Pazartesi, Nisan 17, 2006

ALİS HARİKALAR DİYARINDA

alis, alis in wonderland diye bi şarkısı vardı
Bu da klasik öykünün güzel bir uyarlamasıydı, tavşanın peşinden koşan Alis acayip bir memlekete geliyor, türlü türlü maceralar yaşıyordu. Renkli, eğlenceli, çerez niyetine bir çizgi diziydi.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunu yazan yazarın mantar alıp uçup yazdığı söyleniyor, haklı galiba lan.

Adsız dedi ki...

Alice te filmde mantar ve türevi şeyler yiyordu ;sonra enteresan halüsülasyonlar görüyordu. Ancak alice in yazarı Lewis Carroll'dır ve 1832-1898 yılları arasında yaşamıştır ve herhangi bir drug kullandığına dair hiçbir kanıt yoktur. Ancak bu animasyonu yapan Disney'deki kreatörler kullanmışmıdır onu bilemem.

Adsız dedi ki...

lewis carroll asLInda gercek bir isim degil yazarIn takma adidir. yazar bu hikayeyi kucuk kIzIna anlatmak icin yazmi$tir ve bir matematikcidir.

Adsız dedi ki...

matematikçiyse abi zaten uçmuştur mantara gerek yok ama vardır bişiler :D

Zeynep dedi ki...

ben aynı bu versiyonun ed2k linkini arıyorum. deliyorum yıllardır. ne indirdiysem başka versiyon çıktı. bilen varsa allah aşkına: morgymorgy@gmail.com

Adsız dedi ki...

yazarken veya değil yazarın herhangi bir şekilde (büyük olasılık mantarla) uçtuğu apaçık ortada. çünkü herhangi bir uyarıcıdan haberdar olmayan birinin bu kadar tesadüfen yazmış olması imkansız. öyküyü uçarken yazdığını sanmıyorum çünkü düşünceleri kovalamak o anda cidden zordur. siz yazdıkça görüntüler sürekli değişir ve yakalayamazsınız. belki küçük kızına uçarken anlatmıştır ve bu sırada güzel öyküler çıkardığına inanan ve yazarak onları yakalayamayacağını bilen herkes gibi yanında sesini kaydedebilecek herhangi bir şey bulundurmuş da olablir. ya da bize sadece uçuşu sırasında yaşadıklarından aklında kalanları yansıtmış da olabilir.

Lady Charlotte dedi ki...

yok bunu yazan arkadasta epilepsi varmis, yazdiklari da aslinda kendi hayatiymis yani arkadas aslinda hayati boyle algiliyormus, ulan hayati boyle algilamak icin kac tane mantar yemem lazim acaba?

Silencer dedi ki...

İngilizcesini aradığım dizilerden

Adsız dedi ki...

rafadan kafadan vardı yumurta. duvardan düşerdi. bu arada ben hala rafadan yumurtanın hangisi olduğunu (pişen mi pşmeyen mi) olduğunu karıştırırım. bu film aklıma gelir rafadan kafadan düşüp dağılırdı ondan sebep rafadan pişmeyen diye düşünürüm. yanlış mı yoksa yav.

Adsız dedi ki...

Aaa ewet yaa Rafadan Kafadan vardı! Asıl adlarının Humpty Dumpty olduğunu öğrenmiştim bi kaç yıl sonra..Oha ya o zamanlar ingilizce bilmediğim halde bu ismi de hatırlıyo olmam ilginçmiş..
Ya bişi daha dicem, alis'la alakası yok ama.. Çizgi film de değildi gerçi ama bi Thunderbirds vardı; kuklalar vardı falan.. Bi uzay istasyonu gibi Nasa gibi bi yerde çalışıyorlardı, uçak rampaları yerin altından çıkardı, hatta düğmelere basma sahnelerinde gerçek eller kullanılırdı ama onun dışında her şey kuklaydı (!) hatırlayan var mı?! Tandırbörds!! diye bağırırlardı bazen..

Adsız dedi ki...

yumurta kafayı çok ii hatırlıyorum akşam vakti yayınlanıyorsu sanırım ... thunderbirds ü bende hatırlıyorum hatta o tarz bir kaç film daha çıkmıştı ama ben itici bulmuştum zornan izlemiştim yada kuzenlerimin zoruylamı desem :-))

Adsız dedi ki...

bu çizgi film çocukluğumun çizgi dizisiydi. nette epet aradım ama bulamadım. indirebileceğim bir yer bilen varsa link verebilir mi? şimdiden teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Merhaba, ben de bu cizgi filmi uzun zamandir ariyorum. Link fln varsa ya da paylasmak isteyen, benimle iletisime gecebilirse sevinirim. Aradigim resimdeki versiyon. ziiiiii@gmail.com