılıyo felan, heidi ile işi bitiriyolar hatta. Peter'i 9,5 haftayla, Top-Gunla dalga geçilen filmdeki eleman oynuyo. Çocukluğun masum duygularını böyle yıpratıyolar işte.

Adsız dedi ki...

Ateşte eriyen peynir, taze süt ,samandan yatak ve agacların sesi..!

heidinin frankfurttayken gecirdiği o son travmalar(bayılmalar aglamalar ve halisünasyonlar görmeye baslaması) beni derinden etkilemiştir..claranın bencil arkadaslığına kızmısımdır cünkü heidiyi dağdaki hayatından alıkoyup bina yıgınının içine hapsetmiştir bu kız duygu sömürüsüyle..!

bir de peter vardı yaa ben hep peterle heidinin ileride evleneceğini düşünürdüm..hala da düşünürüm :)

Adsız dedi ki...

Hayatımın en güzel yıllarının en güzel çizgi filmiydi... Şimdiki çocuklar ne yazık ki bizim kadar şanslı değiller...

Adsız dedi ki...

Gerçekten Heidi çocukluğumuzun en güzel çizgi filmi idi.Okuldan eve dönüşte hemen oturup onu izlerdik.İsviçre Alplerinde sıradan insanların hikayelerini,Alplerin inanılmaz güzellikteki manzaralarıyla izlemek çok hoştu.Ayrıca Heidi nin her sorunun iyi yönünü görerek ,Polyannacılık oynayarak çözmesi çok güzel bir insani davranış idi.Çocoklarımızında günümüzdeki şiddete dayalı çizgi filmler yerine böyle doğaya ve insani davranışlara önem veren çizgi filmleri izlemesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

heidinin kitabını bi cok defa okudum o kadar zevk alıyorum ki anlatamam o benim en büyük mutluluk kaynagımdır o daglar yemyesil tepeler ve tabi en önemlisi aralarındaki sevgi ve neşe.cocuklugumdan beri hep heidi olmak istemişimdir.dogada cocuk olmak o neseyle zevkle okula gidip gelmek arkadaslarımla eglenmek sutle ekmekle peynirle beslenmek yeterki doga cocukluk ve sevgi birarada olsun sehirdeki lüksüde olmasın razıyım.bizim bi yaylamız var o dogal ortama gittiğimizde hep birlikte mutlu oluyoz bide cocuk olarak alplerde yasasam kesin dünyanın en mutlu yasayanlarından olurdum.
keske butun herkes heidi olsa.

Adsız dedi ki...

fheidi kırların ve dağların en özgür kızı benim için gelmiş geçmiş en güzel çizgi film yaşım ayıptır söylemesi 40 çoktan geçti ama tv de heidi oldumu dünya duruyor kocaman gülüşlü heidi peter le alp dedenle nice yıllar

Adsız dedi ki...

zatenküçüklüğümden bi heidi yi bi de candy i severim nedense HEIDİ yi çok kıskanırdım içimden hep keşke ben de Heidi gibi dağlarada yaşasam derdim hala da diyorum

deniz dedi ki...

ben de heidiyi çok seviyorum.çocukken sadece heidi varken yemek yermişim annem hala anlatır.şu anda yayınlanan çizg filmleri acaba çocuklar büyüdükleri zaman bizim gibi güzel anabilecekler mi merak ediyorum.

Adsız dedi ki...

bu heidinin bir karış açık ağzına ve hep heeeeeeeee demesine sinir olurdum ama o kötü teyzesi gelip de kızcağızı kandırıp frankfurta götürüyor ya çok üzücü bir hadiseydi hep dörtgözle büyükbabasına dönmesini beklerdim ne iyi adamdı alp dede değilmi artık benimde bir çocuğum var ancak sanırım benim kadar şanslı olamayacak bu tür çizgifilmler onun zamanında olmaz herhalde ama o da benim gibi kitaplarını okur orjinal eserler herzaman güzeldir çizgifilmler çok çok güzel ama kitap okumak daha güzeldir.Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıralım arkadaşlar:))

Adsız dedi ki...

pjhnpğdkğohjwğ*t0wsjm vala bende bişiy anlamadım kiiiii :(:(:(:(:(:( ama boş verin :):):):)

lacinist dedi ki...

Sevgili HEİDİ Dostlari, neden bu yorumları burada yapıyoruz ki. hadi birlik olalım ve o eski günlerimize dönelim ,bir fun clup açalım yada birşeyler yapalım ve tv lerde yine izleyelim.hadii lütfennn... sizlerde birşeyler yapınn.. sevgiyle kalın HEİDİ severler...

lacinist dedi ki...

Sevgili arkadaşlar.eskiye özlem hiç bir zaman bitmez,şimdiki çizgi flimlere bi bakın hangisinde saflık,duygusallık, özveri,sadakat,veinsancıl olan duygular var hiççç birisinde .. ben tonton ailesini, temel reisi,arı maya yı,atom karıncayı,alf ı,ve aklıma gelmeyen(yaş 37 olunca unutuyoruz artık yaşlandık mı ne:) bir çok çizgi film mi istıyorumm. bunları seyredebilecegimiz bir yer olsun yada varmııı.. bilgi verirsenizde ayrıca sevinirim.... sevgiyle kalım.ve kurabi,yelerleeeeee

Adsız dedi ki...

Ya öncelikle annem Heidi adlı kitabı bana 9 yaslarımdayken almıştı.O zamanlar ismin nasıl okundugunu bile bilmezdim.Hayalimde hep canlandırırdım yasadıgı yeri,buyukbabanın,claranın,hepsinin nasıl insanlar oldugunu...cizgi filmini gorunce cok sevinmistim ve buyuk bir ilgi ile her bolumune izlemistim.Zaten bir Heidi bir de seker kiz Candy benim cocukluk favorilerim:))

leyla dedi ki...

Ben de haidiye bayılanlardanım...özellikle peterle gittikleri dağ başında uzanıp yaptıkları tembelliklere hep özenmişimdir...Alplerde her an bir sürpriz vardı..Bir gün bir kuş bulurlardı, bir gün yağmurda ıslanırlardı, başka bir gün keçi uçurumdan düşeyazıyordu....ahhhh ahhhhh... hayallerimdeki yaşam:))

Mehmet Yengin dedi ki...

Babam 78 yaşında, ve hala Heidi tv de oynadığında beraber izleriz, ikimizin de o Alpler temasına, o ailenin masumluğuna, o müziklere derin bir tutkumuz var. Bu arada arkadaşlar, Emule vasıtasıyla müziğin almanca versiyonuna ve dizinin 4-5 bölümüne(italyanca) ulaşabildim. Bir araştırırsanız....Slmlar...

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR , HEİDİNİN FRANKFURTTA GİTTİĞİ CLARALARIN EVİNDEKİ, HEİDİ YE ADELHAYT İSMİNİ VEREN KÖTÜ DADININ ADINI HATIRLAYAN VAR MI? DELİRECEEZ BİZ HATIRLAYAMIYORUZZZ

Adsız dedi ki...

O DADININ ADI BAYAN ROTENMAYER DİR MERAK EDEN ARKADAŞIM BU KİTABI ÇOK SEVİYORUM KEŞKE TEKRAR ÇİZGİ FİLMİ BAŞLASA DA İZLESEM ABLAM DEVAMLI İZLERDİ ÇOCUKLUĞUMUZUN ÇİZGİ FİLMİ HEIDI Yİ ÇOK SEVİYORUM

Adsız dedi ki...

heidi dendiğinde ilk aklıma gelen minik bi bebekim vardı,böle tahta kafası olan minyatür bişidi ben onun adını heidi koymuştum ama gel görki benim kötü kalpli huysuz gıcık sinir bozucu abim inatla bebeğime hayri derdi ve ben inatla baş kaldırıp onu alt etmeye çalışırdım.nasıl bi heidi hayranlığım varsa bebeğin adını bile heidi koymuşum.hey gidii günleeer hey:)

Adsız dedi ki...

Hayranlara bir link vereyim o zaman başka bir hayran olarak:)

http://youtube.com/watch?v=0neg52ATqyU

Unknown dedi ki...

annem anlatıyor ben çocukken çok severmişim heidiyi ama hatırlamıyorum şimdi bir yaşında bir kızım var saatlerce oturup izleyebilir yeni nesil animasyon filmlerin hiçbirinin yüzüne bile bakmıyor ama heidiye bayılıyor ama bende sadece bir bölümü var büyükbabasına bırakıldığı bölüm aynı şeyi bana günde 10 defa izletiyor artık kusacam bilen varsa diğer bölümlerini nerden bulacağımı sölesin lütfenn

seher dedi ki...

ilk okuduğum kitap ve en sevdiğim çizgi film dedesi bir ekmek yapardı yaa
çobana da götürürdü veo ekmek hemen biterdi parçaları uçuşurdu havada o ekmekten yemek istemişimdir hep off off

Adsız dedi ki...

sevgili heidi,uzun yıllar onun gerçek olduğuna inanmıştm.Hala onun alplerde yaşadığına,peterle evlendiğini hayal ediyorm.Bazı kanallar arada yayınlayınca hiç kaçırmadan seyrediyorm.küçükken tek anlamadığm seyrederken,yaz,kış elbisesinin değişmediğiydi.En hoşuma gidenide,iştahla süt içişi,yemek yemesi,çıplak ayakla çimlere basışıydı.Birde,tatlılığıydı...ha birde,yaşadığı yerin yazı,kışı,baharı,ağaçları...onun yerini hiç bir şey tutamadı,unutturamadı.

ismsiz hayran dedi ki...

Kızım 1,5 yaşında ve heidi'yibugün ilk kez seyretti ve çok sevdi.bu tarz çizgi filmlerinin sürekli üretilmesi veyayımlanmasını çok arzu ettiğimizi bilmenizi istiyorum.Veson olarak heidi'yi çok ama çok seviyoruz

Adsız dedi ki...

Ben heidinin kıtabını bitirdim çok güzel bir kitp herkese tercih ederim şimdi özetini çıkarıyorum bilgi topluyorum internetten buyuzden yorum yazdım by by

Adsız dedi ki...

http://www.heidipage.com/top/ bu linkte benden bayılacaksınız!!!



baby lemonade

Adsız dedi ki...

HALAM BENİ HEİDİYE BENZETİYR.21 EYLÜL 2007...BEYKOZ.

Adsız dedi ki...

Çocukluğumun en güzel çizgi filmiydi izlemekten hiç bıkmazdım....................

Adsız dedi ki...

insan hayatında cocukken sevdiği hiç bir şeyi unutmuyor.Sevdiği ne olursa olsn azalmıyor,eksilmiyor,unutmuyr.Kaç şeyi çok sevdikki zaten...düşündüm.kendime sordum...birincisi,HEİDİ...sonra,A YŞEGÜL diye cocuk kitapları vardı(ayşegül gemide,Ayşegül küçük anne,Ayşegül vs.vs.vs.)sonra,şeker kız candy,bunlar aklıma gelen en sevdiklerim...AYSEGÜL SERİSİ o zamanlar Alpagut yayınlarından çıkıyordu.HEİDİ, TRT de yayınlanırdı,SEKER CANDY de öyle.Üçünün ortak özelliğini düşününce...üçüde saygılı,terbiyeli,çalışkan,sevgi,neşe dolu,hayvansever.Bir başka ortak özellikleride,üçününde yüzü çok güzeldi.Çokta tatlı ve şirindiler...bugünkü çizgifilmleri düşününce,onlarla karşılaştırınca sadece kaygı,sadece kaygı...24.EYLÜL.O7.Pzt.Şahinkaya

Adsız dedi ki...

benımde en sevdigim cizgi dizidir kitabını defalaca okumusumdur kuçukkende az izlemedm kardeşlerimle sabırsızlıkla beklerdim her bölümünü ne günlerdi ama simdi ne uzak o çocukluk bana

Adsız dedi ki...

tüm yorumları okudum.vallahi hepsi okadar gerçekki hepsi içtenlikle yazılmş.hey gidi heidi hey...her bölümü beklenen kaç çizgifilm vardırki...yaş 30 u geçeceksn oturup sanal bir kız çocuğuna metiyeler dizeceksn...insan 40 da gelse sevdiğini seviyor demekki.benim de her bölümü aklıma.ama benim bakış açım biraz ferklı olabilir.mesela,heidi clara neyse yazıldığı gibi değil okunduğu gibi yazacağım.nerde kalmıştım,heidi klarayla tanıştı yürüdü.heidiye çok şey borçlu.bence onlara klara ve zengin babası sanırım kışları heidiye kızıyla iyi bir tahsil yaptırmıştır diyorum.klarayı o sıkıcı bunaltı hayatına renk katan neşeli pırıl,pırıl kıza ne yapsalar azdır.ayrıca,izlerken şimdilerde daha iyi farkediyorumki şu çirkin sevimsiz ruhsuz(klaranın dadısı)bayan rotarmayer bence klaranın babasına aşıktı.ama yine bence adam onu görünce kadınlardan nefret ediyordur...ruhsuz.rüküş bir cadı...vay beee,oturdum metiyeler dizdim.ne diyeyim seni seviyoruz heidi.kime kısmet olur böyle sevgi değil mi?sevgiler.

Adsız dedi ki...

önce çizgiromanı sonra çizgifilmi..dönüp dönüp okudum,kimbilir kaç kere izledim..doğanın güzelliklerini farkettiren,insana öle bi yerde yaşama özlemi duyuran bi hikayeydi..çok güzeldi bee..

Adsız dedi ki...

aslında oturup ödev yapmam gerekiyor. Ödevler,projeler ve iş güç insan daha da bir sığınıyor çocukluğa ait şeylere. Yuvarlak bir pencere istiyorum bende içinden yıldızlar taşan!

Adsız dedi ki...

s.a arkadaslar heidi cok guzel bır film onu herkezin rızası icin izleyin dıyorum benim en cok sevdigim ders turkce oldu sizde izleyin sizinde dersleriniz 5 gelsin arkadaslar ok muu ben den bu kadar ii film ler ii aksamlar ii sabahlar ok byby

Adsız dedi ki...

s.a ben mertcan sitem var www.mertcan.com buyrun sizleri oraya bekliyom orda heidi nin baskanı yazılısı herseyi orda sizleri bekliyorum byrun gelin kapım acık ii gunler

Adsız dedi ki...

s.a ben DooM_HunteR counter oynıyan 62.68.202.66 ya gelsin her gun ordayım bana ii cs ler size ii okullar ben burda heidi yi tanıtmadım ama sıtem var buyrun gelin sitem www.doomhunter.com

Adsız dedi ki...

heidi.. okuldan koşa koşa heyecanla televizyonun başına geçerdim ağladığında gözlerim dolardı şimdi bir kat dha fazla seviyorum yazarı her kimse güzel bi hayal ülkesi kurmuş tebrikler..

Adsız dedi ki...

lütfen arkadaşlar büyükbabanın adını hatırlayan var mı?deliriyorum.

Adsız dedi ki...

Bu site muhteşem olmuş, muhteşem... eline yüreğine sağlık yapanın :)

her afiş her not her mesaj beni biraz daha çocukluğuma götürdü. ve en önemlisi de aralarda izlediğim küçük videolar:)

masumiyete, saflığa, hayatın güzelliğine inanan beyinlerle ve gözlerle takip ettiklerimize geri dönmek zaman makinesinde yolculuk gibiydi...

Ve tabiki Haidi :)

çocukluğumda yarı kabus misali gökyüzüne bağlı bir salıncakta sallandığım geceleri hatırlıyorum... saf sevgiyi, özgürce haykırmayı doğayı sindire sindire hayatımıza sokmayı hatırlıyorum...

Adsız dedi ki...

ilk yazıldığında haidi sarışınmış.jepon çizgi filmi ile siyah saçlı bir kıza çevirilmiş

Adsız dedi ki...

heidiyi çok seviom süper bi çizgi filmdi ve o kadar hayaller ürettim ki orda olmak isterdim ne güzel ama dağlar alpler kafanı dinle yaşa dur süper ve oraya gitmek isterim doğrusu süper bi yer huzur verici bişey ohh ne güsel

Adsız dedi ki...

küçük kızımın sayesinde heıdı yi günde birkaç kez izliyoruz.aslında ben de severek izliyorum nede olsa çocukluğumun çizgi filmi...

Adsız dedi ki...

heidi benim tatlı kahramanım..dünya var oldukça o da var olacak!

Adsız dedi ki...

Dizi listesini teker teker dolaştım,vaktimi ayırıp bazılarını okudum...Arkadaşlar biz o dönemde sadece ağlamışız.Yahu delirmemiş olmamıza şaşıyorum.Yok Marco,yok Georgie,yok Candy,yok Flanderlerin Köpeği...Hani daha fazla saymama gerek yok diğerlerinide biliyorsunuzdur.Hala yaşıyoruz ama, işin komiği bunlara hala çok bağlıyız.Özlem duyarak yaşamışız.Olsun ben katil,cani,canavar olmaktansa ağlayan duygulu biri olurum daha iyi.Tekrar gösterseler,diğer vurduları kaldırıp.Çocuklara ne olur acaba??

Adsız dedi ki...

severek izlediğim ( hala )bir çizgi film üstelik kanal 1 de yayınlanıyor ( saat sabah 11:30 )bende severek seyrediyorum

Adsız dedi ki...

yaaa ben aşıgım buna:)Hatta bugun babamla izledik o bile seyredıyo heheh :)

Adsız dedi ki...

ÇOCUKLUGUMUN ÇİZGİ FİLİMİ.BUYUK BİR ŞEHVETLE İZLİYORUM.VE ESKİ GÜNLERİMİ ANIMSIYORUMNSENELER NEDE ÇABUK GEÇMİŞ OYSA...

Adsız dedi ki...

BEN SEYRETTİM EŞİM SEYRETMİŞ VE ŞİMDİ 2 YAŞINI DOLDURAN KIZIM HAYRAN.DEVAMI KEŞKE OLSA....

Adsız dedi ki...

hani su haydinin cantasına doldurdugu ekmekler varya resmen kokusu burnumda: nasıl cıtır cıtırdır o ekmekler!

Adsız dedi ki...

yaw heidi çok güsel hala kanal1'de saat:11 gibi hafta içi gösterilio:)))
ayrıca büyük babanın ismi almoyi idi.

Seda Şatana dedi ki...

Ah ben de Heidi'yi çooook ama çooook seviyorum.Çocukluğumda da kahramanımdı. Şimdi de kahramanım. Hala Kanal 1 de izliyorum. Üstelik 22 yaşında olmama rağmen.Ay hele Clara'nın evinde yaşadıkları ne kadar acıklıydı. O Rotenmayer denen kadına öyle sinir olurdum ki...O kadını kapı dışarı edip kovmak gelirdi içimden. Heidi'yi sürekli ağlatıyordu o cadaloz.Canım Heidi'ciğim kıyamam ben sana.

serdal dedi ki...

hikayelerini okuyan var mı arkadaşlar. kaplumbağalar ile ilgili bir macerası vardı hatırlayan var mı. arkadaşlarla konuşurken farkettim ben hatırlıyorum ama arkadaşlar yok diyor ... aslında kültür kendimizi tarif etmenin başka yoludur...

Adsız dedi ki...

arkadaşlar hedının kötü kalpli teyzesinin adı ne idi delricem hatırlayamıyorum

mihriban dedi ki...

keşke serçek olsa

mihriban dedi ki...

keşke gerçek olsaydı

Adsız dedi ki...

50 yaşındayım ama hala kanal 1 de sabahkarı keyifle izliyorummmm
oya

Adsız dedi ki...

peynir, kesinlikle peynir büyükbabanın yapmış olduğu peynirler mükemmel bir lezzet görüntüsü........ ve halen daha bende peynir sevgisi..

Adsız dedi ki...

heidi çok güzel



hep izliyorum ben büşra 12 yaşımdayım

zavazingo dedi ki...

yemek sever bi cocuk olmamama ramen ben bu heidilerin evinde yenen ekmeklere bayilirdim o kadar guzel gorunurlerdi ki!bi de heidinin bayan rotenmayerli gunleri ayri bi duygusallik yaratirdi insanda...bigun o buyuk evde oynarken bi odaya girmisti de bi resim gormustu..yazik alplerdeki evini hatirlamisti maffolmustu ben de aglamistim saskin bi sekilde...

Adsız dedi ki...

heidi'yi ben walla çok sevdim hem eğlenceli hemde çocukları bu gibi yani köy,çiftlik gibi şeylere sürüklüyor ama hikayenin en kötü yani acıklı olan yeri de bayan rotenmayerin heidi ye kötü davranması ama allahtan clara nın ninesi bu işe kısa bir sürelik te olsa el oyması ben bu hikayeyi anlatırsam epeybi uzun sürer ama hayatımdaki en güzel animasyondu..

Adsız dedi ki...

mer haba heidi.sen çok şanslısın bence nedenmi?çünkü sen çok güzel biryerde yaşıyorsun.bende senin gibi güzel yerlerde yaşamak istsyorum.ben 9 yaşımdayım ve kütahyanın tavşanlı ilçesinde yaşıyorum tavşanlının merkezinde büfemiz var şu anda büfedeyim ve annaem bana şu anda kızıyor nedenmi sana ve bazı hayranlarıma yazdığım yorumlar için kızıyor.görüşmek üzere heidiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Adsız dedi ki...

heidi nin çizgi filmleri bayılıyorum.çünkü doga hayatını anlatıyor.kardeşim feyza aynen heidiye benziyor.

Adsız dedi ki...

Şimdi geçmiş aklıma geldi gözlerim doldu 30 yıl öncesi.. okuldan gelir anamla beraber seyrederdik. bir ara kanal 1 demi atv de mi gene yayınlanıyordu... gözlerim dola dola seyrettim.. 3 yaşındaki kızımı hatta televizyonun önüne geçirip ekranda o varken resmini çektim...

Adsız dedi ki...

http://www.marz-kreations.com/Nostalgia/CartoonsSongs/songs/Cartoni%20Animati%20-%20Heidi.mp3
alın size heidinin şarkısı.. ama bu yeni versiyon. Ben eskisini arıyorum .. O daha guzeldi!

Adsız dedi ki...

80 den önce çizgi filmin aynısın çizgi roman şeklinde fasükülleri vardı.1980-81 öğretim yılıydı, ilkolul 1.ci sınıfa gidiyordum.Akşam üzerlerini iple çekerdim Heidiyi izlemek için.
ilkokul birde Her bir sayfası çok güzel renkli resimlerle dolu fransız yapımı, heidinin sarışın olduğu 12 adet kitabım olmuştu.Ama aklım hep üzerinde çizgi film karakterinin olduğu ciltli kalın heidi mutlu kız romanındaydı.
İlkoluk 3. sınıfta annem bana üzerinde çizgi film karakterinin olduğu altın kitaplar yayınevin bastığı "Heidi mutlu kız" isimli ciltli romanını almıştı, sevincimden deli olmuştum.
İlkolul 5 e giderken heidinin genç kızlığını anlatan bir romaın olmuştu. Bu romanda heidi yatılı bir koleje gidiyor ve koleji bitirince bir köyde ilk okul öğretmeni oluyor, dağdaki kulbeleri yanıyor, büyük baba ölüyor ve romanın sonunda hedi ve keçi çobanı peter evleniyordu.Büyük babasının öldüğünü okuyunca hüngür hüngür ağlamıştım.
Üniversiteye giderken,Heidinin fransızcasını alıp okumuştum. İngilizce kursuna giderkende ingilizcesini...
Aradan uzun yllar geçti,şimdi 35 yaşındayım ama,ne zaman heidi kitabı görsem çoculuğum geliyor aklıma...ve gözlerim doluyor.

Bülent dedi ki...

heidi çizgi filmi çok güzeldir.

Adsız dedi ki...

çoçukluğumun en seviğim çizgi filmiydi şüphesiz.şu an 20 yaşındayım ama buna rağmen nerede bunula ilgili bişi görüp duyarsam o günlere giderim..kısaca çocukluğum denildiğinde söyleyebilceğim tek şey heidi sözcüğüdür..

serkan_senyuz dedi ki...

Sizcede biraz abartmıyomusunuz...Heididen önce klamenjero dağıyla habire düşmanlık eden bir kızcağız daha vardı, o daha çekmiş bir arkadaştı feleğin sillesini yemişti yani,hatta bu kızacağızdan sonra Hikmet Şimşekli pazar müziğimiz yayınlanırdı kültür dolardık klasik batı müziğiyle yokmu hatırlayan onları...

Adsız dedi ki...

kızım ben işe gittikten sonra bakıcıya heidiyi açtırıyor işim olmadığı günler birlikte izliyoruz küçükken de izlerdim

kirazzade dedi ki...

Hayatım boyunca asla unutamayacağım bir çizgi film. Bunun da bütün bölümlerini bulup arşivleyebilsem keşke...

Mehmet dedi ki...

bölümleri bende mevcut ama ingilizce. torrentten indirmiştim

kirazzade dedi ki...

Ama ben Türkçesini istiyorum :) Kim seslendiriyordu bilen var mı?

NuNu dedi ki...

Ahh Heıdı ahhh.Ben bu tombul,kırmızı yanaklı kıza bayılıyorum ya.Yıllarca izledim ve en son 2 yıl önce falan sabah erken saatlerde Kanal 1'de yayınlanıyordu.Sabahları erken kalkmaktan nefret eden ben üşenmeyip Heıdı izlemek için erkenden uyanırdım.Eşime ne kadar saçma gelsede seviyorum işte.Bende Hedı fotoğraflarının arşivi bile var hatta.Hele o keçi peyniri pişirip dedesiyle yemeleri.Zaten o zamandan beri keçi peyniri alıp bende pişirir öyle yerim:)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Bayan Rotenmayer Heidinin teyzesinden daha net bir kadındı. Onu aldatmadı hiç. Neyse o, Klarayı eğlendir, derslerine çalış, hanımefendiol! Öz teyze ne yaptı? Önce çocuğu delisek bir dedeye, keçiden ve keçi çobanından başka uğrayanı olmayan dağlara terk etti. Sonra para karşılığı kızı alıştığı dağlardan koparıp zengin aileye kapıladı. Cuma akşamları okuldan koşa koşa gelirdim, heyecanla izlerdim. Frakfurt'un kilise kulesinden görüntüsünü, taş duvarlı koca binalarını, taş döşeme sokaklarını izlerken, hep bir gün oralara gidebilmeyi düşlerdim. Sanırım coğrafyayı sevmemdeki temel yapı taşı, Heidinin yürüdüğü yollarda atıldı:)