Cumartesi, Nisan 22, 2006

BRAVESTARR


Gelecekte, uzayda geçen western çizgi filmlerden biri Bravestarr'dı. Kahramanımız bir Amerikan yerlisiydi. Bunun en önemli özelliği başı sıkıştığında "ayıınıın gücüüü, pumanın hızııı, atın bilmemnesiii" diye bağırıp gaza gelmesi ve bu hayvanların özelliklerine sahip olarak coşmasıydı. Kahramanımız gezegenindeki acayip bir minerali kötülere karşı koruyor ve her bölümün sonunda bize bu bölümden çıkarmamız gereken dersi anlatıyordu. Salağız ya biz anlamayız.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu amcam süperdi atı da düldül gibi konuşur yorum yapar sırtında taşımaktan hoşlanmazdı. Bide atın roket atar gibi bi silahı vardı. tek kelimeyle süper. siteyi hazırlayana teşekkürler.

Adsız dedi ki...

aynen,katılıyom arkadaşa çok güzel bi site olmuş ellerine sağlık.bu çizgi filmin son bölümlerine olsa gerek artık şeytan gibi bi yaratık çıkmıştı.onu bile malup etmişti..

Adsız dedi ki...

Bu çizgi filmde at acayip karizmaydı. severek izlerdiğim çizgi filmler arasında idi.

Adsız dedi ki...

sene 1989! O zamanlar video kaset kiralanırdı! Şimdiki vcd ler gibi..Ulen yaşlanmışız.Neyse daha 6 yaşındayım, annem bana video kaset almıştı.İşte bu çizgi filmle tanışmam böyle olmuştu.Kahramanımız pumanın hızı,ayını gücü,kartalın gözü deyip mistik güçlere bürünüyordu. Bide atı vardı insan tarzı çizilmiş..İzlediğim videoda kahramanızın maceralarının ilk bölümüydü, at adamla nasıl tanıştıkları ve kendi güçlerini keşvedişini anlatıyorddu.
richter

elmagnifico dedi ki...

hemen üstteki yorum sayesinde hatırladığım çizgifilm, trt bir aralar çocuk kanalıymış demek ki. şimdi hangi hükümet başa geçerse propaganda aleti olarak kullanılıyor, neyse konuyu dağıtmayayım...

Adsız dedi ki...

video kasedi hala var :) severek izlerdim kendisini... Hey gidi hey hey...

Adsız dedi ki...

"ayıınıın gücüüü, pumanın hızııı, atın bilmemnesiii"
ilk ikisi tuttu üçüncüsü kartalın gözü olacak :)
gercekten dönemin en güzel çizgi filmlerinden biriydi....

Unknown dedi ki...

ayının gücü
pumanın hızı
kartalın gözü
kurdun kulağı
bi de kahramınızın atının ayakları at halindeyken toynaktı.İnsan moduna geçince ön ayakları insan elleri gibi olurdu

Adsız dedi ki...

cok sevmememe ragmen pek cok bolumunu zlemisimdir.Baslangictaki muzigi guzeldi 93 civari bir yilda yayinlanmisti sanirim Lisedeydim.

Adsız dedi ki...

yaw ayını güçünü pumanın hızını anladımda atın bilmemnesi ne yaw atın bilmemnesin nerde kullanıyordu ben o bölümü de izlemedim :)))

Unknown dedi ki...

atın neyi :D

Judy Abbott dedi ki...

aman ne bileyim atın neresi, söyletmeyin beni şimdi:))

Syrano dedi ki...

Ben bu çizgifilme bayılırdım. Dört bölümlük iki vhs kaseti var bende ama malesef izleyemiyorum :)

Steampunk kavramına giriş niteliğinde bir çizgifilmdi. Buhar gücüyle çalışan televizyonlar, dürbünlü gözlükler, ahşap şok tabancaları...

Bir de bunların kötü adamı vardı, bıyıkları burnundan çıkıyor gibi birşeydi. Kafataslı bir chopperi vardı, bazen devekuşu gibi koşuyordu, bazen ayaklarını toplayıp kanata dönüştürüyor ve uçuyordu.

Bir de şaman vardı. Bravestarr'ın geçmişiyle ilgili bilgiler verirdi falan...

Neden büyüyoruz biz ya, neden zaman geçiyor. Hadi tamam zaman geçsin geçmesine de neden o kalitede işler çıkmıyor artık şimdi :(

rock lee dedi ki...

bunun atı da ayağa kalkıp eline pompalı tüfek gibi bişey alırdı haha