Pazartesi, Nisan 17, 2006

ŞEKER KIZ CANDY

şeker orospu kendi
Bu çizgi film sonradan özel kanallarda sıkça yayınlansa da asıl popülaritesini TRT'de gösterildiğinde kazanmıştı. Çok eskiydi, seyrettiğimiz ilk kocaman gözlü, kabarık sarı saçlı, acı çeken kızlı japon çizgisiydi. En acıklı bölümünde Candy'nin sevgilisi Anthony attan düşüp beyin üzeri çakılarak Hakkın rahmetine kavuşmuş, Candycik "eentınii, eentiiniii" diye ağlamaktan helak olmuştu. Anneme sorsanız "ah çok ağladık Entıni'ye" diye hala hatırlamaktadır. Sonradan Candy orospu olmuş, bir sürü sevgili eskitmişti. Hele dağınık, uzun saçları gözlerinin önüne düşen Terry Grandchester'i reddetmesini hiç bir kız anlayamamıştı. Sonunu hiç izlemedim ben bunun.

138 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu çizgi filmin son bölümleri Türkiye'de yayımlanmamıştır. Candy ve Terry evlenmişler. Bende internetten yeni öğrendim :)
inanmayanlar bakabilir.

http://terryimagen2003.galeon.com/amigos767436.html

Adsız dedi ki...

Ayrıca ben çizgi filmlerin ve dizilerin yarım bırakılmasından nefret ediyorum. Bence TRT'yi mail ve fax yağmuruna tutmak lazımki son bölümleride yayınlasın :))

Adsız dedi ki...

ben bunun videosunu indirdim de izleyemedim neyle açmam gerekiyo :(

Judy Abbott dedi ki...

video real player ile açılıyor

Adsız dedi ki...

Terry ve Candy evlenmediler bu çizgi film hiçbir zaman sonu yayınlanmadı çünkü çizen ile yazar arasında sorunlar çıktı. yazar başkasına çizdirerek hikayeyi bitirdi. Ama hayran kitlesi bunu beğenmedi. Bulduğun fransızca sayfdada bir grup candy hayranının çizgi filmin nasıl bitebilirdi diye yazdıkları kendi sonları...hatta bu konuda yahooda türkçe bir grup bile var.

Judy Abbott dedi ki...

benim de ecnebi sitelerde okuduğum Candy en sonunda tepelerdeki esrarlı adama kavuşuyor. O da kim derseniz valla hatırlamıyorum. Bu Candy'nin takoz gibi kocaman çizmeleri yok mu beni hasta ederdi, o yüzden çok hoşlaşmam kendisiyle:)

Adsız dedi ki...

kesin bir sonuç öğrenmek mümkün değil galiba. Şu bahsettiğiniz yahoodaki Türkçe grubun adresini yazmanız mümkün mü?
Teşekkürler

Adsız dedi ki...

ya ben bu animeyi çok merak ettiğim halde, yinede bir kere doğru düzgün izleyememişimdir:( Ama hâla çoık merak ederim elimde olsa baştan sona izlerim ama bölümlerini internetten indirebileceğim bir yerde bulamadım :( Ama site çok güzel olmuş bizimkilerden duyduğum çizgi filmleri burda daha iyi tanımış oldum :)

Adsız dedi ki...

ben öğrendim sonunda ne olduğunu.. candy terry nin peşinden koşturuodu amerika ya en son orda kaldı. sora US gidiomuş pony nin evine sora 1.dünya savaşı başlıomuş candy hemşire oluyomuşş. teryy new york ta oyuncu oluyomuş(anneside oyuncuydu ya)başka bi kızla beraber falan sora albert var dı bi adam anthonye benziodu oo yaralı gelio falan sora o albert meyerse şu bi türlü görünmeyen anthony'nin yaşlı sanılan ,candy i falan evlat edinen adammış ve albert candy nin pony tepesinde gördüğü gençmiş(anthony olduğunu sanmıştı ya)onla sonunda evliomuş arkadaşlar. sonunu bilsemde izleyemessem çokk üzülürümm yaaaaa offff

Adsız dedi ki...

benim izlediğim en güzel çizgi filmdi.her izleyişimde ağlardım bir çizgi film bu kadar mı acıklı olur ya.. her bölümüne ağladığım yetmiyormuş gibib sonunu yayınlamadıklarında da ayrıca ağlamıştım(pek sulugözmüşüm)ama sonunu izlemeyei cidden çok isterim.bir de itiraf ediyorum ben terry e aşıktım çok kıskanırdım candy yi yani terry bi yerde benim ilk aşkım sayılır :) keşke yayınlasalar da izlesek kesin ine ağlarım ben :)

Ozge dedi ki...

Bu kızın bütün aşkları biz kız çocuklarının da hayallerini süslerdi. Terry ile beraber olsa ne rahatlayacaktık...

sevgistanbul dedi ki...

annem seker kiz candy basladi diyerek beni sokaktan cagirdigini ve ancak bu sekilde eve geldigimi soylese de ben hic hatirlamiyorum.bu cizgi filmin hangi yil yayinlandigini bilen var mi?

Adsız dedi ki...

Candy gibi güzel bir çizgi film hakkında böyle adice yorum yapabilecek ŞEREFSİZ KİMSE alnını karışlarım ben O'nun. Sen kimsin ki böyle bir çizgi film hakkında o...pu gibi bir kelime kullanırsın ? Eğlenin eğlenin insanlığı unutmuş gerizekalılar gibi.

Adsız dedi ki...

gercekten hic kacırmazdım
okuldan gelir hemen tv yi acardım
:)

Adsız dedi ki...

Valla bu çizgi film benim bütün hayatım boyunca favorim oldu. Hiç kaçırmazdım. Hatta farklı kanallarda yayımlandığında da yeniden seyrettim ve videoya bile kaydettim. Yani o kadar ki fanatiğiyim. Son bölümünü ben de seyredemedim ne yazık ki ve çok ağladığımı hatırlıyorum. Ayrıca bizim kuşağın bütün kızları gibi ben de Terry'ye aşıktım ve Candy'ye çok kızmıştım Terry'y reddetti diye. İsterdim ki benim çocuklarım da böyle sevgi dolu filmlerle büyüyebilsinler. Ama maalesef her yer şiddet görüntüleriyle dolu şimdi.

Adsız dedi ki...

Biz bunu ailece seyrederdik, öncesinde de bir futbolla ilgili bir çizgi film verilirdi, ımm fakabayaşi falan vardı :))

Adsız dedi ki...

müziği çok güzeldi bunun "vataşiva vataşiva vataşiva candiii.."diye japoncalarını da ezberlemiştim hatta abuk subuk:) ben terry ye kıl olurdum.ne o öle saçları önüne gelio bi havalar falan..ağzında bi ot..ben antony'ye aşıktım aslında ondan sevmem terry'yi.onun yerini dolduramamıştır bende..bide bu candynin entel arkadaşları vardı yurtta filan kalıyolardı.candy'ye uyuz bi kız vardı adı "ilelza" mıydı neydi?severdim çok..tekrar yayınlansa keşke..

elmagnifico dedi ki...

yaw arkadaşlar bunun bir tane sihirli çiçeği yokmuydu yaprakları döndüğü zaman başka candy nin de tipi değişiyordu. başka bi çizgi filmle mi karıştırıyorum. lütfen biraz yardım adın memet ali beayy!!

Adsız dedi ki...

==kübi==
judy ciim bi site buldum bzm dönem çizgi filmlerle ilgili "http://www.retrojunk.com/forums/viewtopic.php?t=6342&start=0&sid=e7a11c3bfc60c04f30be0e7615f25e17" bi tıkla istersen.işe yarar şeyler bulabilirsin belki.
bu arada candy nin herhangi bi bölümünü bulanlar mailime yollarsa sevinirim. "kkbra@yahoo.com"

Adsız dedi ki...

ben de en son savaşta hemşire olarak hatırlıyordum ya ne melankolik çizgiler izletiyorlarmış bize :)

Adsız dedi ki...

birde bu cizgi filmden etkilenip ilk okul donemimizde kendi bestemizi yapmistik: seker kiz candy antoniylen evlendi..bu duyan lisa kiskancliktan geberdii..hey gidi gunler!

Adsız dedi ki...

kendinin bebeklik arkadısı vardı adı andymiydi neydi.bunu evlat edinmişler vakti zamanında sonradan da evlatlık oldugunu kimse ogrenmesin istiyodu.sinir oluyodum kıza.bööle cıtkırıldım biseydi.o yuzden hep candynin golgesine sıgınıyodu.pöh desem korkacak bi tipti.bi de bööle bunların gozluklu bi arkadasları vardı adanı unuttum.sonradan andyle bu gozluklu kız karsı yuttan antonynin kuzenleriyle sevgili oldulardı.ya bunların bi mayıs balosu mu ilkbahar balosumu ne olduydu.candy cezalıydı tavanarasında kaldıydı.ama o goremedigi amcası buna hediye olarak biri kız biri erkek iki kostum yolladıydı.candy bunları sırayla giyip baloya inmişti.ilizamıdır ne hemen kıl kaptıydı candy az daha yakalanacaktı cok korktuydum ha yakalanacak die:))obur kankileri yardım ettiydi de allahtan ucuz atlattıydı.evet ya sonları kesin yayınlanmadı herhal cunku yayınlansa ben kesin izlemiş olurdum şimdi:(terry manyak mızıka falan calıyodu...cok gusel bi çizgifilmdi bence

Adsız dedi ki...

merhaba , istanbulda o cuma elektirikler kesildi , sonunu seyredemememzizin sebebebi budur.
onden önceki bölümde masa başında bir adam vardı arkası dönükdü sandalyede.Sonraki bölümde dönecekti.

Adsız dedi ki...

Şeker kız Candy yetimhanenin kapısında Annie ile beraber aynı gün bulunmuş bit yetimdi. Annie ile kardeş gibi büyüdüler. 6 yaşına geldikleri zaman Annie'yi Brighton ailesi evlat edinirken Candy yetimhanede kaldı. Annie ile bir süre mektuplaşsalar Annie sonunda onunla arkadaşlığını kestiğini bildiren bir mektıp gönderdi. BU mektubu POny tepesinde okuyan Candy ağlamaya başladı ve karşısında iskoç kıyafetli gayda çalan sarışın mavi gözlü bir çocuk buldu. Bu Candy'nin ilk aşkıydı. Adını bilmiyordu Üzerinde A olan bir broşu vardı ve Candy onu prens olarak sevmeye başladı. 12 yaşına geldiğinde yetimhaneden onu Leaganların yanına gönderdiler. orada Eliza'nın yanında ona arkadaşlık edecekti ama Eliza- Neil ve anneleri çok kötü insanlardı Candy'ye türlü eziyetler ettiler. BU arada Candy aynı ailenin bir kolu olan Andrewlardan Anthony'e aşık oldu. Anthony aynı Candy'nin prensine benziyordu ve Candy'nin sakladığı broş Andrew ailesinin broşuydu. Anthony'nin iki de kuzeni vardı: Archibald ile Alistair. Candy'i Andrew ailesinin başı olan William amca evlat edindi. ama bu amcanın kimliği son bölüme kadar gizli kaldı. Anthony attan düşüp öldü ve Candy'i İngiletere'ye gönderdiler, gemide Terry ile tanıştı. sonrasında aynı okulda okudular ve birbirlerine aşık oldular. Eliza'nın tuzağı yüzünden Candy okuldan atılacaktı o atılmasın diye Terry kendini feda edip Amerikaya gitti. Candy de Amerika'ya gitti. burada candy hemşire oldu. Terry de aktör. Candy'nin Albert diye bir arkadaşı var, ondan yaklaşık 8 yaş falan büyük. BU arkadaşı mayın patlaması sonucu hafızasını kaybedince Candy ile yaşamaya başladılar. Bu arada sürekli candy ile Terry mektuplaşıyordu. terry'ye Susanna adında bir aktris musallat oldu. Ve romeo ve jülyetin provasında terry'nin üzerine ışıklar düşecekken Susanna atlayıp onu kurtardı ama kendisi bir bacağını kaybetti. Susanna'nın annesi tutturdu terry'ye evleneeksin kızımla diye. olaylardan habersiz Candy de Chicago'dan New York'a geldi Romeo ve Juliet'in galası için. Terry ona tek yön bir bilet yollamıştı çünkü onunla evlenmek istiyordu ama Susanna'nın kazası yüzünden aklı karışıktı. Candy herşeyi öğrendi, hastanede Susanna intihar edecekken onu kurtardı. Candy aşkını feda edip terry'i bırakıp gitti. Çok çok acıklı bir veda sahneleri oldu. Candy chicagoya döndü

Adsız dedi ki...

Ay yoruldum ama bitireyim hikayeyi bilmeyenler için. Candy chicagoya döndü. Terry alkole başladı. Susanna'yı terk edip Chicagoya geldi. Albert onu barda alkollü gördü. Aklını başına topla gibi bir konuşma yapıp dövdü. Sonra uzaktan Candy'i gösterdi bak o nasıl mutlu, yoluna devam etti sen de et dedi. Terry geri döndü New York'a. Albert'ın hafızası geri geldi ve kendisinin William amca olduğunu hatırladı .Aynı zamanda Candy'nin 6 yaşında gördüğü gayda çalan çocuk da oydu. Bu arada unuttum söylemeyi Alistair 1. dünya savaşına pilot olarak gitti ve orada öldü. anthony-Alistair-Archibald üçlüsünden geriye sadece Archie kalmış oldu. O da annie ile nişanlandı. Neil de Candy'ye aşık oldu. hatta onu kaçırdı evlenmek için ama Candy kurtuldu. En sonunda Candy Albert'ın hem william amca hem de tepedeki prens olduğunu öğrendi. Tabi benim anlattığım animenin hikayesi. Mangada olaylar biraz daha farklı gelişiyor ama sonu aynı. bazıları Candy'nin Albert'a aşık olduğunu söyler ama Candy terry'i seviyordu. Albert onun için bir baba gibiydi zaten onu evlat edinmiş olduu için resmi olarak da babasıydı. bitti

Adsız dedi ki...

şeker kız candy diyince biri hemen atlarım çünkü bnde çok seviodm ama cidden abarttılar yarıda bıraktılar falan uyuz olmuştm herkes gibi insann küçükken isledii bir çizgi filmin sonunu hala merak etmesi kadar gıcık bişi bıraktı geride şarkısını bi türlü indiremedim bulamadıım için.işte bunlara ragmen hala şeker kız candy diyince atlarım.nese sora beni bunalımdan ay savaşçısı kurtardı favorim o oldu e hasar da az oldu bu yüzden belkide:Pzaten şeker kız candy de kimseye benzemiodm ama ay savaşçısında seç begen al dimi maskeli şövalyeside var e daa nolsn üzülme şeker kıza dedim bitti olay:)ohh ya öss yüzünden msn de giremiorm rahatladım çizgi film hakkında konuşarak allah bunu yapandan razı olsn:P

Adsız dedi ki...

yukarıyı yazan:unusual;)

Adsız dedi ki...

yaaaaaw arkadaşlar. ben şeker kız candy nin hastasıyım. ölüyom, bitiyom. hayatta hiçbirşeyin fanatiği olmadım. birtek şeker kızın oldum. bölümlarini fıldır fıldır arıyorum. nerden bulabilirm, olanlar bana gönderebilir mi? noolur ya. e-mailim: cinizeta@yahoo.com
şimdiden teşekkürler.....

Adsız dedi ki...

bende bu dizinin sonunu hiç hatırlamam , ama hep kafamda terry ve candy evlenmiş çoluk çocuğa karışmış gibi bir görüntü vardır . Dizinin dvdleri olsa bence ciddi ölçüde satar . satmazsa ben bir sürü alırım söz :)

galactica dedi ki...

Ben de candy'nin çok sevilmesin de rol oynayan onu seslendiren kişiyi söyleyeyim. Candy'yi bize sevdiren seslendiren kişi Yeşim Kopan dır.

Adsız dedi ki...

Çiçek sihiriyle elbise değiştiren bu değil çiçek kızdı.Yedi renkli çiçeği arayan kızdı yani..Candy'nin anlatımı masalsı değildi...

Adsız dedi ki...

entınıyi ben pek beğenmezdim ama terry çok yakışıklıydı bee zaten şu japon çizgifilmlerindeki esas oğlanlar çok acaip olurdu tabii bunda japonların çekik gözlerinin yarattığı ezikliğin bir ifadesi olan iri gözlerin payı büyüktü kanımca.
Çok uzun bir cümle oldu ama siz beni anlarsınız

zeze dedi ki...

ya arkadaşlar bende candy hastasıydım.sonunu göremedim diye içim burkuluyodu.sonra bi arkadaşın tavsiyesiyle youtube girdim ve bütün bölümlerini buldum.ama kötü haber şu ki 46.bölüme kadar japonca dublaj ve ingilizce alt yazılı 46 dan sonra ise sadece ispanyolca dublaj var.yani 46 dan sonra dediklerinden bi şey anlamadım ama yinede izlemek güzeldi.bide candy terry i susannaya bırakıp gidince ve bu animenin ponny nin evinde terry siz bitmesine çok üzüldüm.ayrıca candy nin terry i susannaya bırakıp gittiği sahneyi kesinlikle izlemelisiniz .bu sahnede candy susannayla konuşup terry e hızla hoşçakal deyip merddivenlerden koşarak inerken terry onun peşinden gidip candy nin beline sarılarak başını candy nin omzuna koyup ağladığı sahne müthişti.candy donup kalmış anladığım kadarıyla candy e gitmemesini söyleyen terry e çok şaşırmış ve oda gözyaşlarına boğulmuştu.sonra tery ellerini candy nin omuzlarına koyup bi şeyler daha söyledi ama candy ona gülümseyerek oradan ayrıldı ve ondan sonrada candy bi daha terry i görmedi.terry son bölümlerde albertla beraber candy e uzaktan bakmış ve ona uzaktan hoşçakal diyerek ondan sonsuza kadar ayrılmıştı.aman tanrım bunu yazarken bile tüylerim diken diken diken oldu!!niye bu animeyi mutlu şekilde bitirmedilerki sanki off ya.animenin sonunda candy mutluymuş gibi bitiyo ama bence deil.allah aşkına terry siz nasıl mutlu olabilirki....

Adsız dedi ki...

ya benimde çok küçüklük yıllarımda hatırladığım bir çizgi filmdi.hatta bir çok arkadaşın yazdığı gibi bizde şarkısnı söylerdik.şeker kız candy,anthony ile evlendi....ama sonraki yıllarda tvde yayınlandığında hiçte çocukluğumda söylediğim şarkıylaözdeşmiyordu.zaten anthony hiçde çekici değildi ana kuzusu bir oğlandı.türk tabiri ile muhallebi çocuğu...ama terry hiçde öyle değildi.serseri ve çekciydi.asiydi.bence candye o yakışırdı.ya ne yazıyom böyle.şunun şurası bir çizgi film değil mi?am öyle beynimize yer etmişki bakın yorum yapmadan bile duramıyoruz.benim en çok sevdiğim sahnesi terrynin ağaç başında mızıka çalmasıydı.çocukluğu ağaç başında geçmiş biri için bu sahne iyi yer etmiş zihnime....

Adsız dedi ki...

hayatımda izlediim en güzel çizgi diziydi. evet sonunda kendicik o alberte benzeyen adamla evlendi.ama ben taryye bayılırdım. heponun gibi birine aşık olmak isterdim.hayalimdeki erkek tipidir o. hep öle bir aşkı aradım ama geç de osa bunlaın sadece çizgierde kaldığını anladım..offf vataşiva candycik keşke yeniden yayınlasalar seni

Adsız dedi ki...

ben şeker kızı izlemiyodum çünkü ben o zaman 3 yaşındaydım ama ablam bana anlatdığında çok sevdim keşke yayınlasalar da bikerecik izlesemmmmmmm

bkrbyc dedi ki...

"motor kız candy" olmuş sonradan dediler de inanasım gelmedi..

Adsız dedi ki...

ben çok küçükken izlerdim 4-5 yaşındayken filan ve bittiğinde de ağlarmışım..bizimkiler söyler..zaten o zamanlar başka çizgifilm de yokmuş..o bitince de ardından trt de pop saati diye bi program başlardı..

Adsız dedi ki...

trtyi fax yagmuruna tutalim herkes mail atarsa dikkate alirlar,bu animeye bayiliyorum ben, bi sonunu isleyemedim gozlerim acik gidecek valla:(candy candy candy!!!lutfen duyun sesimizi trtciler!:))))

Adsız dedi ki...

yha ben çhokk sefiodummm şheker kıss candyy'i ama maleseff bittii işteee... tekrarr çıkmaaa ihtimalıı yok muu yhaaa..sabahh erkenden onuu islemeee kalkardımm o bitelii bende erkenn kalkamıorummm ltfnn tekrarr yayınlansınn yda internettee çizgii filmii yayınnlansınn

Adsız dedi ki...

ben de bu çizgi dizinin hastasıydım.ekrana yapışırdım valla ve de gururla söylüyorum hala da hastasıyım bu yaşımda.çok seviodum yaa..ben seni çok çok iyiyanlıyorum yukardaki arkadaşım gerçekten de rezalet bi his en çok sevdiğin şeyin sonunu merak ederek geçirilen uuuzzuuunn zamanlar...hele ben.candy'nin yeni bölümünüsabırsızlıkla beklerken karşımda beethoven denen o gerzek çizgi filmi gördüğümdeki şokumu hala unutamam.ağladım yaa..neyse sonra net saolsun öğrendim neler neler olmuş ama gene bi hayal kırıklığı..yukardaki öbür arkadaşım ben senin bahsettiğin candy ve terry'nin o hüzünlü ayrılık sahnesini izlemedim ve izlemem.yüreğim dayanmaz.ben kafamda olayı bitirmiştim öğrenmeden önce sonunu,kavuşuolardı tabii.yaw ben terry gibi karizmanın alasını candy'den candy'i de terry'den ayıran zihniyete ne diim ki bilmem uyuyamasınlar inşallah.ama benim ve tüm fanların gözünde candy terry'nindir,terry de candy'nin.diğer işeyaramaz sonları izlemeyin protesto edin arkadaşlar.....

Adsız dedi ki...

ya ben antoniye aşıktım valla benim ilk aşkımdı.O ölünce ağlamaktan bitmiştim resmen..ahhh terry de iyi hoştu ama insan aşık olunca gözü görmüyor başkasını..Bişiy sorcam candy nin bi hayvanı vardı hiç yanından ayırmazdı neydi onun adı yaaa hatırlayamıyorum..

kar98 dedi ki...

her ne kadar kız çizgi filmi olarak gözüksede bi erkek olarak çok istikrarlı bi şekilde izledim.rahibe maria ve diğer kadının bakım evinden büyüyüp ayrılması,aptal bi rakunu,ve antonhy aşkı meşhurdu ki anthony öldüğünde bende inanamadım ve herkes gibi ağladım

Adsız dedi ki...

italyanca versiyonunda son bölümünde candy terryinin susanna ile evlenmediğini gazeteden öğrenir.New York'a gider ve terry ile kucaklaşır.anime böyle bitiyor.İSPANYPLCASINI YUNANCASINI DA İZLEDİM ama onlar son bolümü yarıda bırakmış.italyanca versiyonunda bi 5 dakika daha devam ediyor.

Adsız dedi ki...

"vataşiva vataşiva candy" melodisi hala aklımda... etrafına mutluluk saçan bir kızdı.. bende sonun hiç izleyemedim ama sokağa bile çıkmıyıp oyun oynamaktan feragat edip evde oturup beklediğim ve gerçekten buna değen bir çizgi filmdi....

______________________

Nerde o eski günler.. şimdi katır kadar olduk. ve düşünüyorumda şimdiki çizgi filmler hiç bir zaman bizim eski çizgi filmlerimizin tadında olmayacak.

onlar hep çocukluğumuzu renklendiren şeylerdi, o zaman ki çizgi filmler.. her çizgi film izleyişimizden sonra çocuk kalma ve oyunlarımıza olanca neşemizle devam etme arzusu ile dolardık...

şimdi ise her çocuk şiddet içerikli çizgi filmler ve filmlerle ve hatta genel anlamda programlarla büyüyerek, daha çabuk büyümek, çocukluktan kurtulmak ve şiddet dolu dünyaya kendi şiddetini katarak yaşamak ve dünayayı olanca güçleriyle daha yaşanmaz, kişilerde olanca kuvvetleri ile yaşatmaz olmaktadırlar...

halbuki bizim şeker kız candy'imiz öyle miydi? ya da heidi yahut buggs bunny?

hep dediğim gibi dünya hiç bir zaman iyi bir yer olmayacak... görebileceğiniz en güzel gün bu gündür. çünkü dün bu günden ne kadar güzelse, yarında bu günden o kadar kötü olacak... yaşamaya değen her anı yaşamaktan çekinmeyin... hoşçakalın...

Adsız dedi ki...

bunun bende kasedi vardı. video değil, baya baya teyp kasedi. radyo oyunu tarzında kaydedilmiş bir kaset (bu arada eskiden radyoda oyunlar yayınlanırdı) o kassette yetimhaneden onu çıkartan ilk aile kızcağızı hizmetçi gibi çalıştırır, ailenin çocukları bunun odasına bir kolye koyar, hırsızlıkla suçlarlardı. böyle bir şey. çizgi filminden genelde aklımda kalan jenerikteki pencere açma sahnesi.

Adsız dedi ki...

hadi size bir hizmet daha, şarkısı.

sobakasu nante ki ni shinai wa
(çillerimi falan, kafama takmam)
hanapecha datte datte datte o ki ni iri.
(basık burnumu da, onu da severim)
otenba itazura daisuki, kakekko sukippu daisuki
(erkek oyunlarını, yaramazlığı çok severim. koşuyu zıplamayı çok severim)
watashi wa, watashi wa, watashi wa Kyandi.
(benim adım, benim adım, benim adım Candy)

Hitoribotchi de iru to, choppiri samishii
(tek başına olunca biraz yalnız hissederim)
Sonna toki koo iu no, kagami o mitsumete
(böyle zamanlarda aynaya bakarak şöyle derim)
waratte, waratte, waratte Kyandi
(Gül, gül, gül Candy)
Nakibeso datte sayonara ne, Kyandi Kyandi
(ağlamaklı olursan güle güle...tamam mı, Candy Candy)

ACeLYa dedi ki...

videoları yokmuu bunlarınn eğer bulduysanız yazarmısınız

Adsız dedi ki...

ooo çok yorum yapmışsınız ama bu çizginin son bölümleri yapımcıların anlaşamaması yüzünden yayınlanmamıştır. türkiyede yayınlanan son bölümse çizginin yarıda kesildiği bölümdür. Terry nin peşinden giderken yanlış limana gitmesi sonucu bir çiftçinin yanında kalır o bölüm son bölüm. ayrıca antony den sonra sadece terry e aşık olmuştur o da çok zaman aldı zaten. lütfe bu benim çocukluğumun çizgilerinden biri ve sonunun getirileceğini öğrenmek beni sevindirdi. kısa bir zaman içerisinde yapımcılardan biri filmin devamını yayımlayabilecekmiş. tabi yapım biraz yeni olcak ama olsun...

Adsız dedi ki...

bu çizgi filmi 5. sınıfta falanken izlerdim ve benim için günün en güzel anı onun şarkısını duymaya başladığımda başlardı:P abartılı evet ama öleydi..e çocuktum..bende sonunu izleyemeyen mağdurlar listesindeyim ve şimdi olsa oturur baştan sona izlerim..cd - dvd ne biliim video kaseti bile olur..var mı satan? satılan biryer bilen falan?

Adsız dedi ki...

ben bunun tamamını nerden bulabilirim acaba lütfennnnn

seher dedi ki...

hep bu kızın yerinde olmak istemiştim ahh candy ahh:D

Adsız dedi ki...

off ya hep aynı şeyi yapıyolar candyi kaç kere verdiler ama hep yarıda kestiler en son terry vapura binip gidiyodu oraya kadar izledim sonunu izlemek bi türlü nasip olmadı keşke 149 bölümün hepsini kesmedn verseler annemle candyden sonra en sevdiğimiz çizgi film lady oscar ama onu sonuna kadar verdiler ikisinide keyifle izlerdim herkes farklı şeyler söylüyo sonunda ne olduğu belli değil bişeyler yapıp bu sene candyi yayınlatmamız lazım.

IdefugaL dedi ki...

ben kendimi Candy sanardım, anthony'e deli gibi aşıktım, tabii ki sonra da terry'e... ne kadar güzel günlerdi

Adsız dedi ki...

offf evet ya ben de hep kendimi candy yerine koyardım cidden harikaydı. sonunu okadar çok merak ediyorum ki tekrar verseler aynı heyecanla izlerim benim zihnimde de terry nin vapura binip gidişi var bide terry nin evimi neydi candy i götürmüştü sonra candy le kırda dans ederken öpüşü ah ah ne hoşdu. ya lütfen sayın yetkililer yeniden yayınlayın BÜTÜN BÖLÜMLERİNİ

Adsız dedi ki...

Anlaşılan 70'li yıllarda doğan ve çocukluğunda bu diziye tutulan hemen herkes,benim gibi ağaç üstünde maymun gibi daldan dala atlayarak büyümüş.Yalnız olmamak güzel!Ben bize bundan sonra candy'ciler diycem,o ne ya demeyin.Candy'nin sonunu izleyemedik evet!Ama candy'cilerin bazılarının hayatı şöyle devam ediyor:Hayatımız boyunca Tery'i arayıp duruyoruz.Biz de candy gibi ona kavuşamıyoruz.Büyük ihtimalle evlenip çoluk çocuğa kavuşmuşuz.Biz hala candy'yiz ama terry yok hayatımızda...Bu biraz burkuyor içimizi buyaşta bu yüzden hala keşke yayınlansa diyoruz kanımca.Candy 'yi terry'le evlendirip ruhumuzu huzura kavuşturmak istiyoruz.Yok ya gülmeyin valla doğru!

Adsız dedi ki...

candy'nin rakununun adini bilen var mi?
ya da rakun candy'nin miydi acaba?

Adsız dedi ki...

ne çok yorum var...mutluda oluyor insan.bazı yorumlar haddini aşmış ama.çirkin,sevimsiz olmuş.sözde komik olmuş...neyse,çocukken sevdiğimiz kaç şey vardı ki zaten...candy ve birde heidi.heidinin sayfasınada bakmayı unutmayn.gülümseyeceğinizi biliyorm.bu arada,candy nin sonu yayınlanmadı,sonu bilen yokki.bilenlerin uydurduğunu düşünmektym.düşündüğüm bir başka şeyde sanal bir kahramana metiyeler dizdiğimiz...ama mutluluk verici değilmi?bence fazlasıyla öyle...sevgiler!!!30.eylül.07.beykoz

adilek06 dedi ki...

anthony oldugunde (ve tekrarlarini izledigimdeki her olusunde) agladigim kadar aglamadim hayatimda ben, ne olumlerde ne de kayiplarda..
soyle bir soz dolasir yine 1970'ler civarinda doganlarda: cocuklugunda seker kiz candy'yi izleyerek buyuyen biri bir daha iflah olmaz diye..
bu nasil bir cizgi filmdi ki herkes hala unutamaz..
kult evet ya..

Adsız dedi ki...

cok sewiodum yah hayal meyal hatırlıorm küçüktm ama bn candy arkadsını bnle arkime benzetrdm(. bnde terry sewmiodm anthy daa sekerdi ölüdüünde cok alamıstm yah bn eski cizqi filmleri istiorum tsubasa candy sora hollywood cocukları wardı ouhh süperdi simdi ise sadece sünqer bob war

Adsız dedi ki...

ben uzun aramalar sonunda www.crunchyroll.com adlı sitede 54 tane episodeunu buldum bilginize :)

Adsız dedi ki...

ben şu an 12 yaşındayım. şeker kız cand'ye bir iki kere baktım ama hakıkaten o zamanların çizgifilmleri güzelmiş. siz bilirmisiniz bilmem ama ben en çok ay savaşçısını severdim. şimdiki çizgifilmler bunu pek desteklemesede bende hep bu yaşta kalmayı çok istiyorum. büyümenin ne anlamı var onu bile bilmiyorum. ama birgün büyüyeceğimi biliyor ve buna çok üzülüyorum. keşke herkes çocuk kalsa. ve bu günün çocukları da çocukluğunu doyasıya yaşasa!!!

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,bende bu çizgi filmin yayınlandığı yılların kuşağındandım..Gerçektende müthiş güzel bir çizgi filmdi..Hele o müziği...Keşke şimdi yine yayınlansa..yada bu çizgifilmin DVD si felan varmıdır acaba?

Adsız dedi ki...

vay bee candy
terrye asik kizlardan biriydim
ama anlamadigim kisin ortasinda bu kiz hep etek giyiyordu
ve isin komigi erkek gibi oldugu bolumlerle acayip severdim sonra kiz olmaya basladi:))

Adsız dedi ki...

İşte benim kızım,işte benim pozitif meleğim...Kıracağım kafasını, onun için göz yaşı döktüğüm,saçlarına bayıldığım kız.Anthony'ye olan aşkını,Terry ye olan daha da büyük aşkını,arkadaşlarına olan sadakıtını,sabrını takdir etmenin dışında kıskandığım canım Candy m.Kaç yaşındaydım? Hmm ne önemi var?İnsanca büyümüş olmaktan çok mutluyum.Bu çizgi-filimler bizi şekillendirdi.İyide yeni nesile neyi veremiyoruzda arkadaşlar canavarlaşıyorlar.Watashiwa Candy..Watashiva(bu arada adım Candy diyor)Umarım aramızda iyilik olarak Candy'le vardır.

Adsız dedi ki...

yaa ben bi çizgifilmi hatırlayamıyorm bi okul varişte 5 6 arkadaş var eşliler var ve bu arkadaş grubu eşlileri sevmişyo bi de okul müdürü var öğrencilerden biri hep gruptakiğlerden biri bişey yapınca müdüreye şikayet ediyoo eğer hatırladıysanız yazarsanız sevinirim

Adsız dedi ki...

abi bende kendimi tek mağdur bilirdim ne kadar mağdure bacım varmış :) ama olsun bıraktığı tesir yeter.aradan geçen 8 yıla rağmen bir gece oturmuş son bölümünü arayan ve onun için yazılanları okutabildiğine göre bize çok vermiş.ama burukluk olmsaydı bu kadarda kalıcı olmazdı sanırım..(ah tery ah ;)bende terryciyim )yaşasın terry severler cemiyeti :)

Adsız dedi ki...

gercekten hayatın gerceklerini ögrenmeye basladıgımız yasta seyrederdik candy i... ahh be... cocukluk bitti gurbet basladı... seni seviyorum sevgili ailem ve seni seviyorum pony tepesindeki rakun...

Adsız dedi ki...

judy seni protesto ediyorum o.... kelimesi bir masum çizgi film kahramanına yakışmadı ayrıcada candy asla öyle bir kız olmadı sen galiba hafızanı yitirmişsin candy her zaman saf temiz yardım sever bir kızdı.onu biz her zaman temiz hatırlayacağız.çocuklarımızda öyle hatırlayacak

Adsız dedi ki...

bi gün akşam üzeri kanal d de candy izliyodum,flaş haber girdiler;'zeki müren öldü'...

Unknown dedi ki...

candy emily iyi dostlardı..Bunu 2 kere izledim biri kanal d idi ondan önce de trt idi sanırım ve ikisinde de candy bi eve gidiodu çiftçi miydi neydi ufak cocuğu hastalanıyodu üstüne bu yağmur altında kosa kosa sehre yardım istemeye gidiodu hop orda bitiodu 2 sinin sonunda da ağlamıstım be cok uyuz olmustum..Annem bile uyuz olmustu..Antony iyi hostu da sarı sarı çok parlıodu ikisi terry fenaydı yahu ikon gibi adam valla :)))

Adsız dedi ki...

Herşey Kuzey Amerika'da Michigan gölünün güneyindeki bir yetimhanede başlar. Bir gün yetimhaneden sorumlu Bayan Pony ve Rahibe Maria yetimhanenin önüne bırakılmış iki bebek bulurlar. Bunlar Candy ve Annie'dir. Aradan yıllar geçer ve Annie varlıklı bir aile olan Brighton'lar tarafından evlat edinilir. Bir süre sonra Annie Candy'ye artık onunla görüşemeyeceğini yazar çünkü kimsenin onun bir yetimhanede büyüdüğünü bilmesini istemez. Candy bu duruma çok üzülür. Aynı gün İskoçya'nın yerel kıyafetlerini giyinmiş, gayda çalan ve kendisinden birkaç yaş büyük bir çocukla karşılaşır. Kısa bir süre konuşurlar ve yabancı birden gözden kaybolur. Bu Candy'nin ilk aşkıdır ama onun kim olduğunu bilmez ve ondan geriye sadece bir çeşit madalyon kalmıştır. Onu "tepedeki prens" olarak adlandırır.




Varlıklı Andrey ailesinin bir üyesi olan Bay Leagon kızı Elisa'ya arkadaşlık etsin diye Candy'yi Pony'nin evinden aldırır ve evlerine getirtir. Ancak Elisa ve ağabeyi Neil onu istemezler ve ona daha ilk günden kötü davranmaya başlarlar. Bir süre sonra Candy'nin hizmetçilerle iyi anlaştığını gören Bayan Leagon, Candy'yi Elisa ve Neil'ın hizmetçisi yapar. Bu arada Candy, Elisa'nın kuzenleri Stear ve kardeşi Archie'yle ve prensine çok benzeyen Anthony'yle tanışır. Anthony'yle arasında çok güzel bir aşk başlar fakat Elisa'da Anthony'ye aşıktır ve Anthony'nin Candy'ye ilgi göstermesinden hiç hoşlanmaz. Ayrıca Candy Albert adında hayvanları çok seven, kimsesiz ve evi olmayan bir yabancıyla karşılaşır ve onunla iyi arkadaş olurlar.



Bir zaman sonra yeğenleri Stear, Archie ve Anthony'nin isteği üzerine ailenin "şef"i Bay William Candy'yi evlat edinmeye karar verir. Candy de artık Andrey'lerin bir üyesidir, üstelik Elisa'dan daha üstün bir durumdadır. Anthony, Stear ve Archie ile çok güzel günler geçirir. Bir gün, Candy'nin şerefine bütün Andrey'lerin toplandığı bir av partisi düzenlenir. Anthony'nin atı tilkiler için hazırlanmış bir av tuzağına basar ve Anthony attan düşüp ölür. Candy bu olayın şokunu bir türlü üzerinden atamaz ve Pony'nin evine dönmeye karar verir.



Günler sonra Bay William'ın emriyle, Candy Londra'ya gönderilir. Orada Stear, Archie, Elisa ve Neil'la birlikte Saint-Paul okulunda okumak zorundadır. Yolda, kendisiyle aynı gemide bulunan Dük Grandchester'ın oğlu Terry'yle tanışır. Bir süre sonra, onunla aynı okulda okuyacağını öğrenir. Başlangıçta ondan hiç hoşlanmaz fakat zamanla onun iyi bir insan olduğunu anlar ve birbirlerine aşık olurlar. Bu arada, Annie'nin Pony'nin evinde büyüdüğünü herkes öğrenir ve Annie Candy'den özür diler. Böylece, okulda tanıştıkları Patty'yle birlikte iyi bir üçlü kız grubu olurlar. Archie ile Annie ve Stear'la Patty'de güzel iki çift oluştururlar. Ayrıca, Candy Londra'da bir hayvanat bahçesinde çalışan Albert'la karşılaşır. Bir süre sonra Albert, Afrika'ya gider ve oradaki insanlar ve hayvanlarla ilgilenmeye karar verir.



Böylece Candy, Terry ve diğer arkadaşıyla güzel günler geçirir. Ancak Elisa'da Terry'ye aşık olmuştur ve Candy'yi okuldan uzaklaştırmak için bir tuzak hazırlar: Candy'ye ve Terry'ye birbirlerinin ağzından mektup yazar ve her ikisini de bir akşam ahıra çağırır. Candy Terry'nin kendisini çağırdığını sanarak ahıra gider. Aynı şekilde Terry'de oradadır. Bu sırada Elisa, okulun rahibelerini toplayarak oraya gelir ve onlara Terry ile Candy'nin sık sık orada buluştuklarını söyler. Candy'nin okuldan atılmasına karar verilir ama Terry buna izin vermez ve Candy'nin okulda kalabilmesi için kendisi okulu terk edip Amerika'ya gider. Bir süre sonra, Candy'de okuldan kaçar ve Terry'nin peşinden Amerika'ya gider.



Orada bir süre Pony'nin evinde kalır ve daha sonra hemşire olmaya karar verir. Hemşirelik okuluna gider ve sonra Chicago'ya yerleşir. Orada 1. dünya savaşının başlaması nedeniyle Amerika'ya dönen Stear, Archie, Annie, Patty, ve daha sonra Elisa ve Neil ile karşılaşır. Bu arada, Terry'nin de tıpkı annesi gibi çok başarılı bir tiyatro oyuncusu olduğunu öğrenir. Bir turne sırasında Terry ve ekibi Chicago'ya gelirler ancak bir türlü Terry Candy'yle görüşemez. Terry, Stear, Archie ve Annie ile karşılaşır ve Candy'nin hemşire olduğunu ve hangi hastanede çalıştığını öğrenir. Böylece New York'a döndüğü zaman Candy'ye mektup yazar ve mektuplaşmaya başlarlar.





Bir gün hastaneye ağır yaralı bir hasta getirilir. Bu Albert'tır ve hafızasını kaybetmiştir. Afrika'dan ayrılırken bindiği trene koyulan bir bomba patlamış ve O da ağır yaralanmıştır. Candy, ona yardımcı olabilmek için onunla aynı evde yaşamaya başlar. Bu arada Terry, Candy'ye Romeo ve Jüliet oyunu için bilet yollamıştır. Terry Romeo'yu, ona aşık olan Susanna'da Jüliet'i oynayacaklardır. Candy, Terry'yi göreceği için çok heyecanlıdır. Ancak oyunun provaları sırasında bir kaza olur: ışıklardan biri Terry'nin üzerine düşeceği sırada Susanna Terry'nin hayatını kurtarabilmek için onu iter ama kendisini kurtaramaz ve ışığın altında kalır. Tek bacağını kesmek zorunda kalırlar. Candy, New York'a geldiğinde olayı öğrenir ve Terry'yi Susanna'ya bırakıp Chicago'ya döner.



Bu olay Candy'yi çok üzmüştür. Chicago'ya vardığında Stear'ın savaşa gönüllü olarak katıldığını ve bunun için Fransa'ya gittiğini öğrenir. Bu arada, Neil Candy'yi sevmeye başlamıştır ve onu elde etmeyi aklına koymuştur. Elisa ve annesi başlangıçta karşı çıkarlar ancak sonra Andrey'lerin mirasına konup Candy'yi sonra başlarından atacaklarını düşünürler ve Neil'a yardım etmeye karar verirler. Önce Elisa, Candy'nin şehirdeki bütün hastanelerde çalışmasını engeller. Buna rağmen Candy, bir adamın yanında çalışmaya başlar. Bu arada, Albert'ın hafızası yerine gelmiştir fakat bunu Candy'den saklamaya karar verir. Komşular Candy'ye ağabeyi zannettikleri Albert hakkında kötü şeyler söylerler: onun takım elbiseli esrarengiz adamlarla buluştuğunu iddia ederler. Candy onların dediklerine aldırmaz ancak Albert bunları duyunca evi terk eder. Bu arada Stear'ın ölüm haberi gelir. Buna özellikle Patty ve Archie çok üzülürler.




Bir süre sonra Elisa ve annesi Bay William'dan sonra ailenin sözü geçen ikinci kişisi olan Bayan Elroy'la Neil ve Candy hakkında konuşurlar ve onu da ikna ederler. Bayan Elroy Candy'ye Neil'la evlenmek zorunda olduğunu, bunun Bay William'ın emri olduğunu söyler. Candy bunu kabul etmez ve Bay William'la konuşmaya karar verir. Ona en yakın olan adamı Georges'a gider ve ondan Bay William'ın yerini söylemesini ister. Georges başlangıçta ona engel olmaya çalışır fakat sonra fikrini değiştirir ve onu Bay William'a götürür. Candy, Bay William'ı gördüğünde çok şaşırır çünkü O aslında Albert'ın ta kendisidir. Ailenin vaktiyle tek erkeği olduğu için Albert aile reisidir ancak yaşı çok küçük olduğu için Bayan Elroy onu saklama kararı alır ve herkesin onu çok yaşlı ve meşgul bir adam olarak tanımasını sağlar. Albert, Candy'nin iyi bir kız olduğunu görmüş ve yeğenleri Anthony, Stear ve Archie'nin isteği üzerine onu evlat edinmiştir. Daha sonra Anthony ölünce Candy'nin çok üzgün olduğunu görmüş ve onu bu olayın etkisini atabilmesi için Londra'ya yollama kararı almıştır. Candy ona Neil'ın onunla evlenmek istediğini söyleyince Albert çok şaşırır ve böyle bir şeye asla izin vermeyeceğini söyler. Böylece Candy Neil'la evlenmekten kurtulur. Sonunda Candy ve arkadaşları Pony'nin evinde toplanır. Candy prensini gördüğü tepede Albert'ı görür ve onun o prens olduğunu anlar.

Adsız dedi ki...

bu devamıdır arkadaşlar ülkemizde yayımlanmadı ama okuyabilirsiniz

Adsız dedi ki...

bukadar kanal var ama yayınlanan çizgi filmler berbat.biz daha şanslıymışız bence.ayrıca bu çizgi dizileri tekrar yayınlasalar bütün yerli dizileri geride bırakıp reyting rekoru kırar herhalde.bunu kanal yöneticileri göremiyormu????

Adsız dedi ki...

vayy bee sonu güzelmiş ama keşke terryle evlenseymiş ben çok severdm o çocuğu :D ben d hiç izleyememişimdr sonunu çok merak ederdim... eyy gidi günler ne güzel çizgi filmler vardı eskiden şimdikiler ne biçim yaaa!

Adsız dedi ki...

yanarım yanarım terryime yanarım yüzü gülmedi garibimin. ne zaman bir yerlerde adını duysam,resmini görsem burnumun direği sızım sızım sızlar.

Adsız dedi ki...

ya gerçekten arkadaşlar. Candy ve Terry'nin aşkını annemde bizimle birlikte izlerdi. İlk öpüştüklerinden sonra ertesi gün candyöpüşüyor neden bende öpüşmeyeyim deyip erkek arkadaşımla öpüşmüştüm. Nasıldı hatırlamıyorum bile... Ama ciddiyim Candy'nin tüm bölümlerini bulabileceğim ve türkçe dinleyebileceğim bir yer yok mu? Yada cd, vcd, dvd... Artık her neyse
gerçekten alıcam yawwwww.
Neolur yardımcı olun arkadaşlar ya ne olur...:( :( :(

Unknown dedi ki...

bende küçüklügümden beri izlerdim hatta okuldan çıktıgımda hemen eve giderdim sırf kaçırmayayım diye izlerken hiç bitmesin derdim ama ne yazık ki sonunu izleyemedim ama internetten araştırdım candy ve tenrry evlene miyo çünkü onları ayıran bi kız var tenrinin hayatını kurtarırken sakatlanıyo ve tenry vicdan azabı içinde candy üzgün birleşemiyolar ama bi adam var candy yardım eden izleyen bilir kocaman gözlüklü sakallı felan o cillop gibi bi delikanlı oluveriyo ama gönül isterdiki antoni ile evlenseydi bol bol çocuklar bi düzine kızlar candy ye erkekler antoni ye benzeseydi dimi ya ne güzel olurdu

Adsız dedi ki...

saat 10 da hayaletler cıkıyodu.bu bolumde cok korkmustum..

Adsız dedi ki...

candy müziği var isteyen arkadaşlara verebilirim.rgnxw@hotmail.com

asterias amurensis dedi ki...

evet bende albertla birlikte çizimleri var. çoğu şeyi hatırladım şimdi okuyunca sadece tahmin ediyordum tepedeki prensle evlendiğini ve prensin albert olduğunu .
candy ne çok etkiledi hepimizi. hep onu yerine koyduk kendimizi . ben koymakla kalmadım ilerleyen yıllarda anthony,terry,albert gibi çocuklara aşık oldum. ama bence bu candy ve georgie gibi çizgi filmler yüzünden aşk meşk meraklısı olduk hepimiz küçücük yaşta . candy yine daha usturupluydu georgieye göre. bu arada amynin candyye verdiği kurdela ne kadar güzeldi dostlukları ne tatlıydı benim de bi amym var dünyalar tatlısı =) herşeyimi kopyalamışım demek ehehe

Adsız dedi ki...

slmlar bende bir candy hastasıydım bi zamnlar tam hatırlamıyorum ama galiba 1982yılında yada sonraları yayınlandı galiba

Adsız dedi ki...

TRT'de Cuma Günleri yayınlanırdı. Daha Sonra ara verildi ve devam bölümleri Cumartesileri yayınlandı. 1995'te TRT 3'te gündüzleri yayınlanmaya başlanmıştı. 1997'de Show TV'de, 2001'de de Star'da yayınlandı. Ama Show TV ve Star hepsini yayınlayamadılar. Haftalık dergisi de yayınlandı.

mihriban dedi ki...

ne olur tekrar çıksın

Adsız dedi ki...

ArkadaşLar bi yerLere yazsak yeniden yayınLansın fLn die yayınLamasLar mı ki yhaa =((
ßen çoook sefiorum Sheker kıs Candy*mii =) İnşAllah yayınLanır yhaa çook istiorumm .. =/

Adsız dedi ki...

arkadaslar bende candy hastasıyım 1995lerde izlemiştim ilk her bölümünü heyecanla beklerdim
ama bende sonunu izleyemeyenlerdenim ah ah.neyseki burda yazan arkadaslardan öğrenmiş oldum ama üzüldüm ben terryle evlensin isterdim:( bende tüm bölümlerini izleyebileceğim bi adres istiyom bileniniz varsa bana iletsin ..

Adsız dedi ki...

cocuklugumun en sevdigim cizgifilmlerindendi ;) yani imkan olsaydi Terry ile ben evlenirdim ;)) sonunu malésef tam bilmiyorum ama Terry ile evlenmediyse ben döverim bu Candy'yi ; ))

Adsız dedi ki...

yaaaaaaaaaaaaa ben cendyi istiyorum arkadaşlar bi cd dvc ne varsa nerden bula bilirim lütfen birisi söylesin onu çk özledim teriyede aşığım hala gelecek diye bekliyorum evde kaldım teriy senin yüzünden

Adsız dedi ki...

anlamıyorum. yorumcu ya sapık diyor ya oros... ayıp ya resmen saygısızlık. çizgi film bu gerçek değil..çok güzel bir site ama bazı yorumlar terbiyesiz

Adsız dedi ki...

bende şeker kız candy delisiydim ilkokula gisderken izlerdim şimdi lisedeyim ama videolarına bakamıyorum youtube kapalı ya aşk ilişkileri dışında en cok candy nin dostlugunu severdim onu evlatlık edinmeye geldiklerinde altıma ediyorum die yalan sölemişti arkadaşını bırakmamak için anny ise bırakıp zengin bi aileye gitmişti neyse umarım sonunu bende izlerim anlatan arkilere cok saolun

Adsız dedi ki...

ben bebekken sadece trt tarafından baştan sona konuldu annem izlemiş ama sonunu hatırlamıyordu.internette arararsanız birebir aynı çizgi romanını bulursunuz buradaki özet çok iyi...
ben hep sonunda terry ile olacagini düşünmüştüm gerçegi ögrendigimde nasıl ağladım ama.aradıgi prensi bulması iyi idi ilke86

Adsız dedi ki...

ya bir çizgi filmm bu kadar güzel olur artık saçma yorumlarınızı kendinize saklayınn acilen devamını istiorumm hatta en başındannn

Adsız dedi ki...

yorum yapan gerizekalıya sesleniyorum mankafamısın sen. milyonlar izledi bu filmi sen bööle adice bi yorumu nasıl yaparsın. sana şerefsiz diyenlerin azına sağlık. dangalak,, beyinsiz..HAYATIMDA İZLEDİĞİM EN GÜZEL ÇİZGİFİLMDİ

Adsız dedi ki...

Süpeerr yaa..Hala Candy'i hatırlayanlar ve hatırlamak isteyenler var.Bu arada ben de Terry hayranlarındanım.benim de ilk aşkımdı diyebilirim.CAndy'i de çok kıskanırdım bu yüzden...Heyy gidi günler.....10 haziran 2008 Çeşme

Adsız dedi ki...

Arkadaslar sonu boyle bıtmıyor ben you tubedan ızledım.Sonunda Candy ve arkadaşları Pony'nin evinde toplanır. Candy prensini gördüğü tepede Albert'ı görür ve onun o prens olduğunu anlar ve annıe ona bı gazete haberı gosterır teryyle ılgılı.candy haberı okuyunca terry nın yanına gıtmeye karar verır ve gıder terry onu tren ıstasyonunda karsılıyor bırbırlerıne sarılıyorlar terry candyi öpüyor ve senı sevıyorum dıyor ben kac defa ızledım bunu emın olun sonu boyle.hatta bıde klıp yapmuslar cany ve terryle ılgılı yıne you tubedan ızlemıstım candy ve terry evlenıyor cocukları da oluyor.sonra annıe ve arcı pattylede bay albert evlenıyo

Adsız dedi ki...

hatta candy ve terryle ılgılı klıbın adı suydu terry y candy reencuerda burdan ızlemıstım

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bnde bir şeker kız candy hayranı olarak trtye bir istek mesajı yolladım lütfen sizde birer tane yollarsanız yoğun istekten dolayı yayınlayabilirler.

Adsız dedi ki...

en orjinal hikaye bende sanırım.ilk okul 4. sınıfa giderken sürekli mektuplar yazardım cany e. bigün din kültürü dersinde yine mönce kagıtın başına resmini çizdim altına da terry seni öptüğünde ben de çok heyecanlandım yalnız değilsin ben senin dostunum...vs. yazıyordum sınıftakiler hocaya sürekli ispiyonladı hoca da defalarca uyardı sonunda hoca getir onu dedi götürmedim gelip aldı okudu güldü annen gelsin yarın dedi tabi anneme 2 ay sonra hoca seni çağırdı dedim yatışsın hoca diye diziyi izlemem yasaklandı. okulda da gerek arkadaşlarım gerek hocam beni herkese rezil etti. beni gören hoca gülerdi=) hatta uğurlu sayım bile 7 idi cany ve arkadaşları 7 kişi diye=)

Adsız dedi ki...

selam ya ben yeniden izlemek istiyorum şeker kız kendiyi.nerden bulabilirim bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinrim 2 ağustos 2008

Adsız dedi ki...

Candy icin orospu diye yazan arkadas seni esefle kınıyorum. bu sayfaya o kadar emek verdin fakat yaptıgn tek bir kelime ile bu emegin gözümden düştü .anlasılan cocuklugumuzun cizgi filmleri sana bişey verememiş... yazıkkk....

Adsız dedi ki...

ben bayılırım cendy ye hatta bende onun bir sürü arçiyle birlikte oldukları etiketleri var halen saklıyorum cendy tekrara başlasa hiç bıkmadan izlerim neyse inşaallah tekrar yayınlanır

Adsız dedi ki...

ŞEKER KIZ CANDY SENİ ÇOK SEVİYORUZ BAKMAYA DOYAMIYORUZ TEKRAR YAYINLAMANIZI İSTİYORUZ...ankara yaş 13

Adsız dedi ki...

arkadaslar candy candy ve diğer tum cızgı fılm arsıvımı paylaşıma sunuyorum sıteyı yenı actım eger ılgılenırsenız www.dorukcafe.net haberınız olsun hersey ftp den dırek lınk olucak

Adsız dedi ki...

grntbende o çizgi filmin hayranlrındandım şu anda 17 yaşındayım küçükken arkadaşlarımla bizim evde toplanııp izlerdik samimi bir şekilde söyleyebilirim ki çocukluğumdan kalan en güzel ve en saf hatıra bu çizgi film. en güzel anlarım o çizgi filmi izlediğim annlarımdı bende terry hayrranlarındanım şu anki çocuklara acıyyorum tıpkı birer robbot gibi büyüyorlar nerde bizim çocukluğumuzun çizgi filmleri nerde şimdiki saçma sapan çizgi filmler

Adsız dedi ki...

ah şu eski günlerrrr.candynin o aşkı vardı yaaaa teryy aşığım ona aşık eski günelre geri dönmek isterdim.aslında şarkısı ne anlamsız ve ne güzeldi demi? ''vataşivaaaa vataşivaaaa vataşivaaa candyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyiiiiiiiiiiii bu japon kız ne tatlı hele hele öpüşme sahneisine baaaakkksana sen kendinden geçmiş gabarık saçlarını arkaya atmışta helak olmuş zavallaıcık:) amannnn eski günler hele terrynin attan düşmesi ve yere çakılması o ayrı bi konu...

Adsız dedi ki...

o gözleri nasııııı maşalaaahhhhhhhhhh süper yeşil yeşil ben ona çok benziyorum ve herkes benzetiyooooo:)

Adsız dedi ki...

google ye eskı çizgi filmler yazdğımda aradığınız ısımde bır dosya bulunamadı yazısıyla karsılasacagımdan okadar emındım kı ama gercekten sok oldum ılk sırada da sızın stenız vardı hemen tıkladım ıyıkı de tıklamısım okadar duygulandım kı anlatamam acıkcası bıraz da kotu hossetım kendımı sankı buyumusde onları terketmısız gıbı geldı bana oysa onları seyrederken nasıl heycanlanırdık kendımızı onları yerıne koyardık oturdum stenın basına tum çizgı fılmlere baktım tum yorumları ınceledım ve hala buyumek ıstemeyen yuzlerce kısı oldugunu gorunce cok mutlu oldum bazı arkadaslar keske yenıden yayınlensa dıye yazmıslar bılmıyorum tabı ama yenıden seyretsem o zaman hıssetıgım seylerı hıssedermıyım bılmyorum cunku okdar cok sey degısmıs oluyo kı hayatımızda zaman degısmıs oluyo onları seyrettıgımız mekanlar degısmıs oluyo ve herseyden onemlısı bız artık yetışkın olmus oluyoruz mesela trt de gurultulu ormanın hayvanları adında bır cızgı fılm vardı kiş gecelerı kücücük evımızde sobanın basında onu seyrettıgımı dusunuyorum ama artık o evde oturmuyoruz butun cocuklugum o evde kaldı ve sımdı bu steye bakınca farkedıyorum kı kocaman olmusum bılıyorum cok uzun yazdım okuyan okurmusunuz bılmıyorum ama boyle bır ste hazırladıgınız ıcın sonsuz tesekkurler hatırlamak guzeldı

Adsız dedi ki...

Geçen yıl japonyadaydım melodiyi 60 yaşlarında bir kadına mırıldandım aaa sen bunu nerden biliyorsun dedi.. O kadar meşhur bir çizgi filmdiki...

aslıcan dedi ki...

yazılanlar cidden yalnızlık hissimi giderdi. demek ki Candy oldukça büyük bir kitleyi etkilemiş. ben senaryo ile ilglenen birisi olarak sonunu kendim yazdım. Candy ve Terry(aşkım:) evlenirler ve mutlulukla yaşarlar...

kendini Candy'le özdeşleştiren herkese: umarım Terry'nizi bulur bir ömür mutlu yaşarsınız:)

Adsız dedi ki...

hayatımın en masum zamanlarıydı şekerkız.Onun gıbı sevmek ayakta kalmak baglanmak gulmek eylenmek ıstedım onun gıbı ne sevdım ne sevenım oldu ama cok harıka bır konu harıka bır cızgı kahramanlardı onlar.Bulanet dunyada ne masum kalınınır ne de mutlu.Keske bastan sona bır fılm halınde verseler seyretsek cunku o bıle ınsanı cok mutlu edebılıyo.

Adsız dedi ki...

acaba trt çocuk ta yayınlarlar mı
sinema çok güzel olur ama nasıl yapsak sizce bizim elimizen ne gelir.ne yapabiliriz.ben trt ye mail attım.trt de yayın hakkı bitmiş o yüzden yayınlan mıyormuş.
ne yapalım sizce tekrar alamaz mı acaba yayın hakkını

Adsız dedi ki...

ya benim candy i izleye bilecegim bi site ismi verin ne olur 2 gündür arıyorum bulamadım yardımcı olursanız sevinirim....

Adsız dedi ki...

ya ben candyi hiç izlemedim, daha doğrusu ilk bir kaç bölümü izledim okadar. uzun zamandır arıyorum ve sonunda bu siteyi gördüm. nereden izleyebileğime dair bir fikri olan varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim. ben o dönem georgie diye bi çizgi filme takılmıştım onu izlerken candyi kaçırmışım:) dvd si yada cd si yok ben çok aradım hemde sadece ist.da falan değil türkiyede hiç bir şehirde yok!! ispanyolcasını buldum nette almanca yada ingilizcesini bulan varsa lütfen adresini versin çok merak ediyorum. iletişim için fatma.oztopcu@gmail.com

Adsız dedi ki...

şimdi bu derece güzel çizgi dizi kalmadı candıyı çok seviyordum hatta onun gibi elbiselerimin olmasını çok isterdım çocukken.bir çizgi diziyi birde sihirli kurdale çocuk olmak çok güzel.

Adsız dedi ki...

İzlemek isteyenler için youtube de fofiko1 isimli bir arkadaş japonca dublaj ingilizce altyazıyla upload ediyor(şuan 103 bölüm bitmiş durumda) bazı gelişmelerde olcak gibi (altyazı bulup türkçeleştirme gibi) ama eğer olursa ben zaten heryere yaymaya haber salmaya çalışıcam. Hayranları ve sevenler için çok güzel olur umarım.

Adsız dedi ki...

slm ben bu çizgi dizileri izlemek istiyorum kızımlaberaber
linkini bilen varsa mai,l atsın nolurrrr hayrunnisanur53@hotmail.com

pelincik dedi ki...

you tube ta seker kız candynın ıngılızce alt yazıları cıktı bu demek oluyokı rahatlıkla turkcesıde cıkabılır...
lütfen arkadaslar bırılerı el atsında bızde mutlu etsin....

Adsız dedi ki...

çocukluğumuzda sürekli izlerdik.acaba şuan her hangibir kanalda varmı?varsa da yayınlansın eski çizgi filmler muhteşemdi.candy şeker kız çok güzeldi.tekrar yayınlanmasını istiyoruz...

Adsız dedi ki...

Ben Candy ilk yayınlandığında çok küçüktüm hayal meyal hatırlıyorum, ama 2000de kalan d'de yayınlandığında hiç kaçırmadan seyrederdim, adeta bir tutku olmuştu benim için. Ama maalesef yarıda kesildi, sonra başka kanalda gördüm orada da yarıda kesildi. Sonra net sağolsun devamını hem manga olarak okudum hem de video paylaşım sitelerinde seyrettim.
Sonu hiç hoşuma gitmedi. Çünkü Terry ile kavuşmalarını ben de çok istiyordum. Dizinin yazarı böyle güzel bir aşk hikayesi yarattıktan sonra böyle bitirmemeliydi. Terry birçok genç kızın aşkıydı ben Terry'e aşık değildim ama onunla Candy arasındaki aşka aşıktım. Bunun bir insanın başına gelebilecek en güzel aşk hikayesi olduğunu düşünüyordum. Böyle bir aşk hikayesi eğer çocuklar için bir çizgi filmde yayılanıyorsa mutlu bitmelidir. Ki bunu izleyen çocukların bilinçaltlarında aşk ile ilgili mutlu pozitif bir fikir oluşsun, ne olursa olsun sevdiklerine kavuşabileceklerine inansınlar diye. Bir sürü Yeşilçam filmi niye mutlu sonla bitiyor sanıyorsunuz.

Adsız dedi ki...

Bu arada Candy ile ilgili blog postunda kullanılan o....pu kelimesinin silinmesini rica ediyorum.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar çok yakında youtube da ben ve arkadaşlarım Candy:'i ürkçe alt yazıyla yayınlayacağız. sabredin;)

bu arada Candy anthony ölünce Terry'e aşık olmuş, DALDAN DALA KONMAMIŞTIR! Terry ile de Susanna yüzünden evlenenmemişlerdir. Animeden sonra yazar 3 ciltlik bir kitap yayınlamış hikaye devam etmişama ucu açık bırakılmıştır.
Ve ayriyeten, Candy White Adley' e "O...pu" diyenin.....!!!

firtik dedi ki...

seker kiz kendi filmini nerde türkcesini indire bilmek icin bula bilirim lütfen aban yardimci bulunun simdiden tesekürler

Adsız dedi ki...

Nette direk ındırmek mumkun. Ben 1-100 arasını bulmus durumdayım. Ancak Türkçe dublajlısını ya da altyazılısını edınmek pek mumkun degil. Hatta ıngılizce altyazı+orjınal japonca dublaj bulmak bile kolay olmuyor

Adsız dedi ki...

full bölümlere aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.
1-115 bölüm japonca dublaj alt yazılar ayrı olarak veriliyor yani türkçe ye çevrilirse rahatlıkla izleyebilirsiniz.
http://www.divxlerim.com/showthread.php?t=218574
http://anime---no---sekai.blogspot.com/
http://www.animelistem.com

Adsız dedi ki...

bende uzuuuuuun yıllardan sonra tekrar ingilizce alt yazılı olarak izliyorum,candy'nin terry'nin peşine düştüğü bölümlerden itibaren...yaş 25 olmuş ama hala ilk izlediğim gibi izliyorum, ağlıyorum:( ve bende müziklerini istiyorum.candy ağlarken,terryi düşünürken arkada çalan piyanoyu ve dahasını nerden indirebilirim :(
eğer varsa ltfn asli.b22@hotmail.com

vodoobebek dedi ki...

evet ya müziklerini nerden bulabiliriz?keşke türkçe altyazılı dvdleri çıksa=)böyle gözleri ışıl ışıl parlardı ya..çok severdim bide Anthonynin annesi için gül bahçesi vardı yanlış hatırlamıyorsam.ordan candye gül verişti ben çok sevindirik olmuştum=)sıraya koyacak olursam candy sonra çakmaktaşlar jetgiller hitcliff pokemon mokemon derken kazık kadar oldum.şimdi çizgifilmlerin b.kunu çıkardılar yok o onun kafasını kesiyor yok makineler yakıp yıkıyor.eskisi gibi değil artık çizgifilmler.bir tek cedric var düzgün=)

vodoobebek dedi ki...

arese falan Takeo WATANABE yazıp aratırsanız candy nin müziklerini bulabilirsiniz.=)buldum

Adsız dedi ki...

lütfen candy nin sonuyla ilgili bir şeyler bulabilirseniz yazın.yada yayınlanan bölümlerini bulabileceğimiz siteleri söyleyin.şimdiden thanks.ve bu arada candy o..... diyen ağzının toplasın onun anlını karışlarım

Adsız dedi ki...

o candy e o......... diyenin ağzına sıçsınlar ya da bok doldursunlar ya da klozete kafasını batırsınlar bokların tadına baksın biraz anlasın ki sevilen bir çizgi film hakkında düzgün konuşşsun.bırak çizgi filmi adam gibi konuşmazsan ben sana öğretirim.bokunla oynaaaaaaaa..delirdim lan sen adam mısın alt üstü bir çizgi film allah ın cezası bokçu.sidiğinle danset

Adsız dedi ki...

şeker kız candy ile büyümek kadar güzel bişey olamaz ya.ingilizce derinde hep candyden öğrendiğim isimleri yazardım:)şu anda 24 yaşındayım ama hafızamda bu çizgidizi war.türkçe altyazılı bölümlerini bana gönderirseniz çok sevinirim.yardım edin:((((((((
esma-t-85@hotmail.com

Adsız dedi ki...

şeker kızın son bölümünü nerde nasıl seyredebiliriz bilen var mı yada bunun filmini yapsınlar bütün çizgi filmleri yaptılar

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar tüm bölümleri sadece kendi internet sitemizde yayınlayacağız.

http://www.sekerkizcandy.com

Bölümleri yayınlamak isteyen site sahipleri sitemizi kaynak göstererek yayınlayabilirler.

Siz de sitemizi ziyaret edip online ya da bilgisayarınıza indirerek seyredebilirsiniz...

kirazzade dedi ki...

Ayyy takip etmeyi çok istediğim ama bir türlü takip edemediğim için içimde ukde kalan bir çizgi filmdir...

NuNu dedi ki...

Sonunu izleyemesemde epey takip etmiştim ben bu çizgi filmi.Bir öpüşme sahnesi vardı hatta ilk defa bir çizgi dizide böyle bir sahne gördüğüm için çok şaşırmıştım o zamanlar tabi.Şimdi olsa yine izlerim.Benim için bir tutkudur o yıllar ve o çizgi filmler.Şimdi bu siteyi görünce bile içimi müthiş bir heyecan kapladı.Ben sadece kendimi sanırdım böyle geçmişi seven bu fimleri unutamayan ve yaşım 30 bile olsa hala pür dikkat izleyebilen.Ama yalnız olmadığıma çok sevindim.İçim burkuldu,duygulandım ne masum yıllarmış meğerse o yıllar.Sizede sonsuz teşekkürler bize bu bilgileri ve resimleri ulaştırdığınız için ve bilgi paylaşımı konusunda cimrilik etmeyip bu güzel arşivi paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.Benim için gerçektende önemliydi bunlar.Zaten anca bu platformda bu yazıları okuyup yorumları bırakanlar anlayabilirler beni çünkü kime bahsetsemsem ya anlamıyor,hatırlamıyor yada hatırlasalar bile ilgilenmiyorlar.''Başka işin mi?yok''bakışından sıkılmıştım artık.Tekrar tekrar teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

site sahibi.. Ne kadar terbiyesizce yorumlar yazmışsın..Bahsettiğin çizgi filmi herkes büyük bir keyfle izlerdi..Senin gibi rezil insanların var olduguna inan ki çok üzülüyorum...

Judy Abbott dedi ki...

eh, herkes istediğini yazmakta serbest. ben de senin gibi eğlenceden anlamayan insanlara üzülüyorum desem?? aman ne üzüleyim bana ne:))

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

25-30 yılı var: İlkokul sonda falan başlayıp birkaç yıl izlediğimi sanıyorum. Çünkü kimi ilkokuldan kimi ortaokuldan arkadaşlarımla muhabbetlerimiz gözümün önünde kısa kısa canlanıyor. Bütün kızlar Teruz Grençıstıra aşıktık. Bir de Candy'i evlat edinen ailenin akrabalarından olup da hep bizim kızın kötülüğüne uğraşan iki kardeş vardı: Lili ve adını hatırlamadığım erkek kardeşi. Antony'nin ikisi de birbirinden yakışıklı abileri vardı bir de. Biri mekaniğe, teknolojiye pekk meraklıydı. Tavanda örümcek adam gibi yürümeye yarar bir aygıt yapmıştı. Her türlü güç durumu kurtarır icadı olurdu. Diğer kardeş romantik falandı galiba. Candy'nin Rakunu hatırlanması gereken bir şeydi, rica ederim atlamayınız:) Candy'nin aynı gün bulunup Pony'nin evine terk edilen bir arkadaşı daha vardı; Sandy sanırım. galiba...Ya da Cally falan olacak adı. Daha hanım hanımcıktı. Romantik abiyle sevgili oldular.
İşte böyleeee. Sonra, hem de seneleeer sonra, izinli olduğum bir hafta fark ettim ki, bir kanalda bizim Şeker Kız! Aradan onca yıl geçmiş, anne olmuşum, oğlanı okula göndermişim, öğle yemeğine eve gelecek, işi gücü bırakıp eski dostumu izlemeye koyuldum:))) Şimdi olsa yine izlerim. Ama lütfen mesai saatlerime denk gelmesin. Zaten gündüz kuşağında çoluk çocuk böyle romantik, konulu çizgifilm falan izlemez artık. Vurdulu, kırdılı, uçtulu, kaçtılı, süpersonikli şeyler izliyorlar. E bir oğlan büyüttüm, oradan biliyorum. Çocuk bir sahnesini bile izlemedi, bu ikinci gösterimde. Gerçi biraz feminen bir çizgifilm. Bakın biryerlede yayınlanıyor da, bana haber vermiyorsanız allahınızdan bulun e mi?

Judy Abbott dedi ki...

valla ben görmedim epeydir televizyonda Candy'i:))