Çarşamba, Nisan 19, 2006

MOCK VE SWEET


çuç çu ri çuç çuu dorrik dorrik moguu moguu... Herhalde gelmiş geçmiş en sevimli, en şeker çizgi tipler, bu köstebek kardeşler Mock ve Sweet idi. Hele o Mock'un pilot şapkası ile gözlükleri çok bitirimdi. Bu tıfıllar acep yukarıda neler oluyor diye meraka düşüp kaz kaz kaz kazarak yeryüzüne çıkıyor, kötülerle mücadele edip iyilere yardımcı oluyorlardı, ama bu çizgi filmin asıl unutulmaz özelliği, istisnasız o zamanın tüm çocuklarının ezbere bildiği "dorrik dorrik mogu mogu" şarkısıydı. Erhan Konuk'un Pop Saati programının jeneriği nasıl beyinlere kazındıysa, mogu mogu da öyle bir unutulmaz klasik olmuştu, bugün bile bizim kuşaktan birini dorrik dorrik? diye selamlarsanız size mogu mogu! diye cevap verir.

44 yorum:

Adsız dedi ki...

hahahha mukemmelsiniz.ayrica mukemmel bi upload.dincere tesekkurleri bir borc bliriz:)anime bolumu icinde size heh

Mathy dedi ki...

beeennn hasta oldum bu siteye yahuu...........

Mathy dedi ki...

bu şarkı lisedeyken bi arkadaşımla aramaızdaki şifreleme metoduydu... süperdi... sevindirik oldum anımsayınca....

Adsız dedi ki...

onlar kunduz diil köstebektiiii!!!

ZN dedi ki...

bayildim takip etcem yine ben de eklemek isterim bişiler...;) ee anılar bunlar 80 ler ... harikaaa

Judy Abbott dedi ki...

yahu nasıl yazmışım kunduz diye inanamıyorum, evet köstebekti onlar:)

Gurkan dedi ki...

dori mogu daaaa!

Adsız dedi ki...

çuç çu ri çuç çuu dorrik dorrik moguu moguu .. Bu ne yaaa. ben niye hatırlamıyorum bu çizgifilm'i ? 33 yaşındayım valla hatırlamıyom. Buradaki tüm çizgifilm'ler neden tekrar yayınlanmıyor anlamıyorum ? Bütün çocuklar izler yani.

Adsız dedi ki...

Dorrik :D
Benim aklımda gori gori diye kalmış :D Allahım çocukken her yerde bunu söylerdim ya delireceğim sanıyordum bir ara!

GORRI GORRI!! MOGU MOGUUUUUUU!

Pel dedi ki...

26 yasima geldim hala dorrik dorrik mogu mogu diyince icimi bi sevinc kapliyo:) sonra muzigini dinledim, agzima mogu mogulari izlerken tv karsisinda atistirdigim aksamustu kahvaltilarinin tadi geldi:)

Judy Abbott dedi ki...

indirme linki çalışıyor, linki tıklayınca açılan sayfada "dosyayı indir"i tıklıyorsunuz...

iSuat dedi ki...

Bak ya tüylerim nasıl diken diken oldu. Ben 84 lüyüm o halde hatırlıyorum. Çok severdim kendilerini. Bir de Alwin Simon Teodor vardı sincaptılar genç bi adamın evinin bahçesinde yaşıyorlardı ve sürekli onun başına iş açıyorlardı. Hatırlayan varmı?

Adsız dedi ki...

Benim aklimdada doriT doriT mogu mogu diye kalmis. : D Sizi yaniliyo olmayin : DDD

Bu arada 33 yasindaki ustadimiza animsatirimki bu cizgi film yayinlandiginda kendileri 20 li yaslarinda felandi. Pas gecmis olabilirler : D

Adsız dedi ki...

işte en sevdiğim çizgi filmlerden biri...sanırım ortaokul 1'e gidiyordum.(1990-91 yıllarında ) Dinçer sana çok ama çooook teşekkür ederiz :) bu sevimli köstebekleri hala hatırlayan arkadaşlarımı gördüğümde,alınlarından öpesim gelir :))) özge

Adsız dedi ki...

kızkardeşimle byuk keyif alarak seyrettiğimiz ve şarkısı dilimizden uzun süre düşmeyen bir çizgi film, indirip tekrar tekrar dinledik, bir hoş olduk yahuuu

Adsız dedi ki...

çok tesekkurler hatırlattıgınız için bu çizgi filmde kırmızı beşler grubuda vardı degilmi mock ve sweet sıkışınca yardıma geliyolardı bide bunun müzigine hastaydım ben "dorrik dorrik mogu mogu" süperdi yaaa

Adsız dedi ki...

Açılış ve kapanış vidyosu, ayrıca müzikleri bende mevcut...

Msn: bennytunc@hotmail.com

Adsız dedi ki...

ya sonunda anne babaları ölüyodu o sonsuz yaşam tohumunu fillere veriyorlardı çok üzülmüştüm..

kelRapunzell dedi ki...

o müzğiği ben de çok seviyorum nasıl indirebilirim
yama no tonneru umino tonneru minnato wakari ....shimashitaaa
diye deav ediyordu.çok şekerdi çok:)

Adsız dedi ki...

yaa ben linki goremedim :(

Adsız dedi ki...

26 yaşındayım hala onları çok özlüyorum :(

Adsız dedi ki...

1990 yılında yayınlamışlardı lise 1 deydim ve herkesin dilindeydi sarkıları hiç bir bölümünü kaçırmadığımızı hatırlıyorum. Ve hiç tekrarı falanda verilmedi.

Unknown dedi ki...

Gori Mobudeeee diye bir giris vardi...o zamanlar ortaokuldaydim severek seyrettik ,sonunda ailelerine kavustular mı bilmiyorum ama favorilerimden biridir :)

chiaroscura dedi ki...

siteye ilk baktığımda bunu görmemişim. lütfen ekleyin dicektim ama adı aklıma gelmiyodu. bi tek dorrik dorrik mogu moguu geliyodu. meğerse aynı bilinçdışının insanlarıymışız. dorrik dorrik..

Gamze Burcu Gul dedi ki...

sözlerini yazayım,lazım olur =)

(çuç çuu!)
(çuç çuu!)

dorig mogda! (çuç çuu)

dorig dorig mogu mogu
dorig dorig mogu mogu

(çuç çuç ri çuç çu!)

oy dava mogu la no
dodiin mogu dah!

(çuç çuç ri çuç çu!)

gurig gurig mogu mogu
gorig gorig mogu mogu

yamma no tongedu, u mino tongedu, (moguu) tongedu, minnade vakari
hadu badu himaşitaaa! (dori dori)

yoo lok daah! (hah hah hah ha!)

kom tuku mogulano(çuç çu), dodi mogudaka (çuç çu), uy lava dorig moguuu (vaav!)

sıççino kodah!!

(çuç çuç ri çuç çu!)
(çuu ru rirah, çuç çu!)

dorig dorig!

(çuu ru rirah!)

Adsız dedi ki...

bir köstebekli çizgi film daha hatırlarım ben, ara doldurma için kullanılırdı ama tamamiyle sessizdi. 80'lerin çok başları gibiydi. kime köstebekli çizgi film desem hepsi bu mogu'yu anlıyor ama o farklı bi şeydi.

Unknown dedi ki...

ama bende istiyorum bu mogo moguu yuu :)

Adsız dedi ki...

ya abicim ne yaptınız siz
bu cizgi filmi unutabilen varmı o donemden
mukemmel
o vella yukatella
adu badu yukintuta
falan filan ey gidi gunler hey

Adsız dedi ki...

Bizde formda arkadaşlarla tartışıyorduk ama ben bu çizgi filmin ismini bir türlü hatırlayamadım. Arama motoruna köstebek kardeşler yazdım herkes çizgi filmden bahsediyor ama isim yok sonunda buldum saolun :)

Adsız dedi ki...

bende cd olarak 3 bölümü var hep bakarım arkiler gerçekten süpperrrr müziğini de biliyorum çok tatlıııı

Adsız dedi ki...

kaç zamandır isimlerini hatırlamaya çalışıyordum ya çok teşekkürler.çok güzel bi çizgi filmdi ya bittiği gün nasıl ağlamıştım.ah çocukluk ah.tekrar o günler aklıma geldi....

Adsız dedi ki...

biraz önce youtube dan dinlerken aynı zamanda da sözlerini söyledim. bir nevi karaoke yaptım.
ama bunu çok yüksek sesle yaptım. son bir haftadır ağızımdan düşmüyor bu şarkı. ve bu siteyi yapan kişiye çok teşekkürler. gözlerim doldu.

Adsız dedi ki...

Çocukluğumdan beri ismini hatırlamaya çalışıyordum ve sonunda buldum :) İstanbul'da yaşadığım dönemlerin hatırası. Teşekkürler.

xxHAKANxx dedi ki...

açılış videosu halen aklımda.bi kuşun üstünde uçuyordu bu ikisi.binaların üstünde.biz yayladayken akşamüstüleri verilirdi.çay içerken bunu izlerdim.o zamanlar kanallar çizgifilm vermeye bi başlarlardı.saatlerce izler sonra aşağı inerdim.niye şidi içimde o eski heycan ve huzur yok!

teamfoback dedi ki...

yaa ben bunu nerden indireceğim :((

help mee:((

anticop dedi ki...

internetten şarkısını bulup indiremeseydim gözlerim açık giderdim. hala eşşek gibi dinliyorum.

Adsız dedi ki...

yaa 26 yaşındayım tesadüfen bi formda tekrar hatırladım herşeyi. ya ne çok seven varmış bune yorum bööle ama ne güzeldi o yıllar. tiplerini hatırlıyodum biraz hikayeyyide sadece sarkıyı hatırlayamamıştım. onuda dinledim az önce. ah herşey pat pat geldi aklıma.. ne güzeldi yahu.. artıık saçma sapan çizgi diziler var iğrenç... ya bi olay başlatalım.. tekrar yayınlasınlar bu çizgifilmleri lütfen birlik olalım tekrar yayınlatalım.. :) herkese sevgiler.... :) dorig dorig moguu moguuuuu !! :)

Adsız dedi ki...

Muahha ya süperdi Kazıp Kazıp Gezerlerdi abi Kardeş Sonunda bitişini bile biliroum anlamsız anlamszı yürüodu :D GÜZELDİ YA ÇOK HOŞTU

SİTE ÇOK MANYAK HEP DERDİM BENİM GİBİ DÜŞÜNENLER YOKMU YA DİE :D

Adsız dedi ki...

sabah iş arkadaşımla konusu açıldı yaşlar 28 :D birde klementin vardı ateşten bi şeytan vardı bunun peşinde bunun güçleri vardı ama onu bulamadık:(

cool dedi ki...

bu siteyi hazırlayan arkadaşa minnettarım insan denen varlığın duygu ve düşünce dünyasını ne güzelde okumuş. Çocukluk yılları o kadar güzel o kadar masum o kadar nazenin yıllar ki büyüyünce anladık. şimdi ogünler bize çok uzaktan gülümseyen ve kaybolmakta olan bir melek gibi geliyor tekrar o eski güzel günleri hatırlatıp bize az buçuk çocukluğumuzu tattırıp bu siteyi hazırlayan çocuk ruhlu arkadaşıma teşekkür ediyorum

Adsız dedi ki...

bizim de çocukken dilimizden düşmezdi ya... Dorriikk dorrikk mogu mogu..

Adsız dedi ki...

muhteşemm!!
işte benim favori çizgi filmim buydu.25 yaşındayım ama sözlerini hala hatırlıorum şarkısının.dilimden düşmez hala:)bide bu köstebek tipooşlar başlangıçta bi kuşun kanadında uçuyolardı.off yaa
özledm
sonradan tesadüf cd sini buldum 2 bölüm falan vardı içinde.pff çocukluğuma gittim.çook teşekkürler paylaşım için.
damla

NuNu dedi ki...

Ne yazıkki sonunda köstebeklerden biri ölüyordu.Çok üzülmüştüm tabi çünkü bende çok severdim ve hiç beklemediğim bir şekildede bitmişti..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bir çizgi film vardı bir türlü bulamadım böyle üç dört arkadaş vardı. Bunlardan biri zenciydi. Bi kız bi de erkek çocuk vardı. Birlikte çeşitli ülkelere gidiyorlardı. samuray adamlar vardı sanırım japonyaya gitmişlerdi. Bi de yanlarında onlarla gezen büyük bir adam vardı. ne olur ya ben rüya görmediysem böyle bir çizgi film varsa söyleyin. delirdiğimi düşünenler var:)