Pazartesi, Nisan 17, 2006

TEMEL REİS


Çocukluğumuzun efsane denizcisiydi. Sevgilisi Safinaz'la bir türlü evlenmediler, yüzyıllarca nişanlı kaldılar. Safinaz fasülye sırığı gibiydi, ölçüleri 40-40-40 tı. Bu Safinaz pek ayran gönüllüydü, kendisine yan bakan, çiçek veren her herifin peşinden gider, kollarına atlar, sonra başı sıkışınca Temeeel diye bağırırdı.Temel Reis bir kutu ıspanak yiyince pazuları kocaman şişerdi. Sonra da Safinaz'ı öpmeye çalışan adamı eşşek sudan gelene kadar döver, üzerinden tır geçmişe çevirirdi. Bu kötü adamların en meşhuru Kabasakal'dı. Bir nesil bu Temel yüzünden "ıspanak ye, ıspanakta demir vardır, güçlenirsin çocuğum" lafını dinlemiş, zorla ıspanak yemiştir. O yüzden bizim kuşak ıspanaktan nefret eder.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

beklerdi beklerdi, sonunda kabasakal onu oldurme noktasina geldiginde piposuyla genelde ispanagi resmen icerdi hatta vakumlardi. cok heyecan yapardim, hadi temel reis hadi ye su ispanagini artik diye dua ettigim olmustur. tattolari ve pipsouyla karizmaydi ama fazla cilizdi, safinaz da masallah dunya cirkini bi kadin ama iki adam onun icin her saniye kavga ederlerdi, o hiyar safinaz da aaay temel ayy kaba sakal diye bi ona bi ona yuz verirdi. favorim olmasa da bol bol bos vaktimi doldurmus cizgi filmlerden.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

temelin piposunu asetilen kaynagI gibi kullanarak ispanak konservesini acmasI ve ortasIndan ispanagI havaya sIkarak yemesi efsanedir

Adsız dedi ki...

berbat bi çizgi filmdi

Adsız dedi ki...

Temel reisin bir çizgi filmi vardır, biraz uzun metrajlı (orta metrajda diyebilirz :p)
Orda kaba sakal, denizci Simbad tı sanırım. Bir adada yaşıyordu, her türlü hayvanın bulunduğu.2 başlı dev, kocaman bir kuş gibi garip hayvanlar vardı.
Bir de yanlış hatırlamıyorsam, bir adam vardı, o da sürekli hamburger yerdi.. ismini pek hatırlamıyorum..

hgdjgdhjgdjhgdhd dedi ki...

ya suna uyuz olurdum..safinaz namuslu diildi:)her seferinde kabasakal a kanar sonra tutusunca temel reis die baırırdı..ben olsam kurtarmazdım walla!!

Adsız dedi ki...

sonradan bu cizgi filmin degişigini yaptılar temelle safinaz evlenmiş bi de sarısın veletleri olmus.bu sefer de baba ogul maceradan maceraya kosuyodu.ben eski temel reis cizgifilminden cok bunu severdim.cunku oglu ıspanagı sevmiyodu bööle yiyodu sonra ıyyy falan yapıyodu.daha gercekciydi bea...sorf neyim yapıyolardı bi de.

Korhan Korman dedi ki...

Hamburger yiyen şişman adam sayesinde her daim canımı hamburger çektirmiştir. Baska bir arkadasın da dediği gibi favorim değildi ama bol bol seyretmişim,birde sonradan cocuklari oldu galiba yada yegenleri olabilir keza temelin bile safinazla seks yapmak isteyeceğini sanmiyorum..:)

Adsız dedi ki...

BEN HER ZAMAN KABASAKALI SEVMİŞİMDİR. temel reis ezik bir adamdır.ıspanak olmadan bi ise yaramaz.doping kullanır.atlet jones gşibidir.kabasakal dlikanlıdır.ayrıca sakkalları kesse yakışıkl bile olabilir.gürbüz bir anadolu delikanlısıdır.safinaz ise kaşarın tekidir.önüne gelen erkeğe iş atar.elinde olsa köftehorla bilke takılır.lanet olsun temel reis yaşasın kabasakal