Pazartesi, Nisan 17, 2006

CİCİ KIZ GEORGIE

en sapık çizgi film georgie
TRT'nin sarışın kızlı çizgilerinden biriydi. Bunun da özellikle sapık bir öyküsü vardı. Avustralyalı bir çiftçi nehir kenarında ölmek üzere olan bir kadın buluyor ve kadının kızı Georgie'yi evlat ediniyordu. Gelgelelim adamın 2 oğlu birden kıza aşık oluyorlardı. Georgie büyüyüp serpilince böyle saçları gözlerinin üzerine düşen bir İngiliz Lordu'na aşık olmuş, Londra'ya kaçmıştı, tabii bunun peşinden giden abisi hapse düşmüştü. Bu çizgidizinin tarihe geçen sahnesinde Georgie nehre düşerek donma tehlikesi geçirince, abisi bunu çırılçıplak soyarak kendi de soyunup üzerine yatmış, ten ısısıyla onu hayata döndürmüştü. Dizinin sonunda kızımız zengin ama hastalıklı oğlanı bırakıp fakir ama taş gibi eski abi Abel ile mercimek fırında yapmış, bir oğlan bilem doğurmuştu, gördüğümüz ilk sevişen çizgi karakter bu Georgie idi.

97 yorum:

Adsız dedi ki...

bu çizgi filmdekiler onun üvey ağabeyiydi.annesi de 2 erkek çocuğunu georgie ye olan aşkını farketmiş engel olmaya çalışıyodu hatta.bu arada bu siteyi yeni buldum ve harika.Bana nostalji yaşattınız daha ne diyeyim.Elinize sağlık

Ozge dedi ki...

Candy taklidi gibi gelirdi o yüzden baştan önyargıyla yaklaşmıstım ama o donma sahnesinden sonra çocukluğuma damgasını vurmuştu. Ağzım açık izlediğimi hatırlıyorum. O yaştaki çocuklara böyle bir sahne izletilir mi ya?! Başka da bir sahnesini hatırlamıyorum!

Judy Abbott dedi ki...

bir diğer vurucu sahnede, Georgie İngiliz sevgilisinin peşinden oğlan kılığına girip İngiltere'ye giden bir gemiye binmiş, sonunda bir kaza ile cart diye gömleği yırtılınca göğüsleri ortaya çıkmış ve kız olduğu anlaşılmıştı, TRT ile yetişmekte olan bizleri şoke eden bir sahneydi b, gördüğümüz ilk çıplak anime kahraman Georgie'dir.

Adsız dedi ki...

ne çizgi filmdi
hatta çizgi film yerine şöyle demeli: resimlere dökülmüş ütopik pembe dizi

Adsız dedi ki...

özge arkadaşın dediği gibi bana da candy nin taklidi gibi gelirdi, biraz erotik olanı :D

Adsız dedi ki...

Ya bu donma olayı ve sonrasında yaşananları bi arkadaş bana anlatmıştı ama çizgifilmin adını Candy olarak söylemişti.Yıllar sonra bu gerçeği de öğrendim ya...

Adsız dedi ki...

ouuuwww tek hatırladığım çizgi film özellikle o donma sahnesinden sora seni aşkımla ısıtıcam diyen abi:) hatta bi kolu açıkta kalmıştıda kızın köpek yatmıştı üstüne:)

Adsız dedi ki...

Tam 3 kez tekrarlarını bile izlediğim tek çizgi filmdi.ben hep abel'in barda çalışan sevgilisine üzülürdüm.Nasıl savaşmıştı onun için.Birde diğer kardeş artur'u desteklerdim georgia'yı o kazansın isterdim.Mazlumdu çünkü .Çocukluk işte. Oysa Abel daha yakışıklıymış:)
Adını hatırlamadığım ingiliz asilzadesi ise yakışıklı ama ne fayda hastalıklı ve pısırık bi tipti:)

Adsız dedi ki...

ben georgie yi cok severek izledim hatta pc den ariyorum onu indirmek icin bana yardimci olan olursa sevinirim adressim roj_berfinhotmail.com ya da izleye bilirsem iyi olur

Unknown dedi ki...

ben de sadece yorumda anlatilanları hatirlayanlardanim.bir de anne arada sirada bu kiza evlatlik oldugunu belli eden seyler sölerdi de kiz da sasirir üzülürdü.

Adsız dedi ki...

Hayatımda izlediğim en iyi çizgi filmdi. Beni bu kadar etkileyen bir çizgi film daha olmadı. Sırf bu sebeple Candy'yi hiç sevmezdim. Candy bana daha çocuksu gelirdi. Zülüfleri gözünün önüne düşen asilzade yani Georgie'nin hastalıklı sevgilisinin adı Lowell'di. Ayrıca açılış videosunu da "youtube.com/watch?v=apJz4BUxA0k" adresinden izleyebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Georgie İngiliz sevgilisinin peşinden oğlan kılığına girip İngiltere'ye giden o gemiye bindiğinde küçük bir kız vardı gemide hatta gece georgie ile yatmak istemişti de küçük kızın babası kibarca "genç bayanlar erkeklerle aynı yatakta yatmazlar" uyarısında bulunmuştu .Bunun üzerine zavallı Georgie nin aklına küçükken iki ağabeyiyle birden aynı yatakta yattıkları gelmişti.

Adsız dedi ki...

hahahahahah

Adsız dedi ki...

yaw bu kdr sapık bi diziyi trt deil star werdi bence

Adsız dedi ki...

Ben de star gibi hatırlıyorum nedense yaaa..ama hiç kaçırmadan izlerdim bu çizgifilmi. O sahneyi ben de çok iyi hatırlıyorum, zaten o sahneden sonra daha da bağlanmıştım :) Çocukluk ya ne garibime gitmişti ama şimdiki çocuklara izletsek o kısmı bakmaya tenezzül bile etmezler. Onlar aştı olayı. Keşke herşey bizim küçüklüğümüzdeki gibi kalsaydı.

Adsız dedi ki...

gunlerdir aklıma takılmıştı bu. ama diziden sadece isim olarak abel kalmış, bulmam baya zor oldu o yüzden :) küçükken kendi kendime teybe kayıt yapardım, filmdeki butun seks sahnelerini anlatmışım kasette. hala çok net hatırlarım o sahneyi :D

Adsız dedi ki...

arkadaslar..! bu cizgi dizi mükemmeldi böyle bişeyi trtnin yayınlaması düşünülemez.kesinlikle eminim ki bu diziyi show tv yayınlamıstır hatta hergün 16,30da olurdu okuldan gelince izlerdim..of yaa..ama ben sonunu tam hatırlamıyorum georgia gercekten abela mı dönmüştü? arthur a da bir şeyler oluyordu son zamanlarda o da georgiayi aramaya gitmişti hapse filan düşmüştü bi kaza esiri hafızasını yitirmişti sanki..hatırlıyor musunuz?sevimli bir de koala vardı onu da unutmayalım :) o hayvan o cizgi diziyle ögrendim ben.

Adsız dedi ki...

bu kızcağızın bir de öz anadan kalma bileziği vardı ki son derece göz alıcıydı hatta sonradan bu kız lowellı buldugunda fakirlikten satmak zorunda kalmışlardı bileziği sonradan da georginin hiç tanımadıgı babası bileziği bir yerde görüp kızına kavusmustu...doğru mu?

OzlemPansiyon dedi ki...

ben lowell'in tek gozunun gorunmemesine takmistim. sari dalgali saclari her daim bir gozune duserdi. tum bolumler boyunca sadece bir kere acilir gibi oldu o bukle.

georgie ile lowell'in ilk opusmelerini de hatirliyorum (yoksa ruyamda mi olmustu bunlar:). georgie erkek kiliginda bir yarismaya katilir, en iyi bumerangi o atar. yarismanin galibi lowell'in aristokrat sevgilisini opecektir. yarismayi bir kiz kazaninca lowell odulu verir.

ergenlik bunalimlarimi neden atlatamadigimi simdi daha iyi anliyorum:)

inancyuce dedi ki...

Bazı bölümleri çok net hatırlıyorum hala. Candy kopyası diyenler yanılıyolar cunku bu cızgıfılm daha onceydi. Hatta seyrettigim ilk cizgifilmlerden biriydi. Hatta o eski versiyonundaki dublajda "corcia" deniyordu Georgie'ye. 5-6 yıl sonra yapılan seslendirmede ise "corci" olmustu. Bi bolumde Able okuldan birisiyle kapısıyodu. Doğanın o güzel yemyeşil dereli çiçekli falan ortamlarında Able diğer çocugun kafasına büyük bi taşla vuruyodu falan.. Cok dokunaklı sahneleri vardı. Bi bolumde de yaslı bi dede vardı Georgie'ye samandan şapka yapmayı öğretiyodu. Bunun eline bisuru kıymık batıyodu falan ama sonunda şapkayı bitirip annesine hediye ediyodu.

Adsız dedi ki...

BEN ANNEME SORDUM HİÇTE SAPIK DEYİLMİŞ YADA ANNEM ÖLE DİO GERÇEKTEN ÖLE BİŞİ OLDUMU YA

Adsız dedi ki...

valla ben bu çizgi dizide sapık bi yön görmedim ünkü sonuna kadar izlemedim anonimin dediği gibi bunu bulup indirebilmeme yardım ederseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

birde ay savaşçısı vardı o nuda bulursanız sevinirim adresime mail atabilirsiniz imkansiz73hotmail.om

Adsız dedi ki...

bileziği dereye düştüğünde abisinin onu kendi vücuduyla ısıtarak kurtarması sonra hasta olan zengin sevgilisi
keşke bir daha yayınlasalar

Adsız dedi ki...

evet evet ben de izledim bu çizgidiziyi ve cidden bilinaçtıma yerleşen sahneler var şok olmuştum çocukken bu sahneleri gördüğümde ve sanki bi tek ben keşfetmiştim bu çizgifilmi diye düşünüyodum meğer başka izleyenler de varmış:)) direk hentai tadındaymış şimdi düşününce anlıyorum.

Adsız dedi ki...

Site sahibinin icten ve eglenceli yorumu uzerine yapilan yorumlari okuyunca benimde bilincaltimda biryerlerde bu cizgi dizi ile ilgili bilgilerin oldugunu hayretle farkettim bu kadar yildan sonra bu guzel blog ile gecmisi yad etmemi sagladiginiz bravo, ayrica belirtmeden gecemeyecegim demek ki bu dizinin bende biraktigi etki bircok arkadasimizda da varmis ilginc. Ozellikle soyunup isitma sekansi ciddi ciddi kac yasina geldim hala o gun yasadigim soku unutamam ama guzel cizgi diziydi hakkini yememek lazim. tesekkurler :flowers:

Adsız dedi ki...

yok...bu trt'de yayınlanmıştı. gerçi şaşırmıyor da değilim buna ama gerçek bu. ha, show tv diyen arkadaş da yanılmıyor. orda da gördüm ama kısa sürdü.

gerçekten de bu üvey abilerin hatuna aşık olma durumları olmuştu. bu çizgi filmi bırakmama da bu olay sebep oldu zaten "yahu insan kardeşine aşık mı olurmuş...çok mantıksız" diye bıraktım. gerçekten aile halinde mutlu mesut yaşarken şimdi ne gereği var :))

Bara dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

önce show'da yayınlanmıştı ama orada sonuna kadar vermediler çizgi diziyi. sonra trt'de yayınlandı tabi ki sonuna kadar.Hey gidi günler okuldan koşa koşa eve gelirdim georgie'yi izleyeceğim diye küçük bi çizgi filmi izlemekten bile mutlu olurduk.Hakkını verelim güzel çizgi filmdi hatta şimdi filmini çeksinler epey bi entrikalı olur.

Adsız dedi ki...

çocukluğumuzun unutulmaz çizgi filmleri Georgie, Ay savaşçısı.Georgi de saçları yüzünü kapayan gözleri bile görünmeyen o çocuğa niye aşık olmuştu bi türlü anlam veremezdim.

Nowhere Man dedi ki...

Hiç unutmam üniversitede bi gece kızlarla odada geyik yaparken Georgia'ya kadar gelmiştik de herkes (ben dahil) Abel'a aşık olduğunu itiraf etmişti! Komikti vesselam :-)

wish dedi ki...

ben bu çizgi filmi başından sonuna kadar izlemiştim ve çocukluğumun ilk fanatik çizgi dizisiydi. georgie aslında çocuklara yönelik değilde yetişkinere yönelik bir cizgi diziymiş .tutku ve aşkın yogunlukla işlendiği bu dizide bir cocuk olarak etkileniyorsunuz tabi .aşk ve tutku daha o caglarda yasamadıgınız ama merak ettiğiniz bir duygu olarak bilinc altınıza saplanıyor.dizinin sonunda georgie gercek ailesini bulur .kolunda annesinden kalma b ilezigi vardır. lowell ile birlikte yasarken ona ilac almak icin satmak zorunda kaldır. ve o bilezik kendisini daha sonra babasına goturecek bir adamın eline gecer ve o kişi bilezigi gorur gormez hemen georgie ' yi aramaya baslar ve sonunda bulur.georgie bu sıralar askı lowell ile sefalet hayatı yasamaktadır.terzilik yaparak gecimlerini surdurmek ister ama asilzade lowell hem cok hastadır hem de bu zor hayata dayanamaz ve iki asık yollarını sonsuza kadar ayırır.daha sonra demın bahsettigim aile dostu adam georgie bulduktan sonra ona herseyi anlatır .aslında kendisi bir aristokrat kızıdır.baya da zengindir .georgie en nihayetin de gercek babası ile tanısır cok dokunaklı bir sahnedir. malesef gercek annesını hıc bır zaman goremez cunku o ölmüstür.babası onu eskiden yasadıkları eve götürür ve orada kendisini niye baska bir aileye verdigini anlatır.babasına kavusan georgıe'nın bir isi daha vardır.üvey kardeslerini bulmak ve onlar la tekar bir araya gelmek.ilk once abel 'i bulur sonra onla birlikte artur'u hapisten kacırırlar ,ve parcalanan aile tekrar birlesir.ücü birlikte evlerine donerler ve bir bakarlar abel ve artur 'un annesi ölmüstür. dizi bu sekilde bir sonuca varır .georgie lowell 'a geri dönmez. bu diziyi o kadar sevmiştim ki hep bir daha oynamasını isterdim. keske bir daha oynasa.

Adsız dedi ki...

benim hayatımın çizgi filmi..onu izlemek için okuldan koşa koşa gelirdim tekrar izlemek isterim..

Adsız dedi ki...

çocukluğumun platonik aşkı georgie(cici kız)en sevdiğim cizgi film. son bölümü 1984 yayınlanmıştı trt de sonra show da bi kanalda daha görmüştüm.hey gidi günler yaş 35 hala bekarız nerdesin georgie.

Adsız dedi ki...

kardeşlerimi postalayıp yalnız izlediğim çizgifilm :)

Adsız dedi ki...

yaa ben byılıyordum buna tekrar olsa tekrar seyrederim.

isimsiz dedi ki...

georgie, cici kiz adiyla trt de 1984 de, corci adiyla show tv de 1998 de yayinlanmistir. corcinin babasi avustralyaya gonderilen bir surgundur. filmden hatirladigim yazilanlara ilave olarak uvey baba dizinin ilk bolumlerinde bir kaza sonucu (suya dusen kizini kurtarmaya calisirken tasa carpip yaralanmisti galiba, daha sonra kan kaybindan oldu)olmustu. uvey annenin corciye kizginligi bu olumden sonra gittikce artmisti. bir de ailenin yakin dostu kevin amca vardi. efendi bir amcaydi. corciye gercek kizlari olmadigini uvey anne ilk soylemisti sanirim ve kiz evi terketmisti. corci dizinin sonunda iki uvey agabeyle avustralyaya geri donmustu.
cizgi filmin muzigi cok dokunakliydi sirf muzigini dinlemek icin bir daha izlemek isterim

Adsız dedi ki...

nasıl olup da bu diziyi takip edebilmişim hala şaşıyorum kendime.
ne zaman arkadaş muhbbetlerinde şeker kız candy adı geçse corci vardı bi de corci corciyi bilir misiniz diyerekten atılıyorum bi de ortaya. corcinin arstokrat gennci, abinin corciyi takibi bağlamıştı beni malum donma çözülme sahnesi göktaşı etkisi yaratmış ahenkle sonraki bölümşeri izlemey koyulmuş derken diziye abone olmuştum. ulan bu ds çizgi film transformers da.. vay be

Adsız dedi ki...

artık neden o çocuklugumuzun sevimli yüzlerini göremiyoruz onları tekrar ekranlara dönmesini ve bize yaşattıgı güzel duyguları hayalleri çocullarımızın yaşamasını isterdin

Adsız dedi ki...

Allah kahretmesin,georgie içinde üzülürdük.Bir nesil helak oldu böyle ağlaya ağlaya...Sonunda ne oldu? Hangi ağabayiyle evlendi?Erotism diyen arkadaşlar haklısınız hani bizim zaman için bu bile fazlaymış ama yerinde kararınca ve çok çocukça yaşandığı için bizde seyrederdik.Öptü iyi oldu...İtiraf edin artık.Şimdi ki çocuklar bu dizilere bakmazlar bile.

Adsız dedi ki...

VİŞ NE cızgı filmış ama bende candy cıyım onun için bu cızgı dızıyı pek izlemedım ama o malum sahneyı ben bile hatırlıyorum :D

Adsız dedi ki...

valla benimde aklımda kalan sadece o önemli sahneydi... düşünsenize çocuk kafamızla ne kadar etkileyici bir sahneydi. galiba o dönemin çocuklarının en unutamadığı çizgi filim bu olsa gerek...:))))))

Adsız dedi ki...

slm bende georgie cizgi filmini izledim cok ta guzel bir animeydi eger elinde olan varsa seed yapabilirmi. turkce veya fransizca olabilir.simdiden herkese tesekkur ederim

Adsız dedi ki...

corciyi 1998 de show tvde yayınlanırken izliyodum.saat tam 16:30 da:) valla o ısıtma sahnesi bende gayet net hatırlıyorum;ben o sahneyi izlerken sadece sevginin sıcaklığını görmüştüm:)

Adsız dedi ki...

ya ben kesinlikle yaşıtlarıma göre fazlasıyla eskiyi hatırlayan ve acayip seven biriym . bu çizgi filmi çok iyii hatırlıyorum ve acayip etkisndeydim.bi sahnesi vardıı yaa dere kenarında çocukla sevişiyomuydu neydii.yanii şimdi düşünüyomda eskiler bi başkydı yaa.ve ayrıca neden şuanki kanllarda gösterimde değilm şaşıyorumm. keşke çıksa tekrar

Adsız dedi ki...

bende çok etkilemiştim bu çizgiden.özelliklede jenerik müzikleri çok etkileyiciydi.abel ve arthurun annelerinin öldüğü sahne acıklıydı her ne kadar son zamanlarda oğullarının durumundan endişe duyup georgia yı istemesede.keşke yeniden yayınlansa..

Adsız dedi ki...

yaa niye vermiyolar bu çizgi filmi yeniden!!!!!! ''georgie erkek kiliginda bir yarismaya katilir, en iyi bumerangi o atar. yarismanin galibi lowell'in aristokrat sevgilisini opecektir. yarismayi bir kiz kazaninca lowell odulu verir''. bu sahneyi ben d hatrlıyorum ama bundan sonrasını pek hatrlayamadım.ben bunu show tv de izlemiştim.bi sahnesi vardı orda çok üzülmüştm : georgie abele yemek götürmeye gidiyodu neşeyle sonra bi kız vardı abeli seven (siyah saçlı güzel bişeydi:) ) o kız öpüyordu abeli.georgie onu görüp ağlayarak gitmişti:(( ahh ne üzülmüştüm o zaman:(( daha ne sahneler var unutamadığım... saçma sapan çizgifilmler var şimdi.. bunu verseler ya onların yerine.

ya bi de bu çizgifilmi nerden izleyebilirim?? bilenler varsa lady-_-pink@hotmail.com dan bana ulaşsınlar ltfn..

Adsız dedi ki...

yaa niye vermiyolar bu çizgi filmi yeniden!!!!!! ''georgie erkek kiliginda bir yarismaya katilir, en iyi bumerangi o atar. yarismanin galibi lowell'in aristokrat sevgilisini opecektir. yarismayi bir kiz kazaninca lowell odulu verir''. bu sahneyi ben d hatrlıyorum ama bundan sonrasını pek hatrlayamadım.ben bunu show tv de izlemiştim.bi sahnesi vardı orda çok üzülmüştm : georgie abele yemek götürmeye gidiyodu neşeyle sonra bi kız vardı abeli seven (siyah saçlı güzel bişeydi:) ) o kız öpüyordu abeli.georgie onu görüp ağlayarak gitmişti:(( ahh ne üzülmüştüm o zaman:(( daha ne sahneler var unutamadığım... saçma sapan çizgifilmler var şimdi.. bunu verseler ya onların yerine.

ya bi de bu çizgifilmi nerden izleyebilirim?? bilenler varsa lady-_-pink@hotmail.com dan bana ulaşsınlar ltfn..

Adsız dedi ki...

Bu çizgi film,benim küçüklüğümün en unutulmaz filmidir ama ben hiç donma sahnesini felan hatırlamıyorum...düşüncelerini yazan arkadaş için bu çizgi film pek önem arz etmese gerek.Çünkü baya insafsızca ve biran önce ödevinin bitnesini isteyen bir öğrenci gibi baştan savma yazmış...inanın anlattığından daha güzeldi.............

Adsız dedi ki...

En erotik çizgi filmdiii:))Hatta o zamanlar gündüz filmleri bile bu kadar değildi

Adsız dedi ki...

35 yaşındayım ve hala cizgi film tutkunuyumdur.yorumlarınızı okudum,bütün sahneleri çok iyi hatırlıyorum ama ben bu abel den olan oğlan coçuğunu hatırlamadım neden se.cici kızın asil sevgiliyi asil kıza bıraktığı ve üç kardeşin kardeş kardeş evlerine döndüğüydü.

Adsız dedi ki...

bende biliyorum o çizgi diziyi sonra özel bir kanalda yayınlandı yıllar sonra. Georgia ve Aybel hiç beraber olmadılar.. böyle bişey yok sapık çizgi film demeyin.

Adsız dedi ki...

Georgie nin meşhur ısınma sahnesi
http://www.youtube.com/watch?v=5RHQzFXKJ3Y
onlar ısındı biz alev aldık ekranın karşısında...

Zeynep dedi ki...

Georgie nin üvey abisine aşıktım :) o nasıl yakışıklı bir çizgi karakterdir öyle:)

Adsız dedi ki...

bu çizgi film bizim çocukluğumuzu yedi. senelerce bu çizgi filmi hayal ettiğimi düşünmüştüm. böyle sapık sahnelerle dolu bir çizgi filmin çekilmemesi gerektiğini çocuk aklımla da olsa kavramış olsam gerek. o çizgi film ancak yetişkin çizgi filmi olabilirdi, çocuk yayınları saatinde gösterime soktukları için trt'yi gerçekten tebrik ediyorum.

Adsız dedi ki...

georgia yı show tv daha sonra trt 2 de izledim sonunu iki kere izledim ve çok iyi hatırlıyorum georgie hasta sarı oglanı sırf tedavi edilsin diye bırakıp iki abisiyle avustralya ya geri dönüyordu buradaki yazılı son farklı iki versiyonumu var bunun! ayrıca japonyadaki çizgi romanında eybil (orjinali nasıl yazılır bilmiyorum)şuçsuz yere hapse atılıyor ve idam ediliyor bu arada georgia ile birlikte oluyor ve kız hamile kalıyor en sonunda ise avustralya da arthur ve oğlu ile yaşıyor şeker kız candy nin yaratıcısı tarafından yapıldı georgie ilke86

kırmızı dedi ki...

bende sevmiştim o diziyive o küçük ucubeyi.ve favorim abeldi.sonunu bilmiyordum burdan okudum ii oldu.bu arada show tv yayınlamışyı onu trtyi bilmiyorum.fakat simdilerde sapık ve karizmatik adam bence yakuşiçi tenzen sama.abel öldü yaşasın tenzen sama.ben ce her anime güzeli tenzenin ağına düşmeli:)))))))))))

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba

Gerçekten bu siteyi hazırlayanlara çok teşekkür ederim.Çok güzel günlere götürdü beni.Bir çizgi filmi aramak için girdim siteye ama o kadar çok şeyi hatırlattıki bana.Bende gorgıe yı kaçırmadan izlerdim. Akşam üstü yayınlandığı zamanlarda film bitmeden kalkmazdım.Bunun dışında izlediğim ve adını hatırlayamadığım bir çizgi film daha var.
Ben cüce insanların yaşadığı ve kırmızı konik şeklinde şapkalar takan ve burunlarını sürterek selamlaşmaların olduğu bir çizgi film arıyorum. Bu çizgi filmde 2 tane de dev kardeş yaşıyordu.Böyle bir çizgi filmi hatırlayan varsa lütfen yazsın.

Adsız dedi ki...

çok güzel bir site olmuş öncelikle hazırlayan arkadaşlara teşekkür ederi. yaş 32 ama sitedeki çizgifilmler tekrara yayımlansa düşünmeden izlerim.yorumlara bakınca her sahne gözümde canlandı.ben de sonunu izleyemeyenlerdenim.acaba tekrar yayınlnabilir mi.:)

Adsız dedi ki...

ben bu georgie yi hiç kaçırmazdım ama öle sapık falan gelmemişti ki ben ortaokulda falandım sanırım o dönemde okuldan tam o saatte çıkıp servisten iner inmez tv.yi açıodum. saat 4te falan oynuodu show tv.de ama ben georgiyi izlerken candyi kaçırmışım ona çok üzüldüm. ben de sonunu hatırlamıom en son gemi bölümlerini hatırlıom. devamını nerden izleyebileceğimi bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

mine dedi ki...

bu siteyi bulduğuma çok sevindim yaş 35 ama hala yayınlansa aynı keyfle izlerim bu çizgi diziyi ha bide şeker kız candy vardı.Aaah gençliğim ah :))Acaba bunların tekrar yayınlanması mümkünmü?

Pınar Sönmez dedi ki...

En sevdiğim çizgi filmdi. Haftada bir yayınlanırdı ve merakla beklerdim. Müziği de çok güzeldi. Çizgi film denilince bu gelir aklıma, o derece...

Adsız dedi ki...

ya nası sevindim bu linki görünce:)) aylardır bu cizgi filmin ismini arıyodum, sonunda buldum yaaa:))))))))

Adsız dedi ki...

bu çizgi filmleri izleyebilcem bir link varmı varsa yazın lutfen hayrunnisanur53@hotmail.com

Adsız dedi ki...

valla yaaa benimde aklımda sadece osahneler kalmış! bence çok sakıncali bi çizgi film! çocukların ruh sağlığnı olumsuz etkileyen bölümleri çok fazla

Adsız dedi ki...

nasıl izleyebilirim tekrar bana yardımcı olur musunuz bi site adresi falan?

Adsız dedi ki...

YA ARKADAŞLAR MÜMKÜNSE CD Sİ FİLAN VARMI YADA HANĞİ SİTEDEN TEKRAR İZLEYEBİLİRİM
AYLARDIR ARIYORUM ULAŞAMIYORUM
MÜMKÜNSE TEKRAR İZLEMEK İÇİN NE YAPABİLİRİM

Adsız dedi ki...

bence süper bi filmi bende tekrarını izledim defalarca cinselliğin ayıp gibi algılandığı toplumumuza iyi bir örnek olmuştu ana babadan öğrenemeyen çocuk corciyi bari izlerdi yazık oldu kaldırdılar

Adsız dedi ki...

çok güzel sürükliyici bi çizgi filmdi bunun sonunu izleyememiştim

Adsız dedi ki...

benim de herkes gibi çocukluğumda aklımdan çıkmayan bir çizgi film..hatta öyle ki cici kız şeker kız çiçek kız...hepsi birbirinin içine girmişti....asil çocuk lovell ın saçları ise biz kızlar arasında çok beğenilirdi.hatta saçlarını öyle kestiren erkekler pek bir beğeilirdi.
ne acayipmiş bizim çocukluğumuz yaaa...bir televizyon dolabımız vardı annemler kilitli tutardı onu:)) ctesi günleri kara şimşek oynadığında sokakta tek bir çocuk kalmazdı...sonra pazarları uçan kaz ı beklerdik...o işitme engelliler haber bülteni bitmezdi bir türlü ..sonra pazar sineması.neyse bunlar başka bir konunun yazısı heheh...bu arada çocuklarımız maalesef sokakta oynamanın zevkini yaşayamıyorlar.varsa yoksa tv bilgisayar.

mayıs77 dedi ki...

hayatım da izlediğim en güzel çizgi filimdi.....!!!! dvd sini arıyorum ama bulamıyorum..bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinrimm...piyasadaki birçok diziden daha güzel bir konusu vardı...teletabisler nedir biri bana açıklasın:)))))))))))

Adsız dedi ki...

Georgıe'nın orjinal dilı ve ıngılızce altyazılı versıyonu yok ne yazıkki Ispanyolca bır versıyonu var sadece su an nette. Orjınal muzık albumunu bulabıldım sadece.

serol dedi ki...

merhaba. Ben bir çizgi film hatırlıyorum ama bumuydu emin değilim? Anlattığınız bu ısınma sahnesini hatırlıyorum. ama dizinin ismi dağ gülü değilmiydi? çokda güzel bir müziği vardı? rosen.... diye brişeydi . br kont vadı ona aşık olan. leonardo diyemi bir piyanist vardı şarkılarıyla mest olduğum. kont ve piyanistte ona aşıktı. bu arada ben ismini hep judy diye bliyordum. trt de judy ve uzunbacaktan önce yayınlanmıştı. bu aynı çizgi filmmi? cevap yazarsanız sevinirim...

Adsız dedi ki...

BEN DAHA GEÇEN HAFTA ARKADAŞIMA EN ÇOK SEVDİĞİM ÇİZGİ FİLM Georgie DEMİŞTİM.GERÇEKTEN OKUDUĞUMDA ÇOCUKLUĞUM GELDİ AKLIMA.SÜPER BİR ÇİZGİ FİLMDİ.

Adsız dedi ki...

merhaba,
Su anda Hollandada saat 22.54 ve ben buyuk bir saskinlikla yazdiklarinizi okuyorum.Senelerdir bu cizgi film ile ilgili bilgileri ariyorum ve bir saat once tekrar aklima dustu kalkip bilgisayarin basina gectim. Ne goreyim yalniz degilim!! bende bir ben zannediyordum cocuklugunda Georgie hastaligi geciren haha
O zamanlar TR de yasiyordum ve zannedersem 8 veya 9 yaslarindaydim ve kesin biliyorum TRT zamaninda yayinlandi cunki baska TV kanali yoktu.

Adsız dedi ki...

Isteyenler 'Lady Georgie Series' adi altinda google da bircok info bulabilir ama bende hala filmi tamami ile bulmus degilim. Size bol sans!

Adsız dedi ki...

çok geç farketmiştim bu çizgifilmi.sabahları çok erken oynatırlardı bende sabahçıydım ve doğru dürüst sonuna kadar izleyemez,sinir olurdum.herkes gibi benimde o sahneler aklımda:)geçen gün arkadaşlara bahsettim kimse bilmiyo hayret bişi:)herhalde bir tek ben seyrettim diye düşünürken sizi buldum.hala aklıma gelir ve şaşırırım nasıl izin verildi böyle bi çizgi filme.o zamanlar gözlerim fal taşı gibi açılmıştı bi tuhaf olmuştum izlediğimde:) ama çook güzeldi.şimdi yayınlasalar etrafa aldırmadan izlicem yine:)

Adsız dedi ki...

annem marimar ı ben cocia yı izlerdik.. ne günlerdi. pembe dizi gibi çizgi filmdi:) ama güzeldi candy e rakipti:D benim aklımda da erkek kılığında dolaştığı sahneler kalmış corcainın. yapmıyolar böyle güzel çizgi filmler artık:(

zilan dedi ki...

said arkadaşım senin söylediğin o cüce çizgifilmini hatırlıyorum adı MONÇİÇİLERDİ

IŞIL dedi ki...

bu çizgi filmin hastasıydım yaz döneminde denk gelmişti.annemde benşe birlikte izlerdi hergün.abela resmen aşık olmuştum hareketleri sewgisi beni etkiliyordu.hayalimdeki erkekti hep o.arthur da çok sewiyordu ama ben abel la olmasını istedim hep.çok ağladığım sahneler oldu.keşke bende o yeşillik küçük evde yaşasaydım dedim hep:)koalayı ilk orda gördüm çok şekerdi.okullar açılınca sonunu izleyememiştim ama yazılanları okudum öğrendim.istediğim gibi bitmiş.hep bekledim ama yayınlamadılar:(

Adsız dedi ki...

en kısa zamanda tekrar başlasın corcia ben internette bulamıyorum trt 1 tekrar yayınlansın

Adsız dedi ki...

aradığın burunlarını sürten o cücelerin çizgi filminin adı "the world david the gnome"

Adsız dedi ki...

saçmalamışlar böyle değildi uydurup yukarıya yazmışlar buna ancak iftira denir.

fatma dedi ki...

arkadaşlar ben yıllardır bu diziyi arıyorum nereden izleyebilirim yardımcı olurmusunuz_?

Judy Abbott dedi ki...

fatma, belki youtube'da vardır?

Adsız dedi ki...

Bunu bulmam gerek sürekli arıyorum ama bulamadım henüz. Önce trt de yaınlanmıstı ve uzun sürmüştü ama ben showdakini hatırlıyorum kısa sürmüştü devamını hatırlayamıyorum yani sonunu falan. Cidden şu beni çok etkilemişti bu anime de diger gizgilerdeki genellikler gibi sac şekilleri fix, giydikleri sabit seyler degildi. Baya yüz hatları,kişilikler, giysiler, saç şekilleri vs. her şey değişiyordu ve çok özenilmişti çünkü hakikaten baya eski olan bu dizi ilkleri ortaya koydu.

Adsız dedi ki...

ah ah ne çizgi filmdi ama ya
fotolarını bulayım derken bu siteyi buldum çok güzel olmuş herkesin eline yüreğine sağlık bende tek hayranı ben olduğumu sanıyordum
liseye gidiyordum o sıra yayınlamışlardı şimdi 25 yaşıma geldim öyle dizi bile çıkmadı bir daha hem trt de hemde show tv de yayınlandı 2 sonu olduğunu duymuştum ama izleyemedim sonunu saati değişmişti hatta defne joy'un sunduğu bi çocuk programında gösterilmişti bir ara o söylemişti 2 sonu olduğunu. babam esmer oğlan için büyük abisiydi sanırım kötü rolde derdi nie izliyorsun bunu hele o ısınma sahnesinden sonra :)) üvey babanın ölümü georgie'nin yüzünden olmuştu üvey annenin tepkisi ii ce artmıştı.akıntıya kapılan kayık içindeki georgie'yi kurtarmak için midesine kayık çarpmıştı iç kanamadan ölmüştü.ondan sonra felaketler arkalarını bırakmamıştı :(((trt ye baskı mı yapsak ne tekrar yayınlasınlar :))) hoş ben çocukken aramıştım Okyanuz Kızı die bi dizi vardı aranızda bilen var mı bilmiyorum ilginç bi diziydi onun yayın saatini değiştirsinler die değiştiremeyiz demişlerdi neden demiştim değiştiremeyizde ondan:(( die ters bir tepki almıştım bütün hayallerim suya düşmüştü
ay savaşçısı, parisli isabell konuları olan çizgi filmlerdi trt yayınlarından 98li yıllar...

Adsız dedi ki...

ayrıca oğlanlar üvey olduğunu bilio georgie'nin o yüzden aşık oluyurlar ama georgie'nin haberi olmadığı için kardeşi olarak görüyor ve ilk gördüğü erkek lowell olduğu için ona aşık oluo:)) hatta onunla ilk karşılaşma sahneleride çok komik lovell gelio kasabaya bi gösteri gibi bişey vardı erkek kardeşlerden biri georgie'yi omzuna alıyor öyle görüp aşık oluyor:)))sonra piknik yapıyorlar lovell'la annesinin yeni diktiği elbiseyi giyiyor derin göğüs dekolteli çimenlere uzanınca ii.ce açılıo lovell'la utançlarından kırmızı suratları olmuştu:)))

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bu cizgi filmi nasıl seyredebilirim neten yada nasıl indirebilirim yardımcı olursanız sevinirm. melek_loveyou@hot

Adsız dedi ki...

Bu çizgi filmi bilen bu kadar insana rastlamak beni ne kadar mutlu etti. Yııllar sonra tekrar rastlamış gibiyim çocuıkluk arkadaşıma. ben nerde yayınlandığını hatırlamıyorum ama o bumerang sahnesini babasının ölümünü, lovella yaşadıklarını, koalasını, kardeşlerinin onu sevdiğini, annnesininse nefret ettiğini, bileziğini... bu gibi detayları hatırlıyorum da sonu yok... you tube bir kaç sahnesi var sanırım, tamamını bulmak rüya... şeker kız candy ye tercih ettiğim bir çizgi filmdi ayrıca.

Adsız dedi ki...

YA BEN BU ÇİZDİ FİLMİ NERDE BULABİLİRİM İZLEMEYİ ÇOK İSTİYORUM AMA BULAMIYORUM:((((

Adsız dedi ki...

çocukluğumun en beğenerek izlediğim çizgi filmi georgeaydı düyebilirim.deli gibi tek sahnesini bile kaçırmadan izlerdim.yorumları okudum herkesin aklında o ısınma sahnesi kalmış bende de durum farklı değil.en son 1997 senesinde star da çıkmıştı hatta o sıralar 17 ağustos depmemi olmuştu babam çizgi film izlememe izin vermiyor haberleri izliyordu çocuk aklımla bende izleyemediğim için ne çok üzülüyordum.corcinin gerçek ailesi öyle hatırlıyorum babası sürgün kaçmak için yola çıkmışlar peşlerinden takip eden adamlar vardı babası yakalanacaklarını anlayınca karısını kızını alarak ondan ayrılması için ikna etmiş yola yalnız devam etmişti.annesi ormanda fırtınada üzerine ağaç yıkılınca sıkışıp kalmış işte tam bu sırada corciye babalık edecek olan oduncu karşılarına çıkmıştı.annesini kurtarmaya çalışmışsada başaramamış kadın ölünce kızı alıp evine dönmek zorunda kalmıştı.bu arada annesi kolundan bileziğini çıkarıp adama uzatmıştı bunu kızıma verin diye.son sahneside üç kardeş gemi yolculunda evlerine dönerken görüntülenmiş ve ordada bitmişti.hala unutmamışım çoğu sahnesi aklımda yine olsa eminim ki oturur hiç sıkılmadan tekrar izlerim şimdiki çizgi filmler iğrenç vurdulu kırdılı ama corci çok farklıydı..

Adsız dedi ki...

ingilizce dışındaki dillere çevrildiği için türk insanının ulaşması zor şu sırada. ingilizce bilenlere iyi bi haberim var, http://nightvision-web.org/ sitesinde belli zaman aralıklarıyla georgieyi ingilizce altyazılı gömülü olarak yayınlıyolar. 20. bölüme kadar gelmişler.

Adsız dedi ki...

MERHABA ARKADASLAR BEN DE SIZIN GIBI BU CIZGI DIZININ BUYUK HAYRANIYIM.COCUKLUGUMUN EN ANLAMLI ANILARI BU DIZIYLE BAGLI.BEN DE BU DIZININ HAYRANININ YALNIZ BEN OLDUGUMU DUSUNUYORDUM.NE GUZEL KI YALNIZ DEYILIM.EYER BU DIZIYI IZLEMENIN BIR YOLU VARSA LUTFEN BIZI BILGILENDIRIN.TESEKKURLER. BAKUDEN AZERBEYCANDAN HERKESE SELAMLAR

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Hatırlıyorum. Anne biraz nemruttu. Uzun boylu, siyah melon şapkalı babaları vardı. Sonlara doğru öldü galiba. Anne kızdan bildi ölümü. Belki nehre düşme hikayesiyle de ilgiliydi, hatırlayamıyorum. Kız evden kaçmasınmış da ne yapsınmış değil mi?

Judy Abbott dedi ki...

evet anne kıza eziyet ederdi, sonra o da rahmetli oldu, kız da abileriyle kardeş kardeş yaşamaya karar vermişti

Türbilans dedi ki...

E arkadaşlar hatırlayın ilk anime deildi Cici Kız :) Voltran die bir çizgi film daha vardı..Ne alaka diyenler olabilir. Konfederasyonun kulaklarında yüzgeç olan uzaylı düşmanı havuz başında şarabını yudumlayıp keyif yaparken kızlar çırılçıplak havuza atlayıp yüzmeye başladılar..daha ne olsun...