Pazartesi, Nisan 17, 2006

80 GÜNDE DEVRİALEM

80 günde devrialem
Jules Verne'in meşhur romanının serbest bir uyarlamasıydı bu dizi, çünkü bütün karakterler kedi, aslan, puma çita ve sair kedigillerden oluşuyordu. Yalnız Phileas Fogg'un uşağını başka bir cinsten hayvan oynuyordu, Prenses Ouda bembeyaz Van kedisi gibi bir kediydi mesela. Öyküsü güzeldi ama o tam takım ful aksesuar giyinmiş centilmenin pantolonunun kıçından böyle sırma gibi bir kuyruk çıkıyor olması felaketti. 15, 16 yıl önce seyretmiştik biz bu diziyi, olasılıkla TRT'nin yazın yaptığı Tatil Ekranı kuşağında.

6 yorum:

galactica dedi ki...

düşmanın adı fix'di. Evet tilkiydi. Fix mr fog ve arkadaslarina surekli tuzak kurarak kahramanlarimizin dunya seyahatini engellemeye calisirdi.Mr. fog'un uşağı paspartü tuzakları gördüğünde 'fix'in tuzağı' diye bağırırdı.

elmagnifico dedi ki...

paspaghggtüü demesi çok zevkli olduğu için bu ismi hiç unutmadım, ayrıca bütün dünya'nın önemli yerlerini göstermesi nedeniyle öğretici bir öykü akabinde çizgifilmdi.

Adsız dedi ki...

evet ben full takip ederdim, ama son bölümlerini hatırlayamadım... tamamlayabilmişlermiydi...?
Bir bölümde kalküta diye bir şehirdelerdi..
bide bombayda...

Adsız dedi ki...

ya bunlar türkiyeye geldilermiydi. fragmanında ayasofya vardı ama ben deli gibi takip ettim buraya gelmemişti herifler.

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

41yaşındayım. Sanırım ilkokul veya ortaokul yıllarımda TRT'de izlerdim bu çizgifilmi. Çok hoş. Siz ikinci gösterimde görmüş olmalısınız.

Judy Abbott dedi ki...

evet biz bu çizgi filmi 90-91'de izlemiş olmalıyız:)