Pazartesi, Nisan 17, 2006

ESTEBAN

altın kuş
Güney Amerika'da geçen çok zevkli bir çizgi filmdi. Esteban diye bir oğlan, yanında küçük bir kız ve yerli bir çocukla İnkaların altın şehrini arardı, bunlara yardımcı olan Mendoza diye bi de herif vardı. Bu kızla Esteban nihayet dillere destan altın kuşu bulmuşlar, boyunlarındaki yarım madalyonları takarak kuşu kaldırmışlardı efendim. Sonradan ne kuşlar kaldırdılar bilemem, bunlar kardeş mi çıktı, yoksam o kız, Mendoza'nın kızı mıydı, böyle çapraşık işler vardı. Küçücük çocukların beynini o zamanlardan yıkayıp pembe dizilere, Aliyelere hazırlıyorlardı yani.

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Inkalara olan ilgim ve Peruya Machu Pichuya, Titicaca Golune gitmeyi bu cizgi film sayesinde hayal etmeye basladim. Insallah bi gun gidecegim. Muzigi de guzeldi diye hatiliyorum, nereden bulabiliriz ki?!?

Adsız dedi ki...

Muzigi o kadar da guzel degilmis, hatirladigim Kayip Dunyalarin muzigiymis.

Adsız dedi ki...

Aaa, hiç öyle demeyin valla , bence salt bir çizgi filmden ibaret değildi bu, aynı zamanda "temiz,yenilenebilinir enerji kavramını" ("renewable" işte ya, yanlış yazmış olabilirim) aşılamak gibi gizli bir misyonu da olabilirdi bu çizgi filmin.O zamanlarda iflah olmaz bir çevreci idim ve sigara içenlerin dahi dünyadaki oksijeni tükettiğine inandırmıştım kendimi sanki büyük fabrikaların tükettiği gibi, aslında pek de yanlış sayılmaz ama o kadar da uzun boylu değildir herhalde:))Güneş enerjisi ile çalışmıyor muydu o kuş, o bakımdan diyorum yani..
Burak SAKlR

Adsız dedi ki...

kızın adı ziyaydı.(i kısa okunacak)

Adsız dedi ki...

"gunesin oglu esteban"di kendisi...

Adsız dedi ki...

Galiba bu çizgi film cuma günleri akşam saatlerinde gösteriliyordu.

Adsız dedi ki...

müziği güzeldi, basladıgını ilan ederdi...

Adsız dedi ki...

bizim arkadaslar "amın oğlu esteban" diye birbirlerine hakaret ediyorlardı.

Adsız dedi ki...

bu esteban, güneşin oğlu esteban idi değil mi? özge

Adsız dedi ki...

gizemli altın şehirler adı altında yaz tatilinde trtden izlerdik,severdim beaa..hey heeeyyy:)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Gerçekten bu siteyi bulduğumda hayrete kapıldım. Çocukluğum bir an gözlerimde canlandı. Biz insanlar zaman karşında yitip gitsekte, Bizden sonrakiler bu güzel anıları yaşarlar umarım. Bu filmin varsa CDlerini satınalmak isterim.

Adsız dedi ki...

esteban ekol filmlerdendir butun amerikayi dolasip kizilderilileri toplamısti sonra beyaz adam gelip herkesi oldurmustu esteban yaa

Adsız dedi ki...

Sarvantes-kikişiya-çikiya diye bir müziği vardı. Önce güneş ışığı ile çalışan bir gemi buldular, hatta lazer gibi yönlendirip yok edebiliyorlardı. Sonra gemi off oldu bir şekilde. Takiben bu altın kuşu buldular. Kaliteli bir diziydi vesselam. SEZER

Adsız dedi ki...

yahu ben bu estabanın hastası idim,bi rapid linki verip de nostalji yapmamı sağlayacak arkadaşı gözlerinden öperim...

Gezgin dedi ki...

Kızın adı Ziya idi ve benim ilk çizgi aşkımdı... Dolayısıyla o Esteban denen zibidiye çok sinir olurdum..

Daha doğrusu ziyanın Esteban'a gönlünü kaptırmış olmasına sinir olurdum.

Adsız dedi ki...

1) Dizinin müzigi ile ilgili: Bi Japon versiyonu vardi, 80lerde yayinlanan ve güzel olan versiyon bu idi. Bir de ingilizce/Fransizca versiyonu var, bunlarin müzigi ayni sözleri farkli idi. Bu versiyon 90larda tekrar yayinlandiginda verilmisti. Mysterious Cities of Gold olarak arayinca bulunur. isteyene mail ile jenerigini gönderebilirim..
2) Zia bir inka idi, Tao ise Maya idi. Zia hakkaten tatli kızdı :)
3) Altın Kuştan önce Tao'nun bir süper gemisi vardı, ama sonra Gaspar ile Gomez (kötü adamlar) ele gecirmesin diye bir kirmizi kolu itmek suretiyle gemiyi batirip heba etmislerdi, üzülmüstüm.

Adsız dedi ki...

bu cizgi filmde cok guzel bir muzige sahipti ilk kez 1985-86 li yillarda trt 1 de yayinlanmisti.
guney amerika yi sevdirmisti bana ve halen guney amerika`nin cekici ve gizemli gelmesini tamamen bu cizgi filme borcluyum.
Daha bir ilkokul ogrencisiyken olmec inka astek gibi eski medeniyetleri ogrenmemi saglamisti.
Bu dizi son bolumu ile bize veda ettikten sonra cok uzulmustum. Ama yerine gelen cizgi film neydi diye sorarsaniz :)MASTERS OF THE UNIVERSE yaniiii HE-MAN di.

Unknown dedi ki...

Hem mitolojik alt yapisi hem de maceralari acisindan cok sevdigim animelerden biriydi ,o sirada trt1 ve trt 2 vardi sadece aksam 8 de yayinlaniyordu bir donem malesef trt1 deki haberlere denk geldidinden bi sure seyredemedim diye delirmistim....sonlarina dogru bulmuslardi sanirim altin sehri bi ara uzayli gibi garip tipler de vardi...

Silencer dedi ki...

Tamamı bende var harika bir dizidir.

u_y_e dedi ki...

oncekı tarıhlerıne saygısı olmayanın gelceginede saygısı olmayandır.

estaban

Adsız dedi ki...

yokcanım çokta güzelbı film esteban her şeyden bi mana çıkarmanın anlamı ne yanı .

rock lee dedi ki...

children oooof theee suuun, see your life has just beguuuun.

AHMET dedi ki...

hey gidi günler hey be.. ne çabukta gelip geçtii çocukluğumuz..şimdilerin çizgi filmlerini bir bakın Allah aşkına hepis şiddet dolu....çocukluluğumda her çocuk trt deki tatil kuşağını sabırsızca bekler adeta tüm işlerini ona göre yarlardıı...hala hatırlarım karakterlerini.. en sevdiğim çizgi filmdii..ziya esteban tao mendoza..son bölümünü kaçırmıştım hala seyretmek işterimm..macerayı tarihi ve tarih öncesi devirlerdeki yüksek teknolojiyi konu edinen bir çizgi filmdi... çocuk olmak vardı var yaaa

Adsız dedi ki...

esteban adlı çizgi filmine nasıl ulaşabilirim lütfen yardımcı olun geçmişin elemi gider lezzeti kalır insanların geçmişleri özler selamlar

Adsız dedi ki...

Aradıkları kayıp şehrin adı da sanırım El Dorado idi :)

Adsız dedi ki...

ulen olsa ismi cek cak olsa nolur nerde bunun linki indiremedikten sona resmi kim napsın ...offf stres oldum sıklet bastı açılın ulen hava alamıyoz ...

Adsız dedi ki...

yav siz de yaparmıydınız. biz ilkokulda sabah geldiğimizde birbirimizi görür görmez he man ya da esteban falan derdik işaret parmağımızla birbrimizi gösterip iddiaya falan mı girerdik öncesinde ne. bi de biz bu filme niyeyse östebe derdik.

Adsız dedi ki...

mukemmel bir cizgi filmdi.
gizemlerle dolu bir yolculuk;
esteban ve diyerleri hiyeroglifleri cozmeye,
heykellerdeki sembolleri anlamaya
calisiyorlardi
herkezin amaci farkliydi
mendoza ve adamlari altinin pesindeydi ancak vijdansizda deillerdi.
esteban babasini ariyor, zia ait oldugu kabileyi bulmaya calisior ve tao macera pesinde kosuyordu.
yenilenebilir enerji konusu kesinlikle dogru
bi keresinde tao eski iki uygarliktan ve her ikisininde gunes enerjisini kullanarak nekadar ilerlediklerinden bahsediyordu.
bide ispanyollarin ve dierlerinin amerikada yaptiklari soykirimdanda bahsediordu

rock lee dedi ki...

İnanması çok zor ama bunun yeni bölümleri yayınlanıyor şu günlerde. Bunların bulduğu altın şehir, 7 taneden sadece bir tanesiydi. Şimdiki bölümler Asya'da geçiyor.
Güneş enerjisi ile çalışan kuş ve gemi kayıp Mu uygarlığından geriye kalan teknolojiydi. Hatta şopar Teo da Mu'dan kalan son insandı. Instrumental müziği harikadır bunun.