Pazartesi, Nisan 17, 2006

PEMBE PANTER

pembo
Herkes ıslıkla Pembe Panter'in müziğini öttürürdü, kendisi bizim ailede kısaca Pembo diye bilinirdi çünkü babam pek severdi bunu, bi samimiyetimiz vardı yani, pembo aşağı pembo yukarı ahahaah. Sessiz sakin dolaşır, olayları çözer, kuyruğunu eline alır sallardı. Bunun da belalısı yerden bitme pardesülü müfettiti. Peter Sellers'in oynadığı Pembe Panter filmleri serisinden sonra popülaritesi tavana vurmuştu.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

pembe panterin ilk çizgifilmleri
bahsettiginiz filmin jeneriği için yapılmıştı.ardından pembe panter çizgifilmleri dizi olarak üretildi..

Adsız dedi ki...

cizgifilmden cok filmler yer etmis ben de. yillarca abimle mufettis ve usagini canlandirdik. abim muffettis olur eve/odaya girerdi. ben de onceden bi yere saklanip bi yerden uzerine atlar saldirirdim. ondan sonra yarim saat filmdekilere benzer hareketlerle kapis dur. cok eglenirdim ama simdi simdi dusununce aslinda hersey abimin beni pataklamayi mesrulastirmak icin kurdugu seytanca bi plan miydi acaba diye killandim bak.
emre

Adsız dedi ki...

filmleri de cizgifilmi de muhtesemdir. cocuklar icin olduguna inanasim gelmio her izledigimde.

Adsız dedi ki...

Benim bir tane pembe panter oyuncağım vardı,o dönem herkesin vardı..O dönem 70lerin sonuydu:):)Ve ben kazık kadar olup annem artık onu attığında çok üzülmüştüm..O derece severim yani pembe panteri,çizgi ve hakiki filmleriyle beraber...

Judy Abbott dedi ki...

filmler harikulade bence, Çinliyele müfettişin birbirlerine girmesini ne zaman izlesem yarılırım gülmekten, o derece yani.

Adsız dedi ki...

garip benim de babam çok severdi pembe panteri, nedendir acaba?

Kısa olması, ya da acaba içinde bizim kültürümüzle alakalı sadece babaların anlayabildiği bir bilinç altı mesaj mı var :)

Şimdi bakınca biraz silik gelse de, o zaman zevkle izlediğimiz bir çizgi filmdi.

Adsız dedi ki...

pembe panterin müziğinede özel bir parantez açmak lazım sanırım kısaca balum balum olarak bildiğimiz bu şarkı henry mancini ye ait mükemmel bir caz parçası olarak müzik tarihine geçmiştir.

Adsız dedi ki...

introsunu hala olsa defalarca izlerim..
"durum durum" diye başladı mı değmeyin keyfime

Adsız dedi ki...

anaokulda perdelerimiz pembe panterdi...ahh be ne güseli çizgi filmler..ne kdr çok izlerdik gerçi ben hala izliyorum...pembe panter favoriydi..galba pembe oluşu cezbediodu kızız ya =)

Adsız dedi ki...

En acıdığım çizgi karakterlerden biriydi bu pembo;zira sadece kendi üzerinde hep yağmur yağan bir bulutla dolaşırdı ve şanssızlık peşini bırakmazdı bir türlü. Hele bir bölümünü hiç unutmam;açlıktan ölmek üzereyken kitaptan kestiği balığı tavada kızartıp yemeye çalışırken kediyle bir kaçma kovalama sahneleri vardı,o kağıt balığı yiyebilsin diye dua ettiğimi hatırlıyorum...yazıııııkk